W tym roku wziąłem się za zakup nowego sprzętu narciarskiego.Szukam nart ,które spełnią moje oczekiwania.Jeżdżę w każdych warunkach,raczej po trasach przygotowanych,czasami poza.Odpuściłem sobie polskie stoki,na ten rok planuję Austrię lub Włochy co chyba też można wziąć pod uwagę
Jeżdżę sportowo/agresywnie,szybkie,długie/średnie skręty i przede wszystkim Body Carving.Nie unikam muld,jazdy w puchu itd.Z tego wynika ,że potrzebuje nart dosyć uniwersalnych ,które sprawdzą się zarówno przy body,jak i normalnej/agresywnej jeździe.
Trudno mi się trochę określić,na pewno nie jeżdżę spokojnie i oczekuję dużej frajdy z jazdy.
Cena nart nie ustalona,raczej liczę na propozycje od jakiego przedziału cenowego możemy coś znaleźć
Wzrost: 177
Waga:Obecnie 80 kg,do wyjazdu będzie coś pewnie około 90kg.
Buty:Salomon X WAVE SPORT FLEX:100(w tamtym sezonie podstawowy model Dolomite z bliżej nieokreślonym FlEX'em,Salomony dorwałem w sumie wczoraj:))
Poprzednie narty:Elan Speedster GT-jak dla mnie bardzo słabe.Co prawda jakoś dawały radę,ale do najszybszych nie należą,słabo podatne na skręty no i w sumie długo by wymieniać
Gdybym nie określił się dość jasno to dopytajcie,w miarę szybko odpowiem.Chciałbym kupić narty na dniach póki ceny są jakie są.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!