Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Mam 22lata i chcę się nauczyć jeździć pomocy!!

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
  • Imię :Marta
Reputacja: 1
+

Napisano 09 październik 2011 - 20:09

Witam wszystkich serdecznie, mam 22 lata i bardzo chciałabym nauczyć się jeździć na nartach, zbliża się okres narciarski więc jest to chyba najlepsza możliwość, żeby gdzieś wyjechać i spróbować swoich sił w tym sporcie. Powiem szczerze, że troszkę się obawiam tych pierwszych kroków, wiadomo że możliwe są jakieś urazy, że trzeba wybrać instruktora i ośrodek do którego pojechać, no i jeszcze terminy. Ponieważ jestem zielona jeśli chodzi o narty chciałabym żebyście mi polecili jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni, żeby zaraz nie doznać jakieś kontuzji no i żebym nie przestała się uczyć przez zakwasy. No i chciałabym wiedzieć gdzie w Polsce warto pojechać na narty, żeby postawić te swoje pierwsze kroki w tym sporcie. Zależy mi żeby było ładnie, i możliwie żeby w ośrodku było wyżywienie. W sumie jechałabym z moim chłopakiem więc termin też musiałby być albo w okresie świąteczno sylwestrowym, albo w okolicach sesji. Oboje jesteśmy studentami więc cena też gra znaczącą rolę. Jeśli możecie polecajcie coś ciekawego. Pozdrawiam!!

#2 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 09 październik 2011 - 20:28

Jak tanio to musi to być przed lub po sezonie głównym. Czyli początek grudnia lub marzec-kwiecień.

http://www.kochamnar...e-nas-ucieszyc/

W sylwestra zbankrutujecie.

#3 tedy

• Użytkownik
  • 92 Postów:
  • Narty:Progressor 8+, K2 Hellfire
  • Imię :Tadeusz
  • Ulubiony stok:Kitzs, Stub
  • Pracownik:Tak
Reputacja: 51
+

Napisano 09 październik 2011 - 20:50

Martusiu, a napisz nam gdzie pomieszkujesz, jakimi funduszami będziesz dysponowała bo nie obędzie się raczej bez instruktora (a tani nie są).

Poszukaj w swoim środowisku, może są jacyś śmigający na dechach, zawsze będzie łatwiej.

Wyjazdy w okresie świąteczno - noworocznym, tak jak pisał ROSSI są dość kosztowne.
pozdr. tadek

#4 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 10 październik 2011 - 09:58

witaj Marta na najlepszym forum narciarskim w sieci :thumbsup:
za moich młodych czasów sporo ludzi nauczyło się jazdy na nartach
w czasie pobytu w chatkach studenckich
godna polecenia jest Skalanka w Zwardoniu - niedaleko do wyciągów łatwych tras
http://www.chatkaskalanka.pl/

i Karkoszczonka w Szczyrku - tu też zjedziesz na nartach pod wyciąg ale górka trochę bardziej wymagająca
http://www.chatki.yo...koszczanka.html
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#5 Kaem

• Użytkownik
  • 45 Postów:
  • Narty:Salomon WXing8, Rossi 8SL
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Kubinska Hola
Reputacja: 15
+

Napisano 10 październik 2011 - 21:35

Qrde .....
Jak to młodzież dzisiaj ... była i się zmyła .... (?)
Pewnie wróci , co ??
I skorzysta z Waszych/ naszych doświadczeń ... Tylko Jej na zdrowie finansowe tudzież sportowe wyjdzie!!
Pozdrawiam
Marek

#6 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 10 październik 2011 - 22:43

Dzięki, przeglądałam już wasze linki. Nie jest tak że byłam i się zmyłam:D Poprostu dziś jest 10 października a ja mam dziś dokładnie 22 urodzinki. Fundusze około 1000zł na głowę, bo tyle odłożyliśmy, mój chłopak troszkę już śmiga, nie jest perfekcyjnie ale daje radę. A ja, no cóż. Miałam już swoją pierwszą próbę:D Wrzucę później zdjęcia, tylko muszę je znaleść to się pośmiejecie:D Dla mnie sezon czy poza, nie istotne:D Bo student zawsze się wyrwie jak mu bardzo zależy. Obecnie zaczęłam studiować historię na uniwerstytecie Wrocławskim:D

#7 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 11 październik 2011 - 07:28

Wyświetl postUżytkownik milutka89 dnia 10 październik 2011 - 22:43 napisał

dokładnie 22 urodzinki

spóźnione ale szczere
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :flowers: :flowers: :flowers:
szybkiej nauki na nartach by jazda była rozkoszą
no i powodzenia w nauce by przez następne lata była kasa na szalone wyprawy narciarskie
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#8 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 11 październik 2011 - 18:34

O jak miło!! Dziękuję z całego serduszka.Nie powiem, dziadkowie się troszkę postarali i podreperowali moją skarbonkę więc troszkę więcej kaski na mój pierwszy wyjazd narciarski jest:):) No to zacznę od tego, że zapisałam się na fitness żeby wzmocnić troszke mięśnie nóg i jeszcze dodatkowo chodzę troszkę ćwiczyć na siłownię. Wiem już, że ćwiczenia są bardzo ważne, bo bez mocnych mięśni nóg to zbyt wiele nie zdziałam. Zakwasy w sumie chyba raczej nie pomagają w nauce jazdy na nartach. Troszkę się ostatnio zapuściłam więc mięśnie trzeba poćwiczyć. Kolejna sprawa dotyczy samego wyjazdu. Mój chłopak bardzo się w to wszystko wkręcił i zaczął wyszukiwać przeróżne firmy organizujące wyjazdy na narty. Przy czym wyszukiwanie skupiło się na googlach i znalazł takie wyjazdy: http://www.nartywpolsce.com.pl/. Czy ktoś z was coś na ten temat słyszał, był z nimi albo coś?? Bo wiadomo tu są specjaliści w temacie a ja nie chciałabym jechać w ciemno. No i jeszcze sprawa sprzętu, nie mam pojęcia w temacie. Jakie narty i buty jak dopiero się będę uczyć to wypożyczyć czy muszę od razu coś kupować?? Dobry sprzęt to też cena... Ratujcie!!

#9 tedy

• Użytkownik
  • 92 Postów:
  • Narty:Progressor 8+, K2 Hellfire
  • Imię :Tadeusz
  • Ulubiony stok:Kitzs, Stub
  • Pracownik:Tak
Reputacja: 51
+

Napisano 11 październik 2011 - 20:43

Wyświetl postUżytkownik milutka89 dnia 11 październik 2011 - 18:34 napisał

Mój chłopak bardzo się w to wszystko wkręcił i.....http://www.nartywpolsce.com.pl/.

milutka89, a nie chcesz nas też wkręcić, co?

http://www.skiforum....4493#post374493
pozdr. tadek

#10 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 12 październik 2011 - 21:48

Nie:) Bo ja powiem szczerze że pytam na 2 stronkach i dwuch forach bo chce się jak najwięcej dowiedzieć. Czy to coś złego??

#11 milutka89

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 12 październik 2011 - 21:51

Bo wiecie jeśli są jakieś zatargi pomiędzy forami, albo jak się jest na jednym to nie można pytać o to samo na drugim to powiedzcie. Nie chcę żeby ktoś myślał że coś tu spamuję albo coś. Poprostu chcę uzyskać jak najwięcej informacji na nurtujące mnie pytania, a jeśli ktoś na jednym forum nie wie czegoś na dany temat, to może na drugim wie, zawsze warto próbować:)

#12 młody_nowicjusz

• Użytkownik
  • 1 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 16 październik 2011 - 18:34

Witam witam
Milutka89 mogę dołączyć się do nauki jazdy? ^^ Bardzo chętnie razem z Tobą mógłbym nauczyć się jeździć :)

P.S Znacie jakiegoś instruktora i naukę jazdy-poważnie to jestem zielony.

#13 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 17 październik 2011 - 01:30

O jak miło!! Dziękuję z całego serduszka.Nie powiem, dziadkowie się troszkę postarali i podreperowali moją skarbonkę więc troszkę więcej kaski na mój pierwszy wyjazd narciarski jest:) :) No to zacznę od tego, że zapisałam się na fitness żeby wzmocnić troszke mięśnie nóg i jeszcze dodatkowo chodzę troszkę ćwiczyć na siłownię. Wiem już, że ćwiczenia są bardzo ważne, bo bez mocnych mięśni nóg to zbyt wiele nie zdziałam. Zakwasy w sumie chyba raczej nie pomagają w nauce jazdy na nartach. Troszkę się ostatnio zapuściłam więc mięśnie trzeba poćwiczyć. Kolejna sprawa dotyczy samego wyjazdu. Mój chłopak bardzo się w to wszystko wkręcił i zaczął wyszukiwać przeróżne firmy organizujące wyjazdy na narty. Przy czym wyszukiwanie skupiło się na googlach i znalazł takie wyjazdy: http://www.nartywpolsce.com.pl/. Czy ktoś z was coś na ten temat słyszał, był z nimi albo coś?? Bo wiadomo tu są specjaliści w temacie a ja nie chciałabym jechać w ciemno. No i jeszcze sprawa sprzętu, nie mam pojęcia w temacie. Jakie narty i buty jak dopiero się będę uczyć to wypożyczyć czy muszę od razu coś kupować?? Dobry sprzęt to też cena... Ratujcie!!

ja bym tam sie udal do dziadkow po raz kolejny i wybral bym dobre miejsce w alpach - wiem ze to brzmi balwochwalczo, ale jeden dzien w alpach = co njmniej 2 dni w poslce - chyba , ze sie cos zmienilo ( np usypano prawdziwe gory w polsce)_…….. - troche jestem zlosliwy, ale nic na to nie poradze

#14 gajowy01

• Użytkownik
  • 167 Postów:
  • Narty:Kneissl WS SL, ZAI Classic, Scott SDR, Volkl RC, Atom Metron i SX
  • Imię :Krzysztof
  • Ulubiony stok:...alpejski ;)
  • Właściciel:+
  • Instruktor:+
Reputacja: 65
+

Napisano 17 październik 2011 - 09:21

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 17 październik 2011 - 01:30 napisał

O jak miło!! Dziękuję z całego serduszka.Nie powiem, dziadkowie się troszkę postarali i podreperowali moją skarbonkę więc troszkę więcej kaski na mój pierwszy wyjazd narciarski jest:) :) No to zacznę od tego, że zapisałam się na fitness żeby wzmocnić troszke mięśnie nóg i jeszcze dodatkowo chodzę troszkę ćwiczyć na siłownię. Wiem już, że ćwiczenia są bardzo ważne, bo bez mocnych mięśni nóg to zbyt wiele nie zdziałam. Zakwasy w sumie chyba raczej nie pomagają w nauce jazdy na nartach. Troszkę się ostatnio zapuściłam więc mięśnie trzeba poćwiczyć. Kolejna sprawa dotyczy samego wyjazdu. Mój chłopak bardzo się w to wszystko wkręcił i zaczął wyszukiwać przeróżne firmy organizujące wyjazdy na narty. Przy czym wyszukiwanie skupiło się na googlach i znalazł takie wyjazdy: wwwwwwwww Czy ktoś z was coś na ten temat słyszał, był z nimi albo coś?? Bo wiadomo tu są specjaliści w temacie a ja nie chciałabym jechać w ciemno. No i jeszcze sprawa sprzętu, nie mam pojęcia w temacie. Jakie narty i buty jak dopiero się będę uczyć to wypożyczyć czy muszę od razu coś kupować?? Dobry sprzęt to też cena... Ratujcie!!

ja bym tam sie udal do dziadkow po raz kolejny i wybral bym dobre miejsce w alpach - wiem ze to brzmi balwochwalczo, ale jeden dzien w alpach = co njmniej 2 dni w poslce - chyba , ze sie cos zmienilo ( np usypano prawdziwe gory w polsce)_…….. - troche jestem zlosliwy, ale nic na to nie poradze

Daj spokój Janie - koleżanki raczej do to tego nie przekonasz :)

Milutka vel Ada (Majeczka?) rejestruje się na różnych forach - i po paru zdaniach przechodzi do promowania stale tego samego portalu :)

Może przypadkiem akurat upodobała sobie tej jeden portal i zupełnie przypadkiem chcę się tym podzielić ...ale obawiam się, że ona wcale nie chce się uczyć na nartach :)

W sumie dziwne to :) Można przecież w wielu miejscach dać zwykłą informację, typu polecam... wtedy może bym tam nawet kliknął :)

#15 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 02 listopad 2011 - 11:24

Wyświetl postUżytkownik gajowy01 dnia 17 październik 2011 - 09:21 napisał

wtedy może bym tam nawet kliknął :)

nie warto, nic nie straciłeś. Strona nie zachęca do zakupów, wręcz odstrasza. Brak profesjonalizmu.
Takich stron jest setki i trzeba umieć się wyróżnić, by zdobyć klientów. Ale to kosztuje dużo pracy przede wszystkim.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,