Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Atomic D2 Race SL / Atomic Race ST / Atomic D2 VF 73

narty / atomic / wybór

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Charles-WIelki

• Użytkownik
  • 4 Postów:
  • Imię :Karol
Reputacja: 0
+

Napisano 15 grudzień 2011 - 21:34

Witam !
Na nowy sezon chce sobie kupić fajne nartki. Przez cale swoje życie marzyłem o nartach firmy Atomic. I moje marzenie jest w trakcie spełniania, Juz wchodze do internetu.. BAAF stuk stuk stuk i znajduje się na Allegro. kategoria Sport ... bla bla bla ... i odnalazłem !!!! Firma Atomic !! już zachwycony chce kliknąć na jakąś a tu nagle ... BUUF !!! Ille jest tych nart do wyboru !! :0 !! Gorzej niż kobieta w sklepie, nie moglem się w ogóle zdecydować.
Ale wreszcie wybrałem ... jakieś .... ładne. I chciałbym waszej rady które wybrać. Chodzi o :
Atomic D2 Race SL
Atomic D2 VF 73 White
Atomic Race ST - te chciałem na początku kupić, tylko ze są niby damskie :/ ( chyba ) . Jak czytałem o tych nartach to wychodziło na to ze wcale nie są... ten fakt przeszkadzałby w jeździe ?

184/5 wzrostu
100 kg
dobrze jeżdżący

Jeżeli macie jakieś inne propozycje nart to walcie śmiało :D

#2 lst

• Użytkownik
  • 38 Postów:
  • Imię :Jakub
  • Ulubiony stok:ciągle szukam :)
Reputacja: 20
+

Napisano 16 grudzień 2011 - 09:29

A jakie masz buty? Bo coś mi się wydaje, że narty kupuje się w kombinacji z butami. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że but ważniejszy od narty :)

Nie ma chyba już dziś firmy która nie robiła by dobrych nart więc skoro uparłeś się na atomiki to bierz takie na jakie Cię stać. Cena zwykle skąś się bierze, wiadomo marketing itd ale zwykle jest tak, że im droższe tym jednak lepsze (zwłaszcza jeśli idze o wszelkiej maści sprzęty specjalistyczne w tym narty)

Też w tym roku kupowałem więc wiem, że można się długo zastanawiać nad odpowiednimi bo jest w czym wybierać :) Z racji tego, że ja początkujący jestem i nie zależało mi na jakimś mega wypasie z najnowszego rocznika, poszedłem w kierunku ogłoszenia na forum i kupna czegoś przyzwoitego w rozsądnej cenie. Podjechałem do typa, miał 3 pary (narty z austiackich wypożyczalni więc były zadbane). Wybrałem w sumie to co mi sprzedający polecał i jestem zadowolony. Koszt operacji niewielki a nartki całkiem fajne, miałby być na sezon ale chyba dłużej w nich pośmigam. Za to buty mam zajebiste ale straciłem sporo czasu na wybór odpowiednich.

#3 lst

• Użytkownik
  • 38 Postów:
  • Imię :Jakub
  • Ulubiony stok:ciągle szukam :)
Reputacja: 20
+

Napisano 16 grudzień 2011 - 09:38

O ile to że są damskie i męskie buty to rozumiem, ale narty? :D pewnie różnią się kolorem. Nie wiem, ja to jestem taki typ, że w pierszej kolejności stawiałbym na umiejętności a potem na sprzęt i wszystkie technologie w nim zawarte.

Prawda jest taka, że trudno na forum uzyskać poradę co będzie najlepsze dla Ciebie bo to tak naprawdę sam ocenisz dopiero na stoku czy dobre kupiłeś czy nie. Trzeba zachować zdrowy rozsądek, chyba że ma się nieskończony budżet to można się polansować hehe

się rozpisałem ale temat jest ciekawy :houk:

#4 Wald

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Waldek
Reputacja: 0
+

Napisano 25 grudzień 2011 - 19:49

jeżdzę na Race ST 12, narta sprzed paru sezonów, jestem cholernie zadowolony, jestem gruby, cięzki, a narta spoko trzyma.
Jak może to być damska, skoro ciężka jest jak cholera? :)

#5 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 25 grudzień 2011 - 21:25

Kup Zenith 9 Rossi będziesz zadowolony

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 25 grudzień 2011 - 21:27

Kolega nie kupuje, tylko chce sprostować info na temat atomów.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,