Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Livigno

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 macieek

• Użytkownik
  • 26 Postów:
  • Narty:Dynastar SkiCross
  • Imię :maciek
Reputacja: 3
+

Napisano 22 listopad 2011 - 19:06

Cześć,

Ktoś się wybiera w terminie 02-10 grudzień do Livigno? Tak obserwuję pogodę i zdjęcia z kamerek i nie wygląda to optymistycznie :(

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 22 listopad 2011 - 19:36

W ogóle zapowiedź zimy wygląda fatalnie w całej Europie, nie tylko tam. Prognozy są kiepskie niestety.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 22 listopad 2011 - 19:44

Znowu najlepsze warunki beda marzec-maj.

#4 macieek

• Użytkownik
  • 26 Postów:
+

Napisano 22 listopad 2011 - 20:11

Tylko co tu robić? Urlopy zaplanowane, sprzęt gotowy (narciarze jeszcze bardziej) a wg. prognoz to ma deszcz padać. MASAKRA normalnie

#5 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 22 listopad 2011 - 21:13

Niby troche czasu jescze zostalo wiec moze cos sie zmieni.Pamietaj loteria pogodowa to tez czesc narciarstwa.

#6 gajowy01

• Użytkownik
  • 167 Postów:
  • Narty:Kneissl WS SL, ZAI Classic, Scott SDR, Volkl RC, Atom Metron i SX
  • Imię :Krzysztof
  • Ulubiony stok:...alpejski ;)
  • Właściciel:+
  • Instruktor:+
Reputacja: 65
+

Napisano 22 listopad 2011 - 22:41

Niby dobrze nie jest ale 2 lata temu w Livigno było identycznie, też się wybierałem w tym terminie i też drżałem ...w ostatnim tygodniu listopada dowaliło śniegu że hej :) - wyglądało to w efekcie tak jak na fotkach - żeby nie powtarzać, w tym poście:
http://www.kochamnar...dpost__p__33463
Trzeba mi wierzyć na słowo jak było wcześniej bo zdjęć z "zielonego" listopada nie mam :)

Rok temu było nieco lepiej bo teraz było już raczej biało w miasteczku - teraz jest biało wyżej, w górnej części, na grzbietach itp.
Niżej jest naśnieżanie - pierwszą trasę i pierwszy wyciąg (gondola Costaccia) już uruchomili - na razie niby niewiele ale tam większość tras jest naśnieżana. Livigno jest wysoko położone więc w nocy zawsze jest mróz, a trasy są porośnięte trawą - więc jestem raczej spokojny. Wybieram się 3-10.12 :)

Jeszcze parę fotek z kamer sprzed paru dni (16.11) - o tej porze po kamerkach chyba nie ma sensu grzebać. Widać naśnieżanie, a teraz musi być lepiej.

Załączone pliki

#7 macieek

• Użytkownik
  • 26 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2011 - 14:42

Mam nadzieję że masz rację. Faktycznie Costaccia już działa

#8 macieek

• Użytkownik
  • 26 Postów:
+

Napisano 02 grudzień 2011 - 15:52

No i co będzie to będzie. Box zamontowany, narty spakowane i w drogę czas. 3 majcie kciuki żeby coś dopadało.

#9 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 08 grudzień 2011 - 23:46

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 22 listopad 2011 - 19:44 napisał

Znowu najlepsze warunki beda marzec-maj.

Nie zgodzę się. W ubiegłym roku na przełomie marca i kwietnia warunki były już mocno średnie, zwłaszcza na niżej położonych stokach. Najlepiej było na samej górze i to też przed południem, bo później plucha.

Słońce dawało do tego stopnia, że znajomi zjeżdżali w samych krótkich spodenkach i koszulkach z krótkim rękawkiem... Na dowód mam zdjęcia :) Mogę wrzucić :P

#10 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 08 grudzień 2011 - 23:55

Wrzuć zdjęcia. Nie dlatego że musisz coś udowadniać. Dla nas takie fotki to miły przerywnik i uciecha dla oczu.

#11 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:01

Przedstawiam Snowboardzistów w Livigno rok temu :) -> Dołączona grafika

#12 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 09 grudzień 2011 - 22:45

Takie klimaty to ja lubię :) . Słoneczko, piękne dziewczyny, młodzież, sport. Super.

#13 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 12:14

Oj było naprawdę wesoło. Typowo studencki wyjazd, ale już w tym roku decydujemy się na odrobinę lepsze warunki :) Livigno ma swój urok mimo iż jest miejscówką typowo młodzieżową.

W tym roku chcemy pojechać jakoś w lutym, żeby w pełni wykorzystać czas.

#14 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 17:00

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 10 grudzień 2011 - 12:14 napisał

mimo iż jest miejscówką typowo młodzieżową.

Czyli masz już odpowiedź gdzie jechać w tym roku. :)

#15 macieek

• Użytkownik
  • 26 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2011 - 22:32

Właśnie wróciliśmy, było bardzo ok. Jak ktoś chciał się zjeździć to mógł.

Jutro napiszę więcej plus coś wkleję

#16 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 12 grudzień 2011 - 21:45

Koniecznie czekamy na jakieś foty. Takie warunki były na przełomie listopada i grudnia -> http://www.facebook....21367371&type=3