Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Korbielów - Pilsko

48 odpowiedzi w tym temacie

#41 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 18 luty 2012 - 12:41

Witam czy mogę prosić Cię o uzupełnienie relacji na podstawie tego tematu:
http://www.kochamnar...wania-osrodkow/

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#42 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 18 luty 2012 - 13:12

Viorica! Dziękuję za relację, tak diametralnie różną od mojej z 29 stycznia :) Mam nadzieję, że podane przeze mnie informacje choć trochę Wam pomogły. Ja w podobny sposób zniechęciłem się do Szczyrku ładnych parę lat temu, zarzekałem się, że nigdy tam moja narta nie postanie. Jednak w tym roku odkryłem Szczyrk na nowo i teraz należy do tych naj :) Tobie życzę tego samego w stosunku do Pilska i obyś mogła tam oglądać tylko takie widoki :

Załączony plik  pil.jpg (57,08 KB)
Ilość pobrań: 14

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 18 luty 2012 - 13:12

#43 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 18 luty 2012 - 13:53

Wyświetl postUżytkownik viorica dnia 18 luty 2012 - 12:33 napisał

No i wróciliśmy. Hmmm, szczerze mówiąc nie jesteśmy zadowoleni. Wyjazd zaliczamy raczej do tych mniej udanych...
Z kilku powodów. Po pierwsze, na narty jedzie się po to aby jeździć a nie chodzić. Tam na samo dochodzenie z jednego miejsca w drugie poświęciliśmy 3 godziny w sumie. Do tego trasy w stanie beznadziejnym! Jak wyjeżdżaliśmy to na stronie podane były warunki doskonale i bardzo dobre. Gdy wróciliśmy na stronie już były podane wszystkie jako bardzo dobre. Warunki były dobre maksymalnie a miejscami dostateczne. Trasy zupełnie nie przygotowane. Mulda na muldzie. Mimo, że byliśmy koło godziny 9.00 na miejscu, nigdzie nie było nawet śladu ratrakowania. Muldy, muldy i jeszcze raz muldy. Trasa z samego Pilska 5a warunki w miarę ale oczywiście muldy. Trasa 5 wyglądała jakby jej nikt nie ratrakował od tygodnia. Bez przerwy ktoś leżał. Ja przewróciłam się właśnie na tej trasie jeden jedyny raz i kolano mam w niezbyt dobrym stanie po tej akcji. 6 to tak jak pisał AdamSlask nadaje się raczej do zjeżdżania na dół. Jest wąska i miejscami raczej pod górę niż z góry. Oznakowania zero. Nie wiadomo który orczyk gdzie prowadzi. Chodzenie między orczykami na nartach powoduje maksymalne zmęczenie, jeździć się odechciewa po takim maratonie.
Dopiero koło godziny 13 odkryliśmy trasę nr 1 która mimo, że również z makabrycznymi muldami jest w miarę szeroka i nadaję się do jeżdżenia. Tak samo trasa nr 3 z którą jedynka się łączy. Mają fajne nachylenie, są dość szerokie i gdybyśmy wiedzieli jak to wygląda na innych trasach, jeździlibyśmy tylko na tych dwóch. Do tego wszystkiego dołożyła się pogoda chyba najgorsza z możliwych. Gęsty, mokry śnieg padający bez przerwy. Mgła i wiatr. Z widoków nici, mleko i sypiący śnieg. Takie były widoki z Pilska. Myślę, że już się tam nie wybierzemy. Ewentualnie jeśli pogoda będzie fajna, ale przygotowanie tras pozostawia wiele do życzenia. Orczyki są ok, kolejką nie jechaliśmy. Ogólnie, nie poleciłabym tego stoku. Pozdrawiam.

Tu widok z Pilska...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Trasa nr 3

Dołączona grafika

Hala Miziowa

Dołączona grafika

Trasa nr 5 z Pilska

Dołączona grafika

Nie na wszystkich zdjęciach widać jak sypał śnieg, bo były robione bez lampy.
Szczęścia do pogody niestety nie mieliśmy, a liczyłam na widoczki z Pilska :thumbdown:

No i Pilsko nie nadaje się dla początkujących. Mi się podobało, ale mój partner był zmęczony, nie radził sobie po pierwsze w tych warunkach, po drugie na tych trasach. Tam po prostu nie ma tras dla początkujących moim zdaniem. Te niebieskie i zielone to nie trasy a wąskie drogi więc nie nadają się do niczego.

hej Viorica toż to pięknie było :thumbsup:
na drugi raz musisz poprostu zabrać innego partnera :P
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#44 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 18 luty 2012 - 14:02

Wyświetl postUżytkownik viorica dnia 18 luty 2012 - 12:33 napisał

No i wróciliśmy. Hmmm, szczerze mówiąc nie jesteśmy zadowoleni. Wyjazd zaliczamy raczej do tych mniej udanych...
Trasy zupełnie nie przygotowane. Mulda na muldzie.

Myślę, że ten wyjazd powinien Was nauczyć jednego, mianowicie że jeśli przez ileś dni naparza śniegiem trzeba się mocno zastanowić czy jest sens wyjazdu na nawet małą górkę, o Pilsku nie wspominając. Przy kilkudziesięciocentymetrowym opadzie nie ma fizycznej możliwości przygotowania trasy na dłużej niż kilkanaście minut.

#45 viorica

• Użytkownik
  • 11 Postów:
Reputacja: 6
+

Napisano 18 luty 2012 - 14:22

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 18 luty 2012 - 13:53 napisał

hej Viorica toż to pięknie było na drugi raz musisz poprostu zabrać innego partnera

Heh, pięknie wyglądało może, ale nie dało rady rozmawiać, bo tak wiało, śnieg sypał strasznie. Przy szybkiej jeździe zasypywało gogle - chyba musiałabym wycieraczki zamontować ;) a bez gogli jechać się nie dało. Partnera zmieniać nie zamierzam ;)

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 18 luty 2012 - 14:02 napisał

Myślę, że ten wyjazd powinien Was nauczyć jednego, mianowicie że jeśli przez ileś dni naparza śniegiem trzeba się mocno zastanowić czy jest sens wyjazdu na nawet małą górkę, o Pilsku nie wspominając. Przy kilkudziesięciocentymetrowym opadzie nie ma fizycznej możliwości przygotowania trasy na dłużej niż kilkanaście minut.

Nie od nas niestety zależy kiedy możemy jechać, bo wszystko jest zależne od pracy i od tego czy jest z kim zostawić córkę ;)
Byliśmy na nartach w Wierchomli i sypało śniegiem mooocno, ale ratraki jeździły bardzo często i było super. Tutaj przy takim opadzie nie widzieliśmy przez cały dzień ani jednego ratraka więc to chyba nie zależy tylko od pogody. Gdyby raz na jakiś czas przejechał ratrak to od razu byłoby lepiej.

#46 delfinsoft

• Użytkownik
  • 14 Postów:
  • Narty:FIREBIRD CARVING
  • Ulubiony stok:Wierchomla, Soszów
Reputacja: 8
+

Napisano 20 marzec 2012 - 22:25

To trzeba jeździć na Wierchomlę :)

#47 viorica

• Użytkownik
  • 11 Postów:
Reputacja: 6
+

Napisano 20 marzec 2012 - 22:29

Wyświetl postUżytkownik delfinsoft dnia 20 marzec 2012 - 22:25 napisał

To trzeba jeździć na Wierchomlę :)

I tak właśnie zrobimy za rok :) razem z Wami ;)

#48 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 22 marzec 2012 - 11:22

Jedźcie z nami, na Pitztal :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#49 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
  • Narty:RACETIGER SL RACING 165
  • Imię :Majka
  • Ulubiony stok:gdzieś w Alpach
  • Właściciel:+
  • Instruktor:kiedyś
Reputacja: 141
+

Napisano 24 marzec 2012 - 12:24

jakie warunki w Korbielowie? ktoś coś wie?