buty używane, prosba o opinie
Rozpoczęty przez yahman, 10 gru 2011 14:23
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 grudzień 2011 - 15:41
jeździć na nartach, skoro kupuje buty narciarskie.. Po prostu nie mam kasy na nowy sprzęt, a żeby nie wypożyczać chce kupić używane.
Nie znam się na sprzęcie dlatego proszę o jakąś podpowiedz. chce wybrać któreś z tych 4 tylko ostatecznie chce sie dowiedzieć które warto. But się chyba nie psuje, a to że jest porysowany to mi nie przeszkadza.
Nie znam się na sprzęcie dlatego proszę o jakąś podpowiedz. chce wybrać któreś z tych 4 tylko ostatecznie chce sie dowiedzieć które warto. But się chyba nie psuje, a to że jest porysowany to mi nie przeszkadza.
Użytkownik yahman edytował ten post 10 grudzień 2011 - 15:45
Napisano 10 grudzień 2011 - 16:25
Yahman Mig Ci doradzi tylko nic o Tobie nie wie.
Migu tu parametry Yahmana, narty chce kupić rekreacyjne, jazda początkujący.
Moje zdanie : żadnych z tych butów bym nie kupił, to starocie. Może poszukaj butów z nowszych kolekcji. Można trafić też w dobrych cenach.
Cytat
a mam 180, wiec narty 160-170 będą ok myślę. Co do tych nart ciężka decyzja.
Migu tu parametry Yahmana, narty chce kupić rekreacyjne, jazda początkujący.
Moje zdanie : żadnych z tych butów bym nie kupił, to starocie. Może poszukaj butów z nowszych kolekcji. Można trafić też w dobrych cenach.
Napisano 10 grudzień 2011 - 18:49
ButyNordica Easy Move S mają Flex 55. Buty są używane.
By było narciarsko to nie polecam do nauki. W miarę dobry sprzęt da Ci przewagę w nauce na stoku.
NOTA : Wiem co to znaczy mieć ograniczony budżet. Nie filozofuję tylko udzielam koleżeńskiej rady.
Firmę która sprzedaje mogę polecić bo kupowałem tam 3 razy i na pewno opis jest zgodny ze stanem technicznym.
Na upartego ja za młodu jeździłem na byle czym a nauczyłem się perfekcyjnie jeździć.
Nie wiem skąd jesteś ale może zobaczyć na giełdzie samochodowej tam teraz jest dużo sprzętu używanego. Ale jak masz daleko to się nie opłaca.
Pozdrawiam serdecznie
By było narciarsko to nie polecam do nauki. W miarę dobry sprzęt da Ci przewagę w nauce na stoku.
NOTA : Wiem co to znaczy mieć ograniczony budżet. Nie filozofuję tylko udzielam koleżeńskiej rady.
Firmę która sprzedaje mogę polecić bo kupowałem tam 3 razy i na pewno opis jest zgodny ze stanem technicznym.
Na upartego ja za młodu jeździłem na byle czym a nauczyłem się perfekcyjnie jeździć.
Nie wiem skąd jesteś ale może zobaczyć na giełdzie samochodowej tam teraz jest dużo sprzętu używanego. Ale jak masz daleko to się nie opłaca.
Pozdrawiam serdecznie
Napisano 11 grudzień 2011 - 00:32
Możesz sobie popatrzeć na - http://allegro.pl/bu...1967438656.html
To też miękkie buty (ok. 70-80) ale przynajmniej rocznikiem młode.
To też miękkie buty (ok. 70-80) ale przynajmniej rocznikiem młode.
Napisano 12 grudzień 2011 - 23:20
do yahman:
Przepraszam temat mi nieco uciekł.... Pomimo, że planujesz buty tylko do jazdy rekreacyjnej nie wyobrażam sobie kupowania buta zdalnie....
BUt musi pasować, i to pasować bardzo precyzyjnie na długość i szerokość a w dodatku nie uwierać w innych miejscach... Kupowanie 'zdalne' kończy sie zwykle kupieniem butów za dużych i cała serią związanych z tym problemów: od odcisków do braku czucia narty.
Dobieranie butów do moich (fakt, że nieco koślawych
)nóg trwało kilka miesięcy w czasie których przymierzyłem przynajmniej kilkanaście modelir a kilka miałem na stoku... nie na mawiam na takie pomysły ale spróbuj zorientować sie gdzie jest najbliższa giełda- może tam coś znajdziesz. Ew. zastrzeż zawsze przed kupnem prawo zwrotu gdyby nie pasowały.(niestety zwykle kosztem przesyłki)....
Powodzenia
Michał
Przepraszam temat mi nieco uciekł.... Pomimo, że planujesz buty tylko do jazdy rekreacyjnej nie wyobrażam sobie kupowania buta zdalnie....
BUt musi pasować, i to pasować bardzo precyzyjnie na długość i szerokość a w dodatku nie uwierać w innych miejscach... Kupowanie 'zdalne' kończy sie zwykle kupieniem butów za dużych i cała serią związanych z tym problemów: od odcisków do braku czucia narty.
Dobieranie butów do moich (fakt, że nieco koślawych
Powodzenia
Michał
Napisano 13 grudzień 2011 - 09:34
YAHMAN każda cholewka w bucie dopasowuje się do stopy właściciela dla tego też tu nie ma kompromisów Jedne buty jeden właścicie , a narty zawsze możesz mieć używane. No chyba że ktoś śmigał w nich kilka dni i stwierdził ze nie pasuje na jego nogę.
Flexa szukaj pomiędzy 80-100
Napisano 13 grudzień 2011 - 15:32
Użytkownik 30BB dnia 13 grudzień 2011 - 09:34 napisał
YAHMAN każda cholewka w bucie dopasowuje się do stopy właściciela dla tego też tu nie ma kompromisów Jedne buty jeden właścicie , a narty zawsze możesz mieć używane. No chyba że ktoś śmigał w nich kilka dni i stwierdził ze nie pasuje na jego nogę.
nie mam problenmow z uzywanym sprzetem, ale butow po kims bym nie zalozyl. to jest moje zdanie, jestem "obrzydliwy" pod tym wzgledem.......... zwlaszcza pamietajac o poziomie higieny wsrod facetow...............
Użytkownik jan koval edytował ten post 13 grudzień 2011 - 15:32
Napisano 13 grudzień 2011 - 16:08
Higiena swoją droga są odgrzybiacze do butów narciarski itp rożne inne płyny To dało by się jeszcze przeskoczyć. Ale podkształcanej i wygniecionej cholewki już nie bardzo. Szczególnie w butach z przed kilku sezonów. Tak jak pisałem wyżej jeżeli ktoś był kilka razy na stoku to można by jeszcze spokojnie takiego buta kupić. ale powyżej 2sezonów nie ma się co łudzić że but nie będzie powygniatany.