Ktoś się wybiera w terminie 02-10 grudzień do Livigno? Tak obserwuję pogodę i zdjęcia z kamerek i nie wygląda to optymistycznie
Livigno
Napisano 22 listopad 2011 - 19:36
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 22 listopad 2011 - 22:41
http://www.kochamnar...dpost__p__33463
Trzeba mi wierzyć na słowo jak było wcześniej bo zdjęć z "zielonego" listopada nie mam :)
Rok temu było nieco lepiej bo teraz było już raczej biało w miasteczku - teraz jest biało wyżej, w górnej części, na grzbietach itp.
Niżej jest naśnieżanie - pierwszą trasę i pierwszy wyciąg (gondola Costaccia) już uruchomili - na razie niby niewiele ale tam większość tras jest naśnieżana. Livigno jest wysoko położone więc w nocy zawsze jest mróz, a trasy są porośnięte trawą - więc jestem raczej spokojny. Wybieram się 3-10.12 :)
Jeszcze parę fotek z kamer sprzed paru dni (16.11) - o tej porze po kamerkach chyba nie ma sensu grzebać. Widać naśnieżanie, a teraz musi być lepiej.
Załączone pliki
-
meteocam4_3.jpg (89,14 KB)
Ilość pobrań: 11 -
webcam.jpg (37,9 KB)
Ilość pobrań: 13 -
meteocam4_4.jpg (135,6 KB)
Ilość pobrań: 14 -
federia.jpg (80,81 KB)
Ilość pobrań: 15 -
neve_964_16_11_2011.jpg (59,33 KB)
Ilość pobrań: 12 -
snowpark.jpg (131,48 KB)
Ilość pobrań: 11
Napisano 08 grudzień 2011 - 23:46
Użytkownik pytek45 dnia 22 listopad 2011 - 19:44 napisał
Nie zgodzę się. W ubiegłym roku na przełomie marca i kwietnia warunki były już mocno średnie, zwłaszcza na niżej położonych stokach. Najlepiej było na samej górze i to też przed południem, bo później plucha.
Słońce dawało do tego stopnia, że znajomi zjeżdżali w samych krótkich spodenkach i koszulkach z krótkim rękawkiem... Na dowód mam zdjęcia
Napisano 12 grudzień 2011 - 21:45