Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Spindlerovy Mlyn

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 09:36

Witam,
bardzo proszę o przedstawienie argumentów na za i przeciw jeśli chodzi o ten ośrodek:
Spindlerovy Mlyn! Zastanawiam się czy nie poznać go w tym sezonie. Ale nie wiem czy warto? Jakie są zalety, jakie wady. Będę wdzięczny za każdą info.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 09:48

Piotrze jestem szczerze zasmucony że nie czytasz mojego tematu poświęconego mojemu ulubionemu ośrodkowi. :zawstydzona: :lusterko:

Podaję Ci link : http://www.kochamnar...dpost__p__29911

Zaleta nr 1 - karnet na cały sezon za 1600 zł, za te pieniądze. można jeździć ok. 140 dni .
Zaleta nr 2 - mam doskonały dojazd od Kudowy (ok. godziny po dobrej drodze bez korków).
Zaleta nr 3 - super zawody które można pooglądać chociaż w tym roku nie ma PS.

itd.

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 10:19

am Sorry, faktycznie nie widziałem. Uzupełniasz go?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#4 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 10:43

Piotr ja tylko żartowałem. :) Sam z chęcią dowiem się więcej o tym ośrodku. W tym sezonie będzie to mój nr1 na liście wyjazdów.

Trochę zalet nie narciarskich :

Zaleta 4 : jeździ tam Nico
Zaleta 5 : koledzy z innego forum będą tam w styczniu.
Zaleta 6: duże dobrze obsługiwane parkingi.
Zaleta 7 : super sklepy z markową odzieżą.
Zaleta 8 : dużo restauracji i barów
Zaleta 9 : ?

#5 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 11:40

A narciarsko? Stoki, wyciagi, kolejki?

Giełda narciarska

#6 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 12:26

Narciarsko to Ci wiele nie pomogę bo byłem tam tylko 2 razy. I dwa razy były zawody.

Jeździłem tylko na Świętym Piotrze. Kanapki, krzesło i orczyk (+ zbudowany tylko na zawody wyciąg linka 150mb).
Sprzęt raczej nowoczesny bez fajerwerków. Kolejki to pojęcie względne ale w tygodniu na pewno mniejsze.
Stok do du..p.. utrzymany w stanie betonowego lodu. Koszmar dla narciarza. :hysterical: :hysterical:
Naśnieżanie jest fantastyczne i zamontowane poza trasą ( szok że tak można).

Poziom bezpieczeństwa stoku oceniam na 5+.

Zaleta 9 : super naśnieżanie
Zaleta 10 : przygotowanie stoków wzorowe, chociaż jak dla mnie za twardo.
Zaleta 11 : sprzęt do wożenia w miarę nowoczesny ale bez fajerwerków.

Wady ? - raczej nie ma. :russian:

#7 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:08

Ja byłam w tamtejszym ośrodku przy okazji Sylwestra w Szklarskiej Porębie. Po naszej stronie nie było wtedy zupełnie warunków, więc poświęcaliśmy niecałą godzinę na dojazd tam.

W sezonie to takie Polskie Zakopane. Stoki jakoś specjalnie mnie nie zachwyciły. Atmosfera też nie, więc nie polecę... ale rozumiem tych, którzy lubią to miejsce. Mnie po prostu nie przypadło do gustu.

Aha, no i było drogo :)

#8 averon

• Użytkownik
  • 15 Postów:
  • Narty:Elan Speedwave 8 160
  • Imię :Dawid
Reputacja: 5
+

Napisano 02 styczeń 2012 - 16:40

A jest tam jazda nocna?

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 02 styczeń 2012 - 17:18

Wyświetl postUżytkownik averon dnia 02 styczeń 2012 - 16:40 napisał

Witaj,
tak jest jazda nocna, wieczorna:

Wieczorna jazda na nartach na Hromovce - codziennie w sezonie zimowym

od godz. 8 do 21 - najdłuższe wieczorne szusowanie w Czechach,
trasa na całej długości (1100 m) sztucznie zaśnieżana.
Sztuczne oświetlenie 20-100 LUX umożliwia zarówno doskonałą jazdę na nartach,
jak i organizację zawodów FIS przy sztucznym oświetleniu.

Giełda narciarska

#10 averon

• Użytkownik
  • 15 Postów:
  • Narty:Elan Speedwave 8 160
  • Imię :Dawid
Reputacja: 5
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 19:40

Okej, dziekuje bardzo za odpowiedź :)