Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Drift Hd 170

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 04 listopad 2011 - 16:51

Wlasnie kurier zapukal do drzwi to sie pochwale.Po 6 miesiacach urabiania mojej lepszej polowy w koncu sukces i zakupilem kamerke na zimowe i nie tylko eskapady.
Do wyboru mialem Go Pro,Contoura i wlasnie Drift Hd 170 stealth(w Polsce chyba malo znany).Zdecydowalem sie na Drifta bo po pierwsze cena,po drugie jedyna ma wyswietlacz po trzecie pilot,ktory troche ulatwia obsluge.
P.S.Mam nadzieje na maly rowerowy test jutro.Zeby tylko nie padalo.
Załączony plik  CIMG7162.JPG (94,26 KB)
Ilość pobrań: 20

#2 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 04 listopad 2011 - 17:04

Będzie Pan zadowolony :) a tu w innej kolorystyce http://camonboard.pl....php/hd170.html

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 listopad 2011 - 17:54

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 04 listopad 2011 - 16:51 napisał

Mam nadzieje na maly rowerowy test jutro.Zeby tylko nie padalo

wrzuć koniecznie film, gratuluję zakupu. Mam nadzieję że się sprawdzi.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#4 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 04 listopad 2011 - 18:00

Wlasnie kurier zapukal do drzwi to sie pochwale.Po 6 miesiacach urabiania mojej lepszej polowy w koncu sukces i zakupilem kamerke na zimowe i nie tylko eskapady.
Do wyboru mialem Go Pro,Contoura i wlasnie Drift Hd 170 stealth(w Polsce chyba malo znany).Zdecydowalem sie na Drifta bo po pierwsze cena,po drugie jedyna ma wyswietlacz po trzecie pilot,ktory troche ulatwia obsluge.
Załącznik CIMG7162.JPG

powiem jedno - w tych kamerach, okreslenie HD jest MOCNO na wyrost

#5 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 18:31

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 04 listopad 2011 - 18:00 napisał

Do wyboru mialem Go Pro,Contoura i w
lasnie Drift Hd 170 stealth(w Polsce chyba malo znany).Zdecydowalem sie na Drifta bo po pierwsze cena,po drugie jedyna ma wyswietlacz po trzecie pilot,ktory troche ulatwia obsluge.
Załącznik CIMG7162.JPG

powiem jedno - w tych kamerach, okreslenie HD jest MOCNO na wyrost

No wiadomo,ze kamera na statywie to to nie jest.

#6 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 04 listopad 2011 - 19:10

Wyświetl postUżytkownik fan dnia 04 listopad 2011 - 17:04 napisał

Będzie Pan zadowolony :) a tu w innej kolorystyce http://camonboard.pl....php/hd170.html

Ta pomarańczowa też fajna. Fan Ty który kolor kupiłeś? :D

Pytek jak jutro nagrasz to wstaw film na forum.

#7 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 19:18

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 04 listopad 2011 - 19:10 napisał

Ta pomarańczowa też fajna

Pomaranczowa to model Hd 170 ,czarna to HD 170 stealth, jedyna chyba roznica miedzy nimi to mozliwosc zmiany klatek na sekunde w trybie nagrywania(25,30,50,60 fps) w stealth.Przynajmniej tyle wyczytalem w sieci.

#8 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 04 listopad 2011 - 19:33

No to ja Prezes nie w temacie :D ...nie wiedziałem o tych klatka,a to zasadnicza różnica in plus.

Adrian ja kupiłem GoPro HD :)

#9 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 04 listopad 2011 - 19:37

Wlasnie kurier zapukal do drzwi to sie pochwale.Po 6 miesiacach urabiania mojej lepszej polowy w koncu sukces i zakupilem kamerke na zimowe i nie tylko eskapady. Do wyboru mialem Go Pro,Contoura i wlasnie Drift Hd 170 stealth(w Polsce chyba malo znany).Zdecydowalem sie na Drifta bo po pierwsze cena,po drugie jedyna ma wyswietlacz po trzecie pilot,ktory troche ulatwia obsluge. P.S.Mam nadzieje na maly rowerowy test jutro.Zeby tylko nie padalo. Załącznik CIMG7162.JPG

Witam

Świetny sprzęt Prezes :) i jeden z najlepszych wyborów w swojej klasie cenowej, dużo obcji montażu i samych możliwości kamery :thumbsup: , obraz też bardzo dobry, wiadomo że nie taki jak w normalnych kamerach (optyka, stabilizacja obrazu) ale super :thumbsup:

Pozdrawiam

Użytkownik Pit edytował ten post 04 listopad 2011 - 19:42
źle wklejone linki do YT, poprawiłem

Dołączona grafika

#10 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 04 listopad 2011 - 19:50

Dzięki PIt za poprawienie :) ...wkleiłem z BBCoda YT ale coś widocznie źle.

Pozdrawiam
Dołączona grafika

#11 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 20:07

Wyświetl postUżytkownik van90 dnia 04 listopad 2011 - 19:50 napisał

wkleiłem z BBCoda YT

Witaj,
nie potrzeba, wystarczy wkleić goły link, skrypt automatycznie go konwertuje do obrazu. Bardzo proszę.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#12 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 20:16

Zapomnialem wspomniec o glownym powodzie kupna tego sprzetu.Kilka miesiecy temu mialem to niesczescie przebywac z pewna grupa na lodowcu Stubaj.Tydzien czasu sluchalismy jak to jeden Pan nagrywa wszystkich a Jego nikt.Tak wiec Panie DI jestem gotow badz spokojny tym razem Pan bedzie gwiazda.A potem to juz wiadomo,wywiady,autografy,wizyty w zakladach pracy... :-).

#13 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 20:20

Uuuu, to chyba Di pójdzie pierwszy raz do fryzjera.

Giełda narciarska

#14 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 04 listopad 2011 - 22:40

Bardzo dobry zakup. One wszystkie (a jest tych kamerek od czorta) dają podobny, bardzo przyzwoity obrazek, więc bierze się najtańszą z celownikiem.

Janie, czy mógłbyś rozwinąć zdanie:

w tych kamerach, okreslenie HD jest MOCNO na wyrost

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 04 listopad 2011 - 20:20 napisał

W zeszłym tygodniu przeczuwając, że Pytek coś szykuje ochlastałem się deczko :hysterical:
Poza tym żadnego filmowania deczka. Kiedyś Justyna mnie nagrała i gdy zobaczyłem pokrakę na ekranie skasowałem czym prędzej materiał.

#15 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
+

Napisano 05 listopad 2011 - 08:25

Spokojnie Deczko,zaatakujemy z ukrycia jak bedzie trzeba.Pamietaj nie znasz dnia ani godziny wiec pamietaj o nienagannej fryzurze kazdego dnia.

#16 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 06 listopad 2011 - 07:38

Wyświetl postUżytkownik van90 dnia 04 listopad 2011 - 19:37 napisał

Pozdrawiam

Van super film. Ten freeskier w ziolonych spodniach to Pit?

#17 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 06 listopad 2011 - 13:43

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 04 listopad 2011 - 22:40 napisał

Bardzo dobry zakup. One wszystkie (a jest tych kamerek od czorta) dają podobny, bardzo przyzwoity obrazek, więc bierze się najtańszą z celownikiem.

Janie, czy mógłbyś rozwinąć zdanie:

w tych kamerach, okreslenie HD jest MOCNO na wyrost

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 04 listopad 2011 - 20:20 napisał

W zeszłym tygodniu przeczuwając, że Pytek coś szykuje ochlastałem się deczko :hysterical:
Poza tym żadnego filmowania deczka. Kiedyś Justyna mnie nagrała i gdy zobaczyłem pokrakę na ekranie skasowałem czym prędzej materiał.

mozliwe, ze t o kwestia stabilizacji obrazu
w kazdym razie nie spodziewaj sie jakosci takiej, jakie daje telewizja HD
w porownnaniu z moim aparatem lumix GF-2, obraz sie nie umywa…….
ale , oczyiscie, te kamery pracuja w swoistych warunkach
acha, jeszcze jedno - stos krotka trwalosc baterii z jednego naladowania. o tym trzeba pamietac!

#18 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
+

Napisano 06 listopad 2011 - 15:57

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 06 listopad 2011 - 13:43 napisał

Fajne cacko ten aparat,choc ja po TZ3 stracilem zaufanie do Lumixa.

#19 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 07 listopad 2011 - 13:12

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 06 listopad 2011 - 13:43 napisał

w kazdym razie nie spodziewaj sie jakosci takiej, jakie daje telewizja HD
ale , oczyiscie, te kamery pracuja w swoistych warunkach
acha, jeszcze jedno - stos krotka trwalosc baterii z jednego naladowania. o tym trzeba pamietac!

Postaram się kompleksowo punkt po punkcie maksymalnie prosto:
Z materiałami HD, no może na początku HDV mam do czynienia od 2008 roku i mimo, że upłynęły już trzy lata ciągle jestem pod wrażeniem jakości obrazu. Małych "sportowych" kamerek HD używam od 2009 roku. Na początku było to tylko 720p (1280x720) i już wtedy obraz i ilość jego szczegółów rozbijał w pył stare SD. Przeskok na full HD (1920x1080) znowu wprawił mnie w zdumienie, aczkolwiek różnica nie była już tak duża i do dziś bez uprzedzeń używam tych o mniejszej rozdzielczości.
Co do jakości TV HD. Kamerki typu Contour i GoPro Hero są powszechnie wykorzystywane przez stacje telewizyjne produkujące materiały HD, oczywiście nie do ujęć studyjnych tylko wszędzie tam gdzie są niezbędne i gdzie nie można wsadzić sprzętu za 100000$ ważącego 8 kg. a potrzebny jest dobry kompatybilny jakościowo obraz.
O stabilizacji w tak prostym automatycznym sprzęcie można zapomnieć, ale te kamerki pracują na bardzo szerokich kątach widzenia, a stabilizacja potrzebna jest do zbliżeń kręconych z ręki. W tym przypadku najlepszą stabilizacją jest narciarz do którego kamerka jest przyczepiona.
Czas pracy na baterii. Sprawdziłem długość paru przypadkowych plików i tak: przy temp. ok. 0, schładzana non stop wiatrem ok.100 km/godz oraz od czasu do czasu przysypywana śniegiem Hero wyłączyła się po 1:41:41, ta sama Hero w temp. między 10-15 stopni pracowała 2:30:11 i... została wyłączona ręcznie :)
Lumix GF 2 to fajny sprzęcik też do filmowania, ale szkoda go by było założyć w jakimś ekstremalnym miejscu, bo mógłby nie przeżyć w przeciwieństwie do Hero czy Pytkowego Drfta.
Tak wogóle to temat rzeka i w 100% nie na wymianę myśli przy pomocy klawiatury tylko osobiście przed odpowiednim ekranem :hi:

#20 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 07 listopad 2011 - 13:22

Cześć

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 04 listopad 2011 - 19:18 napisał

Pomaranczowa to model Hd 170 ,czarna to HD 170 stealth, jedyna chyba roznica miedzy nimi to mozliwosc zmiany klatek na sekunde w trybie nagrywania(25,30,50,60 fps) w stealth.Przynajmniej tyle wyczytalem w sieci.

Podstawowa róznicą jest fakt iz model stealth jest niewykrywalny przez radar.
Pozdro