Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Nowe pierwsze narty :)

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lipens

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Imię :Grzegorz
Reputacja: 0
+

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:02

Witam, wszystkich, chciałbym się poradzić o zakup nowych nart. :)
No więc:
mam 27lat
waga: 65kg
wzrost: 194
poziom : Zauroczony (jeździłem 3 razy po jakieś 3 dni w poprzednim sezonie w Wiśle ale łagodny stok, niebieska trasa)
styl jazdy: raczej spokojny
Jakiej długości powinienem mieć narty?
Podobają mi się Blizzard Narty Crs Five IQ
aczkolwiek jak jeździłem na nartach z wypożyczalni na Blizzard RT Sport to też mi się na nich dobrze zjeżdżało ponieważ one mają ostre brzegi i łatwo jest w nich wyhamować i właśnie takich nart poszukuję z ostrymi brzegami, bo jeździłem raz na jakichś head-ach to strasznie się ślizgały. Może jakieś propozycje niedrogich nart? Jestem z Warszawy więc jeśli znacie jakiś sklep który ma jeszcze jakieś fajne promocje to będę wdzięczny.
Buty już mam :)

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 05 wrzesień 2011 - 18:23

Musisz koniecznie kupować nowe narty? To nie jest dobry pomysł, a ja nie jestem sprzedawcą i piszę Tobie obiektywnie.
Nie daj się naciągnąć na nowe deski, bo na tym etapie jest to wywalenie kasy w błoto! Co uważasz?

ps. witaj na KN

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 05 wrzesień 2011 - 18:37

A wiec te "brzegi" to sa krawedzie.To czy sie slizgasz czy nie zalezy albo od Twojej,slabej jeszcze techniki albo od stanu technicznego narty.Czasami obydwu tych spraw.Posluchaj rady i na tym etapie nie kupuj nowych nart lecz korzystaj z wypozyczalni.W zaleznosci od tempa rozwoju nowe narty kup w 3-4 sezonie.W wypozyczalni domagaj sie nart z tzw. sredniej polki,grupa all-round dlugosc min 180cm.Jak sie bedea slizgac(czy nie hamowac jak wolisz) wymien narty na inny model i tak do skutku az obsluga majac Cie dosyc da Ci poprawny sprzet.

#4 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 05 wrzesień 2011 - 19:18

Przede wszystkim zacznij jeść.

#5 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 05 wrzesień 2011 - 19:44

Przy twoim wzroście będziesz miał problem wypożyczyć odpowiednie narty dla siebie do nauki.
A nowe narty wcale nie muszą być drogie wystarczy bardzo dobrze poszukać np. w Makro.