Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Zapytanie o firmę turystyczną

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
  • Imię :Marta
Reputacja: 1
+

Napisano 11 październik 2011 - 18:24

No to ja już w sumie mam pytanie:) Mój chłopak leci po najmniejszej lini oporu i wyszukuje w googlach wyjazdów na narty. Znalazł coś takiego
nartypolsce.com.pl

Słyszał ktoś z was o tej firmie coś?? Bo ja to nie chce jechać w ciemno całkiem, a tu mam specjalistów w temacie:D:D

#2 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 12 październik 2011 - 07:44

Wyświetl postUżytkownik milutka89 dnia 11 październik 2011 - 18:24 napisał

Znalazł coś takiego
nartywpolsce.com.pl

Słyszał ktoś z was o tej firmie coś??

nie wiem czy ktoś słyszał ale właściwie w jakim celu korzystać z pośrednictwa biura jeśli można
bezpośrednio zadzwonić do interesującego nas objektu i ustalić cenę
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#3 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 19 październik 2011 - 00:12

Czasami jest tak, że interesujący nas obiekt ma już sprzedane wszystkie miejsca właśnie biurom podróży. Ja tam po cichu jestem zwolenniczką biur podróży, zwłaszcza przy organizowaniu wyjazdów rodzinnych.

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 19 październik 2011 - 07:29

Dla mnie nie ma znaczenia od kogo kupuję. Byle tylko być zwyczajnie zadowolonym z wyjazdu narciarskiego. Nie lubię rozczarowań, dziwnych haczyków w umowach i niespodzianek hotelowych. Mogę mieszkać nawet w jednogwiazdkowym, tylko wcześniej muszę o tym wiedzieć. A nie tak że zamawiam 4* a na miejscu okazuje się że dwie odpadły....
Bez niespodzianek, z kimkolwiek!

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 JacK

• Użytkownik
  • 211 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 WC
  • Imię :Jacek
  • Ulubiony stok:Grands Montets
Reputacja: 86
+

Napisano 19 październik 2011 - 09:56

Dla mnie zalatwianie wyjazdu samodzielnie to sama frajda.
Sam wyszukuje sobie osrodek do ktorego chce pojechac.
W zaleznosci od sytuacji a to sie zmienia (kiedys single i wyjazdy z kumplami, potem wyjazdy z dziewczyna, z zona, z malym dzieckiem tera z mlodym juz jezdzacym) rozne osrodki i rozne zakwaterowania sie wybiera.
Spedzam godziny czytajac o osrodku i upewniam sie ze to jest to czego szukam.
Sprawdzam ile km tras jest, jakie kolory tras przewazaja, jakie sa szanse na dobre warunki sniegowe/pogodowe, jak daleko od lotniska. Jakie sa szkolki narciarskie etc.
Podobnie z kwaterami/hotelami. Kiedys glownie liczyla sie cena, pozniej byly to hotele lub z opieka dla dziecka i basenami na miejscu, lub w poblizu zlobkow. Teraz wybieram hotele na stoku bo wygodniej. Krotki email czy rezerwacja przez strone internetowa hotelu z reguly wystarczy, czasami telefon zeby uzgodnic szczegoly czy zaliczke zaplacic.
Loty czy transfer z lotniska tez wybieram sam. Zlota karta w jednej z wypozyczalni samochodow ulatwia sporo jesli chodzi o rezerwowanie i odbior auta, ale tez czasami korzysta sie z konkurencji, czy np pociagow w Szwajcarii, bo czesto tak wygodniej.
Przy rezerwacji auta czesto zdarzaja sie upgrade'y do lepszego modelu.
Auta z reguly to prawie nowki z przebiegiem srednio 20 tys km - chociaz i zdarzylo sie dostac nowe mondeo kiedys - 6km przebiegu.

Nigdy sie nie rozczarowalem, nigdy nie bylo jakiejs wpadki - za wyjatkiem jednego wyjazdu ktory wlasnie wybralismy z bardzo renomowanego biura podrozy w UK.
Skonczylo sie na tym ze sami sobie transfer zarezerwowalismy (samolot, samochod) zeby nie korzystac z ich czarteru i transferu.
Kolacje tez wolelismy jesc w restauracji, zamiast tych serwowanych przez angielskiego kucharzyne we wloskim chalecie niby 4*.

Wg mnie nie ma sie czego bac i nie ma sensu placic posrednikom za cos co mozna samemu zalatwic.
What we do during our working hours determines what we have;
what we do in our leisure hours determines what we are. -George Eastman

#6 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 19 październik 2011 - 21:48

JacK o ile to sprawia Tobie frajdę innym może ciążyć. Ja nie mam głowy, nie sprawia mi to przyjemności i chętnie zapłacę za to by przysłowiowo "podstawili mi pod nos".
Fakt, że trzeba znaleźć dobrego organizatora, czasami metodą prób i błędów, ale jak się już znajdzie to z głowy i można spokojnie wypoczywać.

Skorzystamy zapewne z biura TRAMP, bo już kiedyś z ich usług korzystaliśmy i byliśmy bardzo zadowoleni. Stosunek ceny do oferty i warunków był jak najbardziej w porządku.

#7 Frezja

• Użytkownik
  • 6 Postów:
Reputacja: 1
+

Napisano 30 październik 2011 - 00:33

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 19 październik 2011 - 21:48 napisał

JacK o ile to sprawia Tobie frajdę innym może ciążyć. Ja nie mam głowy, nie sprawia mi to przyjemności i chętnie zapłacę za to by przysłowiowo "podstawili mi pod nos".

Jeszcze pal sześć jak jedzie się rodzinnie, ale problem jest jak się dziecko chce wysłać na zimowisko i co wtedy.. No ja nie wiem czy samopas bym puściła, jednak w takich sytuacjach biura idealnie się sprawdzają według mnie.

#8 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 26 listopad 2011 - 19:36

Bardziej miałam na myśli to, że jak się jest z małym dzieckiem, to nie ma się głowy do załatwiania sprawy. Z Małym dzieckiem chce się mieć gwarancję i wszystko zapewnione. Ale oczywiście rozumiem przygodę z planowaniem samemu, np. wyprawy do Peru czy Indii- sama chciałabym tak spędzić wakacje.

#9 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
  • Narty:RACETIGER SL RACING 165
  • Imię :Majka
  • Ulubiony stok:gdzieś w Alpach
  • Właściciel:+
  • Instruktor:kiedyś
Reputacja: 141
+

Napisano 27 listopad 2011 - 12:49

wszystko można samemu. Jaka to frajda samemu przybić nowe zelówki, przetkać kanalizację, czy uszyć sobie zimowy płaszcz. I do tego taka satysfakcja... Ciekawe, czym się zajmujecie zawodowo i czy nie grozi wam, że wasi klienci, nie zaczną sami wykonywać to, co do tej pory wy dla nich robiliście.

#10 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 27 listopad 2011 - 18:48

Wszystko zależy od podejścia i od tego co kto chce. Dobre jest biuro, dobre jest załatwienie wyjazdu indywidualnie. Czasami nie da się przez biuro, a czasami nie da się indywidualnie. Nie da się opatentować biura podróży więc konkurencja i liczenie się ze stratami gdy ktoś sam pojedzie, jest nieuniknione. Jedno i drugie się uzupełnia itd. tylko dlaczego z Niemiec jest taniej :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#11 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
  • Narty:RACETIGER SL RACING 165
  • Imię :Majka
  • Ulubiony stok:gdzieś w Alpach
  • Właściciel:+
  • Instruktor:kiedyś
Reputacja: 141
+

Napisano 27 listopad 2011 - 20:37

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 27 listopad 2011 - 18:48 napisał

tylko dlaczego z Niemiec jest taniej :)

czasami jest taniej, czasami drożej. Trochę się na tym znam, bo jestem w branży ponad 12 lat.
Jako bp mamy przeważnie niższe ceny niż te ktore możecie sobie załatwić indywidualnie w hotelu.
Dalekie kraje - z Polski jest przeważnie samolot liniowy, a z Niemiec charter.

#12 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 27 listopad 2011 - 23:59

Kochani, czy ktoś miał doświadczenia z biurem TRAMP? Jest tutaj ktoś z Trójmiasta?

#13 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 28 listopad 2011 - 09:44

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 19 październik 2011 - 21:48 napisał

....
Skorzystamy zapewne z biura TRAMP, bo już kiedyś z ich usług korzystaliśmy i byliśmy bardzo zadowoleni. Stosunek ceny do oferty i warunków był jak najbardziej w porządku.

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 27 listopad 2011 - 23:59 napisał

Kochani, czy ktoś miał doświadczenia z biurem TRAMP? Jest tutaj ktoś z Trójmiasta?

Loli czy jest tutaj jakaś logika oprócz reklamy?

giełda oraz ogłoszenia, to jest miejsce do tego typu działalności.

Pozdrawiam

#14 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 29 listopad 2011 - 00:04

Oczywiście że jest. Ciekawa jestem opinii innych o ile takowi tutaj są. Fakt jest taki, że wszystko bardzo szybko się zmienia i jednego roku można być zadowolonym a drugiego, zmieni się kadra i klapa...

Poza tym byłby może fajny zbieg okoliczności, gdyby okazało się, że ktoś jeszcze wysyła swoje dziecko na wyjazd z nimi, ale takie grupy są chyba tylko na gazecie.

#15 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 29 listopad 2011 - 08:27

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 29 listopad 2011 - 00:04 napisał

ale takie grupy są chyba tylko na gazecie

na jakiej gazecie ?
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#16 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 30 listopad 2011 - 22:17

Oczywiście że jest. Ciekawa jestem opinii innych o ile takowi tutaj są. Fakt jest taki, że wszystko bardzo szybko się zmienia i jednego roku można być zadowolonym a drugiego, zmieni się kadra i klapa...

Poza tym byłby może fajny zbieg okoliczności, gdyby okazało się, że ktoś jeszcze wysyła swoje dziecko na wyjazd z nimi, ale takie grupy są chyba tylko na gazecie.

Loli możesz mieć problem, bo mazowieckie ma ferie w innym terminie niż pomorskie....

Pozdrawiam, Ola

#17 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
+

Napisano 30 listopad 2011 - 22:56

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 29 listopad 2011 - 08:27 napisał

ale takie grupy są chyba tylko na gazecie

na jakiej gazecie ?

Na forum Gazety.pl są wątki w których rodzice którzy wysyłają swoje dzieci na zimowiska mogą rozmawiać o wzajemnych spostrzeżeniach i wnioskach.

Poza tym nie trzeba być z Trójmiasta by wysłać z nimi dziecko :)