Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Andora

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 08 grudzień 2011 - 23:43

Wynalazłam ofertę do Andory! Pomijam fakt, że nie uważałam na Geografii i musiałam sprawdzić gdzie to dokładnie jest (a jest w Europie!)

Czy ktoś miał przyjemność odwiedzić tamtejsze stoki? Egzotyczna nazwa niesamowicie mnie zaintrygowała!

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 09:22

Loli, nie byłem tam, bo nie mam takiej potrzeby. Natomiast kiedyś chciałem się wybrać i postanowiłem zebrać najważniejsze informacje na temat "nartowania" w tym państwie. W necie jest tego bardzo dużo. praktycznie ustaliłem wszystko od transportu do rezerwacji apartamentu. Nie ma z tym kłopotów, rozmawiasz w j. angielskim. Praktycznie nie ma żadnych większych przeszkód, a załatwianie takiego wyjazdu nie różni się niczym od zwykłego wyjazdu w Alpy dajmy na to w Austrii. Dlaczego nie pojechałem?
Bo nie ma tam nic czego nie miałbym bliżej. A że jeszcze jestem na etapie poznawania Alp w Austrii, to jeszcze troszkę czasu upłynie nim zacznę szukać czegoś "innego" Ale rozumiem że ktoś może się znudzić Austrią, Francją, Włochami i szukać nowy wyzwań.
Gdybym miał szukać nowych wyzwań, to narty w byłym Związku Radzieckim lub inny kontynent.
Przykładowo narty w : Dizin, Shemshak.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:04

WoW Pit, dzięki za recenzję. Zastanawiałam się, bo przyznam, że wcześniej ta lokalizacja nie obiła mi się o uszy. Narty w były ZR? A to jakie lokalizacje? Polecisz coś bliżej?

#4 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:55

Loli na skionfine jest taki "CJ" właściciel tego forum.

Reklamował tam Andorę przez cały sezon jako najlepszy i jedyny ośrodek w europie.

Zobacz bo dużo zdjęć wstawił. Tylko tam nie pisz bo zbanują Cię od razu.

#5 JacK

• Użytkownik
  • 211 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 WC
  • Imię :Jacek
  • Ulubiony stok:Grands Montets
Reputacja: 86
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 23:24

Loli,

Andora byla przez dlugi czas bardzo popularnym miejscem na wyjazdy dla poczatkujacych narciarzy z Angli.
Bylo tam tanio, stoki nie specjalne, gory tez nie, a jak pogoda/warunki nie dopisaly to zawsze mozna bylo sie bardzo tanio uchlac i nic nie pamietac z wyjazdu ze wzgledu ze to strefa bezclowa byla.
Dla prawdziwkow z Angli raj po prostu.
Czasy sie ostatnio troche zmienily.
Anglicy za duzo kasy nie maja, ci poczatkujacy wymiekli, a prawdziwy narciarz z Angli nie pojedzie do Andory tylko dlatego ze tam wodka tania.
Wiec Andora sie przestawila i stara sie byc exlusywnym miejscem i dla rodzin z dziecmi.
Zainwestowali w nasniezanie, w drogie hotele, w reklame gdzie sie da (infoski/skionlie) - patrz post Adriana.
Co im z tego wyjdzie to sie okaze...
Mnie napewno jak na razie tam nie zobacza:)
What we do during our working hours determines what we have;
what we do in our leisure hours determines what we are. -George Eastman

#6 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 12:19

Ooo ale pojazd :) heheh, no zobaczymy jak się potoczy decyzja na razie stawiamy na Livigno a ja jako początkująca raczej i nie mająca wielkiego pojęcia o ośrodkach i różnych warunkach po prostu wypytuje.

Adrian wielkie dzięki za ostrzeżenie :)

#7 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 13:44

Mam plan uderzyc tam w nastepnym sezonie.Po co?
Zeby tak sobie pojezdzic:

Użytkownik pytek45 edytował ten post 10 grudzień 2011 - 13:44

#8 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 16:04

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 10 grudzień 2011 - 13:44 napisał

skad wiesz ze to stamtad?
w reklamie zawsze ladnie wyglada , nawet w skionline
a zeby TAK pojezdzic to masz do wyboru:rockies w usa, british columbia albo south america

#9 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 16:16

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 10 grudzień 2011 - 12:19 napisał

Adrian wielkie dzięki za ostrzeżenie :)

Loli trochę zrobiłem to z przekory bo u Nas najlepiej :icon_ziew: . Ale i tam jest dużo fajnych ludzi z którymi pisałem.

#10 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 17:13

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 10 grudzień 2011 - 16:04 napisał

a zeby TAK pojezdzic to masz do wyboru:rockies w usa, british columbia albo south america

Janku Ameryka Pln to takie moje marzenie na razie(oczywiscie pomijajac Alaske) poki co staram sie objezdzic na Europejskich gorkach.A za jeden wyjazd do Kanady musze zaplacic jak za dwa do Austrii.Po za tym jeszcze troche za slaby jestem na Amerykanskie gorki jescze duzo do nauki.
P.S.Jest kilkanascie editow z freeridu w Andorze wiec nie sadze ,ze wszystkie klamia.

#11 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 12 grudzień 2011 - 21:41

Filmik genialny! Zazdroszczę umiejętności. Szczerze ja wciąż pewniej czuję się na desce niż na nartach. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie. Jak trafiło by się coś w dobrej cenie do Andory, to nie mówię nie. Za oceanem, jak kolega wspomniał już drogo. Poza tym, to już wyprawa. Tydzień urlopu raczej nie starczy, a na Austrię czy Włochy zupełnie starczy.

#12 jaune

• Użytkownik
  • 1 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 11:26

Hej, ja się wybieram do Andory Arinsal 17-20 luty. Jeśli ktoś wybiera się wy tym czasie to proszę o kontakt: jaune@tlen.pl

#13 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 14:45

Witaj na forum KN
niestety nie wybieram się w tym czasie do Andorry
ale bardzo proszę o obszerną relację po powrocie
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#14 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:16

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 10 grudzień 2011 - 17:13 napisał

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 10 grudzień 2011 - 16:04 napisał

Janku Ameryka Pln to takie moje marzenie na razie(oczywiscie pomijajac Alaske) poki co staram sie objezdzic na Europejskich gorkach.A za jeden wyjazd do Kanady musze zaplacic jak za dwa do Austrii.Po za tym jeszcze troche za slaby jestem na Amerykanskie gorki jescze duzo do nauki.
P.S.Jest kilkanascie editow z freeridu w Andorze wiec nie sadze ,ze wszystkie klamia.

wiesz, nawety nie chodzi o falszowanie - chodzi o prawdopodobienstwo napotkania takich warunkow, ktore w europie jest stos niewielkie....
natoimiast co do skionline, zwlaszca tego osobnika o ktorym pisal adrian, mam nie najlepsze zdanie

Użytkownik jan koval edytował ten post 03 styczeń 2012 - 15:17