Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

jakie narty na początek, opinia o LIMITED 4 YOU

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 yahman

• Użytkownik
  • 8 Postów:
Reputacja: 1
+

Napisano 08 grudzień 2011 - 21:52

Witajcie,

Jestem nowy, i zaczynam przygodę z nartami, w tym roku jadę (po raz 2) do zakopanego na tydzień,

Stwierdziłem (nie wiem czy słusznie), zęby zamiast płacić za wypożyczenie sprzętu kupić jakieś tanie narty na allegro.

I teraz mam pytanie czy warto zakupić w dobrym stanie narty Limited 4 You, lepiej dać sobie spokój ?

zaznaczam że póki co jeżdżę amatorsko i nie stać mnie na sprzęt (przynajmniej jeszcze w tym i przyszłym sezonie), a 2 że mieszkam w Gdańsku i czasem lubię wyskoczyć na "marne" górki u nas, gdzie niestety też się trochę kasy w wypożyczalni zostawia.

pozdrawiam i proszę o doradzenie.

#2 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 08 grudzień 2011 - 22:02

Niestety nie mogę Ci doradzić kompleksowo, ale powiem Ci szczerze, że po raz pierwszy spotkałem się z nartami Limited 4 You. Nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji na ich temat, co utrudnia stwierdzenie czy będą dla Ciebie dobre. W pierwszej kolejności pochwal się ile masz wzrostu i jakiej długości są narty które chcesz kupić. Z tego co zobaczyłem na allegro, narty są rzeczywiście tanie i że są to narty delikatnie taliowane czy jak kto woli - pół carvingi.
Konkretne rady zostawiam bardziej doświadczonym w temacie doboru sprzętu, a Tobie życzę powodzenia!

#3 yahman

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 00:08

ja mam 180, wiec narty 160-170 będą ok myślę. Co do tych nart ciężka decyzja.

#4 yahman

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 21:51

szukałem szukałem i nic nie znalazłem o tych nartach, a wskaże ktoś może co lepiej wybrać :

http://allegro.pl/na...1967264482.html,
http://allegro.pl/na...1967753271.html

jak według was wyglądają ślizgi tych nart?

#5 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 08:19

Na zdjęciach szczególnie pierwsze, ślizgi wyglądają bardzo dobrze. Super dobrze. Ale wiesz, to są tylko zdjęcia.
Narty są sprzedawane przez firmy, więc zawsze możesz narty zwrócić i masz z głowy. Nikt Ci nie da gwarancji ślizgów w 100% ze zdjęć.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#6 yahman

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 09:36

Właśnie widzę że są w dobrej, jakości tylko jak z ta marka L4U ? czy warto je kupic za taka cenę ?

no ale wypożyczenie to zastawienie 200 zł. A na zabytkach nie da rady pojeździć, tym bardziej że jak będą w garażu to człowiek szybciej wyskoczy gdzieś na stok.

a coś takiego :
http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62
albo:
http://allegro.pl/na...1985229357.html

Użytkownik yahman edytował ten post 10 grudzień 2011 - 09:53

#7 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 10:55

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 10 grudzień 2011 - 08:19 napisał

Narty są sprzedawane przez firmy, więc zawsze możesz narty zwrócić i masz z głowy.

Zwrot pociąga za sobą opłatę w dwie strony czyli 35 zł za przysłanie i 70 zł za odesłanie ( nie ma umowy).

Ja zabezpieczam się przed odesłaniem wpisem że : "sklep nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej. Wysyłka tylko na życzenie klienta".

W przypadku obu aukcji nie ma podstaw do zwrotu.

#8 yahman

• Użytkownik
  • 8 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 11:46

ale czy warto płacić tą stówę czy 150, da się pojeździć na kilkuletnich nartach czy nie ?

albo np te : http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62

albo czy warto narty jedno-sezonowe Blizzard X0 P Firebird za około 350 zł ?

Użytkownik yahman edytował ten post 10 grudzień 2011 - 12:02

#9 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 13:47

Nie bierz tego Blizzarda.

#10 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 11 grudzień 2011 - 10:23

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 10 grudzień 2011 - 10:55 napisał

W przypadku obu aukcji nie ma podstaw do zwrotu

oj z tego co wiem to nie sklep, jakiś tam Marian właściciel decyduje w tym kraju czy jest zwrot czy nie ma. Jest i koniec, bo jest takie prawo, szczególnie przy zakupach online jest ono bardziej rygorystyczne. Jednak nie sposób się z Tobą nie zgodzić że koszty odesłania etc. mogą dać połowę wartości towaru. To trochę kicha.
I trzeba mieć wracając do tematu jednak farta by za kilka groszy kupić coś dobrego. W tej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest zabrać kolegę znawcę nart pod pachę postawić mu dwa piwka i poprosić o pomoc w ocenie stanu faktycznego danego modelu nart. Pewnie nie odmówi, a rozczarowania da się uniknąć. Tym bardziej że sezon już tuż tuż.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#11 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 11 grudzień 2011 - 11:09

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 11 grudzień 2011 - 10:23 napisał

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 10 grudzień 2011 - 10:55 napisał

W przypadku obu aukcji nie ma podstaw do zwrotu

oj z tego co wiem to nie sklep, jakiś tam Marian właściciel decyduje w tym kraju czy jest zwrot czy nie ma. Jest i koniec,

Pit masz rację odnośnie firm. Tylko że obie aukcje są od osoby fizycznej i towar nie podlega zwrotowi.

Wysyłka/zwrot nart do firmy jak nie masz podpisanej umowy kosztuje 70 zł + koszty dostawy które musisz ponieść 35 zł. Pakowanie jak nie potrafisz zajmie Ci godzinę, rolka taśmy 2,5 zł , znalezienie kartonu 2 godziny.

Pomimo tego zakup w dobrej firmie i tak jest średnio 50-70% tańszy od supermarketów.

Użytkownik Adrian edytował ten post 11 grudzień 2011 - 11:17

#12 Tarifasurf

• Użytkownik
  • 98 Postów:
  • Narty:Voelkl
  • Imię :Stanisław
  • Ulubiony stok:Dwie Doliny
  • Serwisant:www.funboard.pl
  • Pracownik:tarifasurf.com.pl
  • Instruktor:żeglarstwa
Reputacja: 37
+

Napisano 14 grudzień 2011 - 14:14

Wyświetl postUżytkownik yahman dnia 08 grudzień 2011 - 21:52 napisał

Witajcie,

Jestem nowy, i zaczynam przygodę z nartami, w tym roku jadę (po raz 2) do zakopanego na tydzień,

Stwierdziłem (nie wiem czy słusznie), zęby zamiast płacić za wypożyczenie sprzętu kupić jakieś tanie narty na allegro.

I teraz mam pytanie czy warto zakupić w dobrym stanie narty Limited 4 You, lepiej dać sobie spokój ?

zaznaczam że póki co jeżdżę amatorsko i nie stać mnie na sprzęt (przynajmniej jeszcze w tym i przyszłym sezonie), a 2 że mieszkam w Gdańsku i czasem lubię wyskoczyć na "marne" górki u nas, gdzie niestety też się trochę kasy w wypożyczalni zostawia.

pozdrawiam i proszę o doradzenie.

Limited 4 You to tania marka. Trafiam czasem w serwisie na ich deski s-d dobre dla dzieci na górkę za domem. Szczerze odradzam.