Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Buty do 1050zł. Prosze o pomoc.

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czerw0

• Użytkownik
  • 1 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 10 listopad 2011 - 23:34

Witam chciałbym się poradzić jakie buty kupić. Mam budżet do 1050zł. Od 3 lat jeżdzę na nartach i oceniam się na 6 w skali do 10. Nie wiem jaki flex dobrać mam 182cm wzrostu i 85kg wagi. Proszę o pomoc.

#2 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 11 listopad 2011 - 08:27

Kup Rossignol Radical 110 Sensor3. Wygodne i w dość dobrze trzymające buty. Są ciepłe. Łatwo się zakłada i zdejmuje nawet jak są zimne. Cena na wolnym rynku za nowe ok. 600-650 zł

Dołączona grafika

#3 gieraczek

• Użytkownik
  • 7 Postów:
  • Narty:Nordica Doberman
+

Napisano 03 grudzień 2011 - 18:08

Polecam but
NORDICA SPEEDMACHINE 110

Są to wygodne buty, które nie popsują techniki jazdy ani kontroli.

Bardzo wygodne, a zarazem precyzyjnie trzymające stopę i doskonale przekazujące siłę na narty dzięki technologii TRI-FORCE(znakomite trzymanie nogi poprzez dokładne otoczenie łydki i stopy. Zapewnia optymalny transfer energii z butów na narty).

Dane techniczne:

Skorupa/Cholewka:Polieter BI-Injected

Szerokość Buta: Średnia

Twardość: 110-100

But wewnętrzny: Termoformowalny PFP PERFORMANCE FIT HEAT READY+PRECISSION FIT(wkładka pod stopę)

Podeszwa: EXTRA-GRIP udoskonalona przyczepność

Regulacja twardości: HARD/SOFT

Canting: Podwójny+/-2st.

Klamry: 4 Aluminiowe Mikroregulowane,2x SERVO-LOCK, Makroregulacja na górnych klamrach

Tylny Spoiler: PERFORMANCE

Taśma ściągająca: 35mm

Kolor: transparentno czarny

Dołączona grafika

Użytkownik pytek45 edytował ten post 03 grudzień 2011 - 18:23
Link do sklepu wykasowany,nie lubimy spamu.

#4 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 03 grudzień 2011 - 22:42

Poszukaj jeszcze w necie (linku nie podam bo Pytek zabronił)

W jednym ze sklepów w necie te Nordiki dostaniesz za już 899 zł.

#5 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 grudzień 2011 - 13:21

Firma nie ma znaczenia. Pamiętaj że mają być wygodne, to najważniejsze. Flex jak pytek podał. W tej cenie znajdziesz bez kłopotów.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#6 Tarifasurf

• Użytkownik
  • 98 Postów:
  • Narty:Voelkl
  • Imię :Stanisław
  • Ulubiony stok:Dwie Doliny
  • Serwisant:www.funboard.pl
  • Pracownik:tarifasurf.com.pl
  • Instruktor:żeglarstwa
Reputacja: 37
+

Napisano 14 grudzień 2011 - 15:01

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 04 grudzień 2011 - 13:21 napisał

Firma nie ma znaczenia. Pamiętaj że mają być wygodne, to najważniejsze. Flex jak pytek podał. W tej cenie znajdziesz bez kłopotów.

Z tego co piszesz właściwy flex to 100 czy około 100 namawiam do mierzenia i notowania w butach którego producenta było najmniej "niewygodnie". Potem można spróbować w necie szukać butów tego samego producenta o podobnym flexie.

#7 jubeik

• Użytkownik
  • 9 Postów:
  • Narty:Blizzard CMX 10 IQ
  • Imię :Robert
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:21

Wyświetl postUżytkownik Tarifasurf dnia 14 grudzień 2011 - 15:01 napisał

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 04 grudzień 2011 - 13:21 napisał

Z tego co piszesz właściwy flex to 100 czy około 100 namawiam do mierzenia i notowania w butach którego producenta było najmniej "niewygodnie". Potem można spróbować w necie szukać butów tego samego producenta o podobnym flexie.

Widzę że parametry mamy zbliżone. Ja polecam osobiście Salomony Wave X Flex 100. Przymiarzałem różne marki (Rossy, Lange, Head, Atomic, Tecnica - Flexy 80-110) i ten but leży super. Cena nowego w sklepie 700 zł.

Pozdrawiam

#8 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:41

Wyświetl postUżytkownik jubeik dnia 04 styczeń 2012 - 21:21 napisał

Z tego co piszesz właściwy flex to 100 czy około 100 namawiam do mierzenia i notowania w butach którego producenta było najmniej "niewygodnie".
Widzę że parametry mamy zbliżone. Ja polecam osobiście Salomony Wave X Flex 100. Przymiarzałem różne marki (Rossy, Lange, Head, Atomic, Tecnica - Flexy 80-110) i ten but leży super. Cena nowego w sklepie 700 zł.

Tyle ze seria xwave juz nie jest produkowana. Zastapila ja seria Impact, np. Impact 8, w zaleznosci od rocznika flex 90 lub 100. Od tego sezonu zdaje sie, ze i ta nazwa sie zmienila na Impact 90.

Salomony z tej serii sa swietne, ale nie kazdemu podejda. Dla dosc szerokiej stopy, powiedzmy normalnej (moj Impact 106-110 mm), ale co wazne - dla stosunkowo waskiej lydki. Szerokolydkowcy musze te buty omijac z daleka. Salomony maja stosunkowo wysoka i waska cholewke.