Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Vialattea

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
  • Imię :adam
Reputacja: 31
+

Napisano 26 styczeń 2009 - 22:14

Vialattea, to:
- 400 km tras narciarskich w połaczonych ze sobą 4 włoskich i 1 francuskiej stacji narciarskiej /włoskie: Sauze d'Oulx,Sansicario,Sestriere,Claviere i francuska:Montgenevre/,
- arena Igrzysk Turyn 2006 /trasy zjazdowe w Sestriere i Sansicario/
- trasy przygotowane dobrze w 70% czerwone i 20%czarne, niebieskie tylko jako dojazdówki lub w dolnych okolicach stacji,
- dla dzieci doskonale uprawione i wydzielone spore rejony w centralnych punktach stacji,
- hektary i kilometry możliwych zjazdów poza trasami,
- podobno zawsze gwarantowany śnieg/przynajmniej zimą/,
- puste trasy i wyciągi,
- idealne miejsce dla osób szukających kontaktu z naturą, stoki do 2000mnpm zarośnięte lasami modrzewiowymi,
- ceny w knajpach: podwójne espresso, herbata i grappa to ok.6,5e
- 6 dniowy skipass bez ograniczeń na stacje włoskie z możliwością jazdy przez jeden dzień w Montgenevre- 180e

Zrobiłem kilkaset zdjęć, teraz może uda mi sie wkleić kilka z rejonu Sansicario, kiedyś wkleję inne...

Załączone pliki

• Załączony plik  Ss.1.JPG (121,25 KB)
    Ilość pobrań: 32
  • Załączony plik  Ss.2.JPG (72,55 KB)
    Ilość pobrań: 19
  • Załączony plik  ss.3.JPG (92,86 KB)
    Ilość pobrań: 17
  • Załączony plik  ss.4.JPG (90,18 KB)
  • Załączony plik  ss.5.JPG (53,68 KB)
    Ilość pobrań: 18
  • Załączony plik  ss.6.JPG (223,32 KB)
    Ilość pobrań: 16
  • Załączony plik  ss.7.JPG (193,98 KB)
  • Załączony plik  ss.8.JPG (159,63 KB)
    Ilość pobrań: 31
  • Załączony plik  ss.9.JPG (81,34 KB)
  • Załączony plik  ss.10.JPG (105,65 KB)
    Ilość pobrań: 21

Dołączona grafika

#2 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 28 styczeń 2009 - 22:39

Vialattea -Sansicario
By nie tworzyć nowości zacytuję fragment swojego postu o tym: ?jak na nartach było, a było: śniegu prawie trzy metry, trasy prawie wszystkie czynne, prawie wszystkie wyciągi działały, ludzi prawie nie było, za to przez trzy dni było słońce, dwa dni były zachmurzone, a przez jeden dzień padał śnieg w ilości prawie znacznej /2-3 centymetry na godzinę?/No i była jazda: przez cztery dni na gładko uprawionych, aksamitnych trasach, a przez dwa dni w puchu głębokim na 30-50cm, a wszystko przy ujemnej temperaturze do minus siedmiu stopni??
Bazą naszego tygodnia ferii był przyzwoity hotel w Sansicario 1700, skąd skibusem hotelowym po 5 min.dojeżdżaliśmy do wyciągów?wybór pobytu padł na Sansicario, bo jest to centralna stacja, z której można dostać się na nartach do pozostałych?W Sansicario jest ok.70-80 km tras i właściwie wystarczą one na kilka dni jazdy, zwłaszcza,że są to długie trasy, w tym trasa olimpijska, głównie czerwone, oraz średnio trudne dwie trasy czarne, no i dziesiątki kilometrów tras ?pozatrasą?, znajdujących się przeważnie w sąsiedztwie tras uprawianych, najładniejszą trasą jest ?olimpijska?, o długości 5-6 km/no nie mierzyłem/, oraz ?pariol?prowadząca z siodła M.Rotty do stacji pośredniej gondolki łaczacej Sansicario i Cesanę, w rejon olimpijskiego toru bobslejowego i olimpijskiej strzelnicy biathlonowej?Na obiektach tych można jeszcze spotkać zarówno ślady olimpiady jak i pojedyńczych zawodników, którzy chcą poprawić osiągnięcia olimpijskie lub o olimpiadzie marzą?
No i pieknie było, tylko wyciągi trochę stare, ale dobrze rozplanowane, podobnie jak układ tras?
?i mapka przejechanych tras/wszystkie rejony/

Załączone pliki

Dołączona grafika

#3 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 28 styczeń 2009 - 22:48

Vialattea - Sestriere
...może tylko zdjęcia starczą.../bo jakoś nie mam nastroju.../

Załączone pliki

Dołączona grafika

#4 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 30 styczeń 2009 - 10:26

"skiman6":2ynnp9ty napisał:

Vialattea - Sestriere
...może tylko zdjęcia starczą.../bo jakoś nie mam nastroju.../

Dzięki, piękne to wszystko, masz może jeszcze parę fotek z francuskiej części bo jak wynika z mapki też tam prawie wszystko objeździłeś?
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#5 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 30 styczeń 2009 - 17:23

/ Janusz...chcesz to masz,bo myślałem, że nikt tego nie czyta, bo jakieś mi takie suche wyszło, a z kolei jak się rozanielę, to wszystko tanim patosem pachnie?/

Vialattea-Montgenevre
...dojazd do Montgenevre z Sansicario trwa ok1,5 godz., bo trzeba przejechać w poprzek cały rejon Claviere,ale warto, by wiedzieć, że są tam najnowocześniejsze w Vialattea wyciągi i najwięcej tras/tak wg.oceny własnej ok.100km/ Trasy są przeważnie czerwone i długie i dostatecznie trudne by pojeździć...a pojeździć można, bo ludzi nie było wcale... Ciekawostką techniczną, której nigdzie wcześniej nie spotkałem, są dwa wyciągi, z krzesłami sześcioosobowymi, między którymi co kilka krzeseł zawieszona jest gondolka ośmioosobowa, oczywiście z odrębnym peronem do wsiadania i wysiadania...może im krzeseł braklo? A w knajpach jest drożej niż we Włoszech o ok.30%, a i same knajpy są brzydsze choć to rzecz gustu...ja wolę te po włoskiej stronie...Montgenevre oprócz specyficznych wyciągów kojarzyć mi sie będzie z ...zimnymi nogami wdzięcznej Kaśki/córki mojej/...bo mimo rozgrzewania ich moim własnym ciałem/dosłownie, bo siedząc w knajpce, trzymała zimne stopy pod moją koszulką...ebrrr/, w drodze powrotnej, na jakiejś dojazdówce, stwierdziła, że chyba jednak jej te stopy odpadną, że już ich nie czuje, że...coś tam, a pocieszana w swojej męce w różny sposób/łącznie z tym,że przecież jakby co to są plastikowe protezy.../ jakoś dotrwała do pierwszej knajpki włoskiej, gdzie znowu na ciele własnym te jej stopy grzałem...A, że wdzięczną była za to, to już nastepnego dnia wyszło, bo kiedy dopinając jej buty, zmarzł mi mój palec serdeczny, na moje żale, oswiadczyła: "a co mnie obchodzi twój palec!"
...i te zdjęcia, bo pogoda w czwartek /a to już tydzień temu/ była piękna...
-adam

Załączone pliki

• Załączony plik  mg1.JPG (176,65 KB)
    Ilość pobrań: 20
  • Załączony plik  mg2.JPG (194,49 KB)
  • Załączony plik  mg3.JPG (166,45 KB)
    Ilość pobrań: 15
  • Załączony plik  mg4.JPG (265,94 KB)
    Ilość pobrań: 11
  • Załączony plik  mg5.JPG (226,16 KB)
  • Załączony plik  mg6.JPG (132,63 KB)
  • Załączony plik  mg7.JPG (151,46 KB)
  • Załączony plik  mg8.JPG (82,02 KB)
    Ilość pobrań: 13
  • Załączony plik  mg9.JPG (150,27 KB)
  • Załączony plik  mg10.JPG (245,87 KB)

Dołączona grafika

#6 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
+

Napisano 30 styczeń 2009 - 17:48

[quote="skiman6"]/ Janusz...chcesz to masz,bo myślałem, że nikt tego nie czyta, bo jakieś mi takie suche wyszło, a z kolei jak się rozanielę, to wszystko tanim patosem pachnie?/

ja zawsze czytam a jeszcze więcej oglądam, a w Montgenevre faktycznie franzuzi nie zawiedli - z apartamentu prosto na trase. , przypuszczam że jak dożyję to następny sezon się tam wybiorę
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#7 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 08 luty 2009 - 20:38

Czarną do Sauze?
Coś mnie dopadło i trzyma jak kac, jak grypa?między zajęciami podłymi nieraz błyśnie mi obrazek czegoś białego, czystego, nierealnego, nibysennego i niemożliwego. A zajęcia przyziemne, często ostatnio niewdzięczne, jak wrogi dzwonek budzika, ściągają na ziemię pudło misterne latawca co za wysoko szybował?aż się wydaje, że na tych nartach to wcale nie byłem, że może we śnie, bo czemu to miejsce wspaniałe pozostawiłem samotne...
By lżej, to choć Wam historię jakąś, bo była, opiszę...
...o przekonaniu, że potrafimy wiele, o rozdętym ego, które często wyłącza elementy zdrowego rozsądku...
Wykonując plan któryś, bo zawsze wyjazdy dzienne w nieznanym planuję, dojechaliśmy grupą naszą do miejsca, skąd zaczynać się miała czarna trasa, a tabliczka niewielkich rozmiarów informowała w języku włoskim, że "trasa przeznaczona jest dla dobrych narciarzy"/ nikt z nas włoskiego nie zna.../ - znaczy trasa dla nas! Za tablicą był rodzaj polany między modrzewiami, ze śladem ratraka, który zachęcał, zachęcił i po zjechaniu kilkudziesięciu metrów w dół, okazało się ,że ratrak zawrócił a trasa zawęziła się do półtorametrowej szerokości zasypanej śniegiem ścieżki między drzewami, z ledwowidocznym, zamiecionym, starym śladem nart?Na powrót było za niewygodnie, bo pod górę, więc zdecydowaliśmy się na jazdę, bo w dół... i pojechaliśmy rodzajem ścieżki, żlebu, koryta, między drzewami, bez możliwości manewru, w nieznane, gęsiego, pomstując na siebie wzajemnie, kolejno wskazując winnego tego wyboru/najczęściej wskazywano na mnie- ot niesprawiedliwość/?największą trudnością było jednak hamowanie, nie było miejsca, by w poprzek lub pługiem, bo za wąsko, więc tylko tyłami? po dwóch kilometrach tego ścieżkowania, kiedy nie było żadnych znaków potwierdzających wybraną trasę, zaczęliśmy wątpić czy ta ścieżka jest planowaną trasą, bo przecież nie może być aż tak ...niewygodnie, las jednak nie pozwalał na dodatkową weryfikację trasy, a w prześwitach nie było widać żadnych cywilizowanych miejsc, czy choćby słupa jakiegoś wyciągu, a choćby i słupa energetycznego...wokół był las- monokultura modrzewia i ścieżka przed nami...Gdzieś na trzecim kilometrze spotkaliśmy podupadłą murowana kapliczkę- jedyny dowód bytności człowieka kiedyś w okolicy...i tylko młodzież nasza własna zadowolona z przygody przypomniała nam też zeszłoroczne ferie w Arlbergu /taki koszmarny skrót ?poza trasą?w pierwszym dniu pobytu/, analogując sytuację, "że zawsze w coś wdepnąć musimy, ale że Ktoś musi też czuwać nad nami, więc bez emocji..." Trasa skończyła się dosłownie wyskokiem na trasę czerwoną, którą już wygodnie dojechaliśmy do Sauze d?Oulx...
...że doświadczenie uczy, to wszyscy wiedzą, ja jednak mało pojętnym jestem, bo gdybym mógł, to bym już teraz znów pojechał czarną do Sauze...

...a zdjęcie trasy z oryginalnej mapki poniżej, jakby ktoś sprawdzić chciał?
...a zdjęcia potem...
-adam

Załączone pliki

Dołączona grafika

#8 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 08 luty 2009 - 21:13

"skiman6":os55o4yy napisał:

największą trudnością było jednak hamowanie, nie było miejsca, by w poprzek lub pługiem, bo za wąsko, więc tylko tyłami?

Jak to tylami?

Na nartach zjezdzam typowymi trasami. Ba, wole wielokrotnie powtarzac jedna, jesli uznam, ze mi odpowiada. Jakis taki staly jestem Blizniak (to moj znak). Nietypowy, bo oni ponoc niestali. Jedna zona, jeden samochod...

Na nartach wiec nie, ale uwielbiam odskoczyc w bok w trakcie pieszych czy rowerowych wycieczek. Niekoniecznie w gorach. Nawet w miescie czesto zapuszczam sie w jakies nieznane zakamarki. No wiec to moje swoiste "myszkowanie" znane jest w rodzinie i czesto sprawia mi klopoty. Zona odmawia ciekawego wariantu mowiac "nie, bo znow zabrniemy w jakies krzaczory". Faktem jest, ze kilka razy w zyciu nam sie to zdarzylo. Kiedys pojechalismy rowerami z naszej gorskiej chatki do Slopnic w Beskidzie Wyspowym. Wracajac wymyslilem sobie powrot przez... Mogielice, najwieksza gore w tych okolicach, dzika, pokrecona. W czasie wojny i po niej ukrywali sie tu powstancy. Zapedzilismy sie w niezle ostepy (scisle, to ja nas zapedzilem). Bylo juz ciemno, nadchodzila burza, pioruny walily. Dobrze sie skonczylo, ale bylo strasznie. A wszystko przez moja ciekawosc swiata. ;)

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 08 luty 2009 - 21:17

Cytat

Na nartach zjezdzam typowymi trasami. Ba, wole wielokrotnie powtarzac jedna, jesli uznam, ze mi odpowiada. Jakis taki staly jestem Blizniak (to moj znak). Nietypowy, bo oni ponoc niestali. Jedna zona, jeden samochod...

Mam tą samą przypadłość, poważnie ha ha ha
Ostatnio w Leogang
Choć nie blizniak

Lubię poznać wszystko dogłębnie, jak się już na jakiś stok decyduję, to topograficznie i gps

O, tu się jabol dziwił:

http://www.kochamnar...-2009-t260.html

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#10 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 13 lipiec 2009 - 21:19

Vialattea w tłumaczeniu dosłownym- "Droga Mleczna"
Po ostatnich oznakach globalnego ocieplenia/...te 8 stopni nad ranem/, snując zimowe plany, zajrzałem do swoich zdjęć z tego właśnie pięknego narciarskiego miejsca, by choć oczy nacieszyć... i trafiłem na zdjęcia z końcówki któregoś dnia, kiedy w górach zostałem prawie sam, nawet członkowie mojej rodzinnej ekipy zrezygnowali, bo po obfitych opadach śniegu przywlokła się skądś mgła i siadała to tu, to tam, siejąc wszędzie mleko, może też pojeździć chciała, a może planowała przy tym ostatnich zawziętych jeźdźców wygonić, co prawie jej się udało...i nawet w knajpie przy trasie olimpijskiej tylko kilka par nart było, wśród nich moje/na czas jednej grappy i espresso/...
...a zdjęcia te tu ot tak, bo jakoś nijako w tym ...lipcu, a i "Drogę Mleczną" odświeżę tym, by może ją ktoś w swoje plany wpisał- bo warto...

Załączone pliki

• Załączony plik  dm1.jpg (1,1 MB)
    Ilość pobrań: 41
  • Załączony plik  dm2.jpg (1,03 MB)
    Ilość pobrań: 39
  • Załączony plik  dm3.jpg (1,22 MB)
    Ilość pobrań: 70
  • Załączony plik  dm4.jpg (999,3 KB)
    Ilość pobrań: 24
  • Załączony plik  dm5.jpg (1,14 MB)
  • Załączony plik  dm7.jpg (1,08 MB)
    Ilość pobrań: 22
  • Załączony plik  dm6.jpg (1,48 MB)
    Ilość pobrań: 54
  • Załączony plik  dm8.jpg (1,08 MB)
    Ilość pobrań: 72
  • Załączony plik  dm9.jpg (1,05 MB)
    Ilość pobrań: 70
  • Załączony plik  dm10.jpg (1,15 MB)
  • Załączony plik  dm11.jpg (1,1 MB)
    Ilość pobrań: 75

Dołączona grafika

#11 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 14 lipiec 2009 - 00:27

Cześć

Wyświetl postUżytkownik skiman6 dnia 13.07.2009, 23:19 napisał

Vialattea w tłumaczeniu dosłownym- "Droga Mleczna"
Po ostatnich oznakach globalnego ocieplenia/...te 8 stopni nad ranem/, snując zimowe plany, zajrzałem do swoich zdjęć z tego właśnie pięknego narciarskiego miejsca, by choć oczy nacieszyć... i trafiłem na zdjęcia z końcówki któregoś dnia, kiedy w górach zostałem prawie sam, nawet członkowie mojej rodzinnej ekipy zrezygnowali, bo po obfitych opadach śniegu przywlokła się skądś mgła i siadała to tu, to tam, siejąc wszędzie mleko, może też pojeździć chciała, a może planowała przy tym ostatnich zawziętych jeźdźców wygonić, co prawie jej się udało...i nawet w knajpie przy trasie olimpijskiej tylko kilka par nart było, wśród nich moje/na czas jednej grappy i espresso/...
...a zdjęcia te tu ot tak, bo jakoś nijako w tym ...lipcu, a i "Drogę Mleczną" odświeżę tym, by może ją ktoś w swoje plany wpisał- bo warto...

Gdzie ta mgła Adamie? - Tam z 50 metrów widać a może i więcej.
Fajne zjęcia, fajny temat - Dzięki.
m

#12 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 26 listopad 2010 - 16:01

Kusi mnie wyjazd z Wygoda Travel 25 lutego 2011. Np. tu: http://www.wygodatra...r,opis,631.html Zaczynam powoli prace od podstaw, czyli rozmowy z zona. :) Moze jeszcze ktos cos dopisze, choc Adam juz wiele pokazal i napisal.

#13 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2010 - 09:59

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 26 listopad 2010 - 16:01 napisał

Kusi mnie wyjazd z Wygoda Travel 25 lutego 2011.

hej Andrzeju,
faktycznie ciekawa propozycja
czy to biuro jest godne zaufania ?
pasowałby mi wyjazd tydzień wcześniej
Dołączona grafika

#14 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2010 - 20:06

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 01 grudzień 2010 - 09:59 napisał

faktycznie ciekawa propozycja
czy to biuro jest godne zaufania ?
pasowałby mi wyjazd tydzień wcześniej

Poczytaj moja relacje z Val d'Aosta, troche pisze o Wygoda Travel. Nie, zadnych wiekszych zastrzezen. Bardzo fachowa, i mila (o tym ,ze ladna nie wspomne :)) opieka pilotki. Sistrriere jednak zagrozeone, bo zdaje sie miejsca sie skonczyly. Moze wyladuje w Livinio. :)

#15 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 06 grudzień 2010 - 23:58

Ostatecznie nie jade do Mlecznej Drogi. Skonczyly sie miejsca. Zdecydowalem sie na Livinio/Bormio, tez z Wygoda Travel. Za jedyne 406 Euro, 25 lutego. Obawiam sie tylko duzych wydatkow alkoholowo-perfumeryjnych w strefie wolnoclowej. Zona juz sie odgraza. Moze spotkam Gajowego? :)

#16 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
+

Napisano 07 grudzień 2010 - 08:19

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 06 grudzień 2010 - 23:58 napisał

Obawiam sie tylko duzych wydatkow alkoholowo-perfumeryjnych w strefie wolnoclowej

podzielam Twoje obawy, Livigno to był dla mnie zawsze najdroższy urlop
Dołączona grafika

#17 Eva87

• Użytkownik
  • 3 Postów:
  • Narty:Dynastar
  • Imię :Ewa
  • Ulubiony stok:Włochy!!!
Reputacja: 4
+

Napisano 03 kwiecień 2011 - 22:21

Moje wrażenia z pobytu w Vialattea opisałam w innym temacie, więc aby się nie powtarzac, przesyłam link:
http://www.kochamnar...2082-sestriere/
Co do czarnej trasy do Sauze d'Oulx, kiedy po południu schodziła mgła, mieliśmy pomysł żeby tam jechac (nasz hotel właśnie był w Sauze d'Oulx), ale jednak nie pojechaliśmy, bo jacyś Włosi nam odradzili ;) Teraz (po przeczytaniu jednego z postów) widzę że dobrze zrobiliśmy ;)