Kazdy narciarz bez wzgledu na umiejetnosci znajdzie trase/wyciag dogodny dla siebie. Trasa New England doskonale nadaje sie do biegow narciarskich , Bear Mountain oferuje trasy dla freeriders , a takze dla lubiacych jibbing I jumping(w The Stash znajdziecie 430 stopowa Superpipe(dluga rynna) z 18stopowa sciana,ale to juz zdecydowanie dla szalonych I odwaznych narciarzy -patrzac czasami na wybryki na niej zamykalam oczy ze strachu ,ze zaraz komus stanie sie jakies bubu
Wszystkie trasy sa swietnie przygotowane ,cala noc mozna na stokach zauwazyc ratraki I pracujace armatki sniezne. Czytalam w jednej z regionalnych gazet,ze posiadaja jedne z najnowoczesniejszych urzadzen do robienia sztucznego sniegu,o niskim zurzyciu energii. (oszczednosc energii szacujesie do 25%)
Jesli ktos z Was ma juz dosyc nart(co w naszym towarzystwie jest troche dziwne ) ale moze ktos z kim podrozujecie nie ma fiola na punkcie nart- jest rowniez dostepnych wiele innych atrakcji ,z ktorych mozecie skorzystac jak m.in przejazdzki na skuterach snieznych , koniach , wspinaczki gorskie , latem jest przepiekne pole golfowe , swietne trasy rowerowe , wiele jezior ze specjalnie przygotowanymi miejscami na rybolustwo ), 15minut od resortu narciarskiego jest miasteczko z kilkoma lodowiskami osobiscie polecam Giorgetti Ice Skating I Rutland Regional Fieldhouse ?w ktorym kilka razy w tygodniu sa mecze hokejowe I codziennie wieczorem otwarte publiczne lodowisko I wypozyczalnia lyzew.
Osobiscie uwazam ,ze jest to miejsce warte zobaczenia.nie jest moze to samo co na zachodzie Ameryki,ale zdecydowanie blizej od mojego miejsca zamieszkania. W przeciagu 10dni bedac tam mielismy zwariowana pogode,sniegu nie za duzo w pierwsze dni , okropny mroz w Nowy Rok-siegnal do -27stopni ,a pod koniec pobytu zawitaly burze sniezne?ale reasumujac wrazenia zdecydowanie pozytywne .
Polecam skorzystac z hoteli,osrodkow,czy domow prywatnych znajdujacych sie u podnoza gor.blisko do wyciagow,darmowe autobusy ,wspaniale restauracje (jesli lubi ktos chinszczyzne polecam ?Sushi Yoshi? robia przepyszne sushi , dla zwolennikow wloskiej kuchni restauracja ?The Garlic? bedzie strzalem w 10tke -jedzenia przepyszne I niesamowita atmosfera
Jeden dla mnie najwiekszy minus wyciagi otwarte sa tylko do 16tej ,cena karnetu dziennego $82 (obejmuje na wszystkie 30wyciagow ?w tym rowniez gondole )
Koszt wypozyczenia nart ok 11$ dziennie . jesli planuje ktos zostac dluzej proponuje kupic karnety wielodniowe-wychodzi ok15%taniej. Sezon narciarski rozpoczyna sie w listopadzie konczy 19kwietnia.
Mam nadzieje,ze kiedys dane mi bedzie poszusowac tam z ktoryms z Was {SMILIES_PATH}/icon_wink.gif
Pozdrawiam serdecznie
Sylwia
Załączone pliki
-
K1.jpg (43,16 KB)
Ilość pobrań: 32 -
K-1 GONDOLA.jpg (139,66 KB)
Ilość pobrań: 28 -
ja i moje Volki;).jpg (62,06 KB)
Ilość pobrań: 41 -
killington.jpg (67,68 KB)
Ilość pobrań: 23 -
Killington cd.jpg (62,57 KB)
Ilość pobrań: 21 -
Pico Mountain.jpg (129,43 KB)
Ilość pobrań: 24 -
przed burza sniezna na K1.jpg (51,26 KB)
Ilość pobrań: 42 -
Skypeak.jpg (109,21 KB)
Ilość pobrań: 22 -
Snowshed muldy ,muldy i tylko muldy.jpg (58,37 KB)
Ilość pobrań: 28 -
widok.jpg (111,89 KB)
Ilość pobrań: 27 -
widok na Pico Mountain.jpg (79,59 KB)
Ilość pobrań: 26 -
widok z Snowshed.jpg (60,36 KB)
Ilość pobrań: 30