Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Zapytanie o Szczyrk

78 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 30 listopad 2011 - 23:58

Mam zamiar jechać w tym roku do Szczyrku.
Czy warto tam się wybrać w tym roku i na co zwrócić uwagę?

#2 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 00:13

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 30 listopad 2011 - 23:58 napisał

Mam zamiar jechać w tym roku do Szczyrku.
Czy warto tam się wybrać w tym roku i na co zwrócić uwagę?

Oj Adrian Adrian. :)

Pozdro serdeczne

#3 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 07:06

Mitek nie oj, oj. Tylko jak coś wiesz to podziel się wiedzą na Naszym forum KN :)

Ostatnio tylko piszesz w tematach mało narciarskich . :)

Z wyrazami szacunku.

#4 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
  • Narty:Kneissl RED STAR
  • Imię :Jakubek
  • Ulubiony stok:SZCZYRK
  • Właściciel:Hot-Sport
Reputacja: 90
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 09:14

Jeżeli trasy będą tak przygotowane jak w zeszłym roku a mogą być nawet lepsze z nowym systemem naśnieżania w SON i pogoda dopisze patrz w link http://www.kochamnar...zyrk-skrzyczne/ to nie ma żadnych przeciwwskazań do tego żebyś nie odwiedził Szczyrku. Zawsze możesz do mnie napisać to podam ci jakie są aktualnie realne warunki na trasach. na pewno to lepsza alternatywa aniżeli jazda wśród tysięcy ludzi na stoku jak np w Białce no chyba że ktoś lubi. W zeszłym roku znaczną przewagę stanowili zadowoleni klienci odwiedzający szczyrk aniżeli marudy i mistrzowie świata którym wszystko przeszkadza.

Użytkownik 30BB edytował ten post 01 grudzień 2011 - 09:21

#5 mig

• Użytkownik
  • 212 Postów:
  • Narty:Rożne kolorowe
  • Imię :Michał
  • Ulubiony stok:bliski
  • Serwisant:w piwnicy
  • Pracownik:U siebie
Reputacja: 102
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 09:15

Adrianie, trudno o częsciej opisywany i dyskutowany ośrodek w kraju. Wiem, że niektórych adresów internetowych nie lubisz ale czasem warto sie przemóc...... ;)

--
Pozdrawiam
michał

#6 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
  • Narty:RACETIGER SL RACING 165
  • Imię :Majka
  • Ulubiony stok:gdzieś w Alpach
  • Właściciel:+
  • Instruktor:kiedyś
Reputacja: 141
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 10:45

to ja mam pytanie o trasy FIS'owskie, męską i damską - są one otwarte dla zwykłych śmiertelników i czy jest szansa na nich pare razy obrócić w ciągu dnia

#7 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 11:48

Jak najbardziej są ogólnodostępne i możesz pojeździć ile wlezie :)
Bieńkula (nr 5 w Czyrnej) i Golgota (nr 11 przy Solisku) posiadają homologacje FIS jak również Trasa 15 czarna ze Skrzycznego zwana FISem (straciła homologacje kilka lat temu przez zmianę norm FIS owskich dotyczących szerokości trasy)
Tutaj jest mapka http://www.szczyrk.p...rasy_winter.pdf

#8 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 12:00

świetna mapka, męska faktycznie była wąska, parę osób tam w czasie zjazdu pomimo siatek poleciało w las. Kiedyś dużo czasu spędzałam w Szczyrku, trzeba sobie przypomnieć stare tereny :)

#9 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 12:18

Wyświetl postUżytkownik web dnia 01 grudzień 2011 - 12:00 napisał

Kiedyś dużo czasu spędzałam w Szczyrku, trzeba sobie przypomnieć stare tereny :)

a pamiętasz jeszcze stare Piekiełko z laskiem na środku i ściankę z Jaworzyny na Doliny?
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#10 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 12:22

No drzew to ubyłoooo strasznieee z roku na rok jest inaczej

#11 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 167
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 12:33

Hola, hola proszę się tak "gęsto" nie pchać z wyjazdami do nas, bo mi się zbyt tłoczno na trasach zrobi a i normy ministerialne zostaną przekroczone i co.............. :excl:
A tak poważnie to Adrian co by o Szczyrku się nie mówiło, to najlepszy ośrodek w Polsce a że "skansenem" zwany, no cóż............ ;) Zapraszam i jak Ci braknie miejsc w naprawdę już, uważam dobrej bazie noclegowej, to zapraszam do mnie.

PS. mamy tutaj co prawda jednego forumowicza, czasami dość "upierdliwego" :hi: jeśli chodzi o wygody narciarskie, który jednak niespodziewanie po dość krótkim pobycie w Szczyrku zmienił zdanie co do jego możliwości i atrakcyjnośc :Papryczka:

Pozdrawiam Marek

#12 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 12:38

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 01 grudzień 2011 - 12:18 napisał

Wyświetl postUżytkownik web dnia 01 grudzień 2011 - 12:00 napisał

Kiedyś dużo czasu spędzałam w Szczyrku, trzeba sobie przypomnieć stare tereny :)

a pamiętasz jeszcze stare Piekiełko z laskiem na środku i ściankę z Jaworzyny na Doliny?

Piekiełko to było to wypłaszczenie na dole, gdzie zawodnikom wysiadały już mięśnie i wgniatało w glebę? A ścianka? nie wiem, co nazywano ścianką, ogólnie ta trasa była szybka i niebezpieczna.

#13 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
+

Napisano 01 grudzień 2011 - 13:02

Piekiełko jest nadal, ale już znacznie łatwiejsze do przejechania, a ścianka była między Jaworzyną a Dolinami ( stara "Damska" ) teraz całkowicie zarośnięta. Sama trasa FIS-owska nadal jest szybka a czy niebezpieczna, trochę pewno też, ale już naprawdę dobrze zabezpieczona siatkami.

#14 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
+

Napisano 02 grudzień 2011 - 16:37

a Żylica dziś w Centrum Szczyrku wygląda tak

Załączony plik  01122011535.jpg (1,33 MB)
Ilość pobrań: 29

A tak zazwyczaj wygląda

Załączony plik  zylica_w_szczyrku.jpg (88,87 KB)
Ilość pobrań: 29

#15 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 06 grudzień 2011 - 15:51

Czy tylko kilka osób było w S.

#16 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 06 grudzień 2011 - 17:53

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 06 grudzień 2011 - 15:51 napisał

Czy tylko kilka osób było w S.

A co Cię jeszcze interesuje. Ja byłem, mogę pomóc. Choć z tego co wiesz, na forum są dwie osoby z których jedna mieszka w Szczyrku, a druga pracuje i jest tam dzień w dzień. Oni pewnie odpowiedzą na wszelkie pytania na temat przyszłego, najlepszego ośrodka w kraju ( kwestia kilku lat).

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#17 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
+

Napisano 06 grudzień 2011 - 20:16

Pit - ale posłodziłeś, miód na moje serce :buziak: ale skąd to wiesz :alegosc: że dopiero z kilka lat, my już tu mamy najlepszy :lusterko: :boogie:

Użytkownik marecki edytował ten post 06 grudzień 2011 - 20:29

#18 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
+

Napisano 06 grudzień 2011 - 20:29

Piszcie jak coś chcecie wiedzieć na temat Szczyrku chętnie pomogę

#19 Tarifasurf

• Użytkownik
  • 98 Postów:
  • Narty:Voelkl
  • Imię :Stanisław
  • Ulubiony stok:Dwie Doliny
  • Serwisant:www.funboard.pl
  • Pracownik:tarifasurf.com.pl
  • Instruktor:żeglarstwa
Reputacja: 37
+

Napisano 14 grudzień 2011 - 18:20

Zawsze wywoziłem ze Szczyrku dobre wrażenia, choć w pamięci zostały: osobne (krótsze) kolejki do wyciągów dla górników i nigdy więcej tak nie zmarzłem jak po 45 minutach wiszenia na krzesełku na Skrzyczne. Zlazłem po powiązanych kijach :boogie: Awaria trwała jeszcze ze dwie godziny a ja do końca ferii zostałem bez kijków.

#20 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
+

Napisano 14 grudzień 2011 - 18:25

Heh w Wiśle kilka lat temu chyba na Nowej osadzie ludzie wisieli ze 2godziny jak im Pulpit Sterowy padł a to nowa kanapa była :)

Użytkownik 30BB edytował ten post 14 grudzień 2011 - 18:25