Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Cwiczenia przed sezonem narciarskim...i w czasie ...i po

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 axyz

• Użytkownik
  • 406 Postów:
Reputacja: 4
+

Napisano 26 styczeń 2009 - 21:19

bo cwiczyc trzeba, bo inaczej zaniknie, to jest pewnik...

MIESIEN DWUGLOWY - HAMSTRING

W sumie jako, ze jestem osobniczka z tak silna awersja do silowni... a po kontuzji mej musze wzmacniac miesien jeden szczegolnie(dwuglowy uda lub jak ktos woli inaczej hamstring), bo mi cos z niego wyciagneli, zeby gdzie indziej wlozyc, a ten miesien to wazny jest dla kolana, wazniejszy nawet niz czworoglowy (z tymi czterema glowami to jakos prosciej, one jakby same rosna, dwuglowe jakos tak szybko nie nabieraja sily...moze to jak ze smokami, im wiecej glow tym waleczniejsze...)
I tak szukajac cwiczen i probujac roznych te dwa uznalam za rewelacyjne, rewelacyjnosc ocenilam miara bolu a bol taki, coz tu duzo pisac, cudowny ten bol jest, boli znaczy, ze cos tam jednak sie dzieje w nich...
1. Na poczatek taki, hmmm, masakrystyczny Pan, pokaze domowa wersje cwiczenia, ktore sie w silowni praktykuje...Blagam, prosze nie przerazac sie ani wygladem Pana, ani koncowa reklama, cwiczenia jest swietne,jak na moj laicki gust...
Mysle, ze nie ma co objasniac, tylko nalezy sie przyjrzec dokladnie, na szczegoly, a takie wazniejsze to:
-stopy niech sie one staraja byc rownolegle do sufitu, ktory jest nad nimi,bo to sufit:)
-kolana zlaczone, jakbysmy...jak to duzy Pan mowi, mielismy pomiedzy nimi srebna dolarowke, ktora z jakis przyczyn wazna jest dla nas:)

[youtube:r10kn1yc]UfCpfxb36s8[/youtube:r10kn1yc]

2. A tu Pan slodki kochas, nieco zmniejszona wersja Pana masakry:), pilka sie zabawia...Rewelacja...Taka pileczka w Decathlonie to grosze kosztuje, a ile radosci zapodaje...Hmmm, nie jest wcale tak prosto turlac pilke z podniesionymi biodrami...Jestem nadal nieziemsko zszokowana ile mozna osiagnac z takim czyms okraglym...I jak takiemu Panu nie wierzyc, jak ogladalam ten filmik pierwszy raz, to myslalam, ze oczko na koncu pusci

[youtube:r10kn1yc]7LpnLlZf_7Y[/youtube:r10kn1yc]

Wersja dla Panow...Pani pokaze:

[youtube:r10kn1yc]XoOokyPLx6k[/youtube:r10kn1yc]

No i tak sobie macham tymi nogami...Wiem, ze te cwiczenia sa wyrwane treningu calego, ale ja niedawno je poznalam i sie ciesze nimi na razie...Na szczescie juz nie musze ich robic z youtube...bo bym ze smiechu nad Panami nie wytrzymala:) Choc smiechem miesnie brzucha wzmacnialam

Ania, co sie zaczela bac jak to na nartach da sobie rade...

#2 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
  • Imię :Kasia
Reputacja: 5
+

Napisano 02 luty 2009 - 14:19

"Aniouk":13h9jl9i napisał:

Ania, co sie zaczela bac jak to na nartach da sobie rade...

Jak to jak? Przynajmniej tak, jak większość, czyli nieźle

Materiał ciekawy. Może w końcu i ja wezmę się za siebie, na razie wciąż tylko planuję i marudzę, że nie mam na to czasu .
Szkoda tylko, że ci ludzie mówią w jakimś nieludzkim języku... Nic z tego nie rozumiem.
No, ale to już, niestety, mój problem...

#3 axyz

• Użytkownik
  • 406 Postów:
+

Napisano 02 luty 2009 - 19:27

"KaBeSz":3bra3j35 napisał:

Materiał ciekawy. Może w końcu i ja wezmę się za siebie, na razie wciąż tylko planuję i marudzę, że nie mam na to czasu

Powiem Tobie Kasiu, ze te cwiczenie na pilce jest rewelacyjne!!! Lapie nawet delikatna zadyszke, a cwiczenie wydaje sie taki statyczne...

"KaBeSz":3bra3j35 napisał:

Szkoda tylko, że ci ludzie mówią w jakimś nieludzkim języku... Nic z tego nie rozumiem. No, ale to już, niestety, mój problem...

Hmmm, przepraszam, to forum polskie a nie angielskie jest, nie tlumaczylam nic, bo wydawalo mi sie, ze latwo mozna zaaobserwowac...ale rzeczywiscie tlumaczenie sie przyda:D
Ania

#4 Guest_jarek_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 luty 2009 - 08:47

A jak ja jestem wykorzystywany, przez moja małą, jako rekwizyt do ćwiczeń, to się liczy?

j.

#5 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Michał
+

Napisano 29 lipiec 2010 - 12:26

Dziewczyny trening czyni mistrza. A jak człowiek jest dobrze przygotowany do sezonu to i narty są jeszcze bardziej przyjemne. Wiem, że to stary temat, ale życzę każdemu wytrwałości i systematyczności w ćwiczeniach. To naprawdę pomaga.

Pozdrawiam,
majkd
www.ski-portal.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych