Poniewaz gory so moja miloscia i pasja, ktora lubie sie dzielic, chcialabym Panstwu przedstawic resort narciarski o ktorym malo kto wie, a ktoremu nalezy sie wiele uwagi.
Samoens,Grand Massif - to srednioiweczne miasteczko polozone w sercu doliny rzeki Giffre, jedyny europejski resort narciarski polozony w obrebie Rezerwatu Przyrody !!
Odznaczone wieloma nagrodami i orderami za jedno z najpiekniejszych miejsowosci we Francji, przyciaga co roku pasjonatow gor w roznym wydaniu.
- 78 wyciagow i 275 km oznaczonych tras narciarskich, ktore lacza ze soba Samoens, Sixt, Morillon, Les Carroz i Flain.
- Ogromna ilosc terenu dostepna dla freestyle i off piste riding, ktore sa latwo dostepne dzieki dobrze usytuowanym liftom
- 3 Snow parki i oznaczone trasy przez tereny lesne, tzw. 'canadian experience'.
Szczegolnie polecam jedna z najpiekniejszych tras jakimi udalo mi sie zjechac (ciagnaca sie przez rezerwat przyrody) - ' Cascades' to az 14 km cudnych widokow i bialego szalenstwa !! Jesli ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem. Poniewaz mieszkam w tym cudownym miejscu jestem w stanie pomoc kazdemu kto chcialby sie tu wybrac mniejsza lub wieksza grupa. Mam dostep do wielu znizek - nawet do 30 %, na wynajecie sprzetu, lekcji czy nawet restauracji.
Serdeczie zapraszam !!!
Użytkownik jabol edytował ten post 19 lipiec 2011 - 07:46