Cześć
Użytkownik Adrian dnia 07 grudzień 2011 - 08:49 napisał
O co Ci Mitek chodzi? Kto tu się kłóci?
Szanuj innych na Tym forum i nie obrażaj bo przestanę Cię szanować.
Piszę "pompowanie" bo nie znam się na Tym. Ale chcę się dowiedzieć? Masz coś przeciwko?
Panom Deczko i Jack dziękuję za poświęcony czas i zapraszam do dalszej dyskusji.
Problem mnie nadal nurtuje, postaram się znaleźć inne filmy.
ps: jak już 2 lata temu wskazywałem że Ted jeździ "slidem" było tak samo.
Kogo obraziłem i w jaki sposób Adrian?
Piszesz o czyms czego nie ma albo co jest oczywiste. Nie wiem co rozumiesz przez "podwójne pompowanie", nie wiem co rozumiesz przez "slide". Napisz p[rosze językiem ogólnie stosowanym w narciarstwie. Jest przeciez ogólnie znana terminologia a nie da się rozmawiać bez ujednolicenia pojęć. Na technice sportowej się nie znam (co nie znaczy, że nie mam o tym pojęcia i stą post nr 17) ale nie można pisać nieprawdy.
Jansrud (debiut w PŚ 03/04) czy Hirscher (debiut w PŚ 02,07 a pierwsyz pełny sezon 07/08) to bardzo doświadczni i starzy zawodnicy. W narciarstwie wiek niewiele znaczy liczy się doświadczenie a w wypadku jazdy sportowej osiągnięcia również.
Oglądałem dość wnikliwieoba giganty i poza ograniczniem wrzucenia narta w ześlizg przd skretem na stromym oraz agresywną, gwałtowną jazdą, która czasami jest szarpana przez koniecznośc utrzymania się w koleinach nie widzę tam specjanie nic nowego. Wszystko to naturalne zachowania zawodników wynikające z reakcji na teren.
Do dyskusji jednak nie dorosłem bo się na tym nie znam.
Pozdrawiam serdecznie