Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Beskid śląski rowerowo

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 15:41

Choć nie jest to relacja po powrocie z nart, to jednak wydało mi się to miejsce odpowiednim by podzielić się z Wami kilkoma słowami na temat mojego wyjazdu rowerowego w Beskid śląski.
Pogoda niestety nie dała mi szans by zjechać na Śląsk rowerem bezpośrednio z Piaseczna. Strasznie padało więc decyzja padła na pociąg którym około 11 dotarłem Do Bielska. I tutaj również okazało się że trzeba zrewidować plany, ponieważ od strony Szczyrku tak jak chciałem jechać szła strasznie wielka burza, a nie bardzo miałem ochotę jechać rowerem i robić za piorunochron :zeby:
W tej sytuacji udałem się w przeciwnym kierunku czyli do Ustronia kierunek Brenna... wpadając w ulicę cieszyńską, a następnie łąkami, polami lasami jak się tylko dało. Na autostradę nie chcieli mnie wpuścić :(
Okazało się że jazda z góry i pod górę daje w kość konkretnie, mimo posiadania dobrego sprzętu rowerowego. Kilka zdjęć z Bielska, zachmurzenia i wyjazdu z Bielska w kierunku, Cieszyn:
Załączony plik  IMG_3424.jpg (70,43 KB)
Ilość pobrań: 7
Załączony plik  IMG_3426.jpg (51,15 KB)
Ilość pobrań: 9
Załączony plik  IMG_3426.jpg (51,15 KB)
Załączony plik  IMG_3428.jpg (45,92 KB)
Załączony plik  IMG_3437.jpg (98,24 KB)
Ilość pobrań: 8
Załączony plik  IMG_3441.jpg (42,33 KB)
Załączony plik  IMG_3440.jpg (39,98 KB)

Po kilku kilometrach dojechałem do autostrady i szybko uciekłem boczną drogą w stronę Ustronia. Była to dobra decyzja ze względu na to iż deszcz mnie nie dopadł i mogłem spokojnie jechać z jęzorem na wierzchu. Po drodze wspaniałe widoki, super rzeka chyba z tego co pamiętam Brennica.

Załączony plik  IMG_3465.jpg (109,3 KB)
Załączony plik  IMG_3471.jpg (114,96 KB)
Ilość pobrań: 6
Załączony plik  IMG_3472.jpg (115,76 KB)
Załączony plik  IMG_3474.jpg (158,76 KB)
Załączony plik  IMG_3476.jpg (121,04 KB)
Załączony plik  IMG_3479.jpg (134,17 KB)
Ilość pobrań: 12
Załączony plik  IMG_3481.jpg (200,59 KB)
Ilość pobrań: 17

I tak praktycznie zleciała mi cała trasa docelowa. Jazda wzdłuż Wisły jakieś 10km, świetną wymagająca drogą, sama przyjemność. Woda oczywiście w Wiśle okropnie zimna, prawie tak samo jak w polskim morzu brrr.
Jednak okazało się że są zawodowcy nie tylko narciarze. Facet naprawdę zrobił na mnie wrażenie niesamowite, skok na główkę a dalej sami zobaczcie co wyczyniał:

Załączony plik  IMG_3502.jpg (109,25 KB)
Ilość pobrań: 19
Załączony plik  IMG_3505.jpg (117,27 KB)
Ilość pobrań: 15
Załączony plik  IMG_3506.jpg (123,32 KB)
Ilość pobrań: 14
Załączony plik  IMG_3510.jpg (84,03 KB)
Ilość pobrań: 13
Załączony plik  IMG_3513.jpg (98,82 KB)
Załączony plik  IMG_3515.jpg (90,79 KB)
Ilość pobrań: 11

Dobry jest? :witaj:
Dokończę relację, tylko przerobię filmiki i dodam je w następnym poście :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 16:37

W Ustroniu zastała mnie super pogoda, słońce, ciepło i zero deszczu...którego miałem już dosyć w Piasecznie. W weekend sporo ludzi, szczególnie Ślązaki z rodzinami. W sumie wielkie odpoczywanie, jedzenie, baseny i lenistwo które szczególnie latem jest potrzebne. Rower spisał się dobrze, nic nie zawiodło, frajda niesamowita. Z ciekawostek: piłem pyszne piwko tam na miejscu którego oczywiście u mnie nie ma. Przepyszne, dla mnie jak miód:
Załączony plik  IMG_3525.jpg (93,18 KB)
Ilość pobrań: 10
Załączony plik  IMG_3526.jpg (106,65 KB)

Poniżej jeszcze troszkę materiału z jazdy na rowerze. Proszę nie powtarzać, szczególnie jak ktoś ma jeszcze coś do zrobienia na świecie ;)

Jeszcze kilka zdjęć rzeki:
Załączony plik  IMG_3495.jpg (59,78 KB)
Załączony plik  IMG_3494.jpg (90,6 KB)
Ilość pobrań: 5
Załączony plik  IMG_3492.jpg (161,06 KB)
Ilość pobrań: 2
Załączony plik  IMG_3496.jpg (52,54 KB)
Ilość pobrań: 1
Załączony plik  IMG_3500.jpg (140,24 KB)
Ilość pobrań: 1

cdn...

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 17:14

...zapomniałem dodać że udało nam się załapać na : Powerade Suzuki MTB Marathon - Ustroń

Ustroń zainauguruje swą obecność w serii Powerade Suzuki MTB Marathon. Te znane uzdrowisko poza wyjątkowym klimatem, gwarantuje - istotną z punktu kolarza MTB obszerną sieć górskich tras rowerowych. Zarówno południowe pasmo Wielkiej i Małej Czanorii, jak i północne szczyty Równicy, Trzech Kopców, Smerekowca dają możliwość jazdy w kategorii PURE MTB z wyborną ilością długich podjazdów, wąskich singli, szybkich, technicznych zjazdów.

Data: niedziela, 10.07.2011 r.

Start: 10:00 / 11:00 / 11:15

Dystans: 71 km / 44 km / 20 km

Przewyższenia 2640 m / 1570 m / 620 m

Najwyższy punkt: Klimczok 1117 m n.p.m.

Trudność (1 - 6): 4

Charakterystyka: Typowo górska trasa z wymagającymi, technicznymi sekcjami przejażdżanymi podczas prestiżowego wyścigu etapowego Beskidy MTB Trophy.

Bufety: GIGA 3 + meta, MEGA 2 + meta, MINI 1 + meta

Biuro zawodów: Stadion Sportowy ul. Sportowa

Czas pracy Biura Zawodów:

sobota 09.07.2011 od 16.00 do 21.00,

niedziela 10.07.2011 od 07.00 do 09.30

Poniżej zarejestrowałem start imprezy, która trzeba przyznać była bardzo mocno obsadzona, a zawodnicy pojawiali się 2 dni przed samym startem w Ustroniu. Najwyższy numer jaki widziałem, to ponad 4.000,00 więc bardzo dużo wg. mnie.

Giełda narciarska

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 21:13

I na zakończenie jeszcze mors któremu nie straszne zimne wody Wisły:

oraz kilka zdjęć z zabaw z maluchami...moimi kochanymi!

Załączony plik  IMAG0008.jpg (253,22 KB)
Ilość pobrań: 10
Załączony plik  IMAG0016.jpg (179,28 KB)
Załączony plik  IMAG0024.jpg (206,76 KB)
Załączony plik  IMAG0025.jpg (203,34 KB)
Załączony plik  IMAG0030.jpg (214,95 KB)
Ilość pobrań: 12
Załączony plik  IMAG0017.jpg (126,02 KB)
Załączony plik  IMAG0036.jpg (226,29 KB)
Załączony plik  IMAG0031.jpg (207,22 KB)
Załączony plik  IMAG0060.jpg (206,76 KB)
Załączony plik  IMAG0073.jpg (240,42 KB)
Ilość pobrań: 14
Załączony plik  IMAG0100.jpg (214,55 KB)
Załączony plik  IMAG0090.jpg (304,97 KB)
Ilość pobrań: 16
Załączony plik  IMAG0086.jpg (226,89 KB)
Ilość pobrań: 15

.....i to wszystko. Jestem niezmiernie zadowolony i niech tak zostanie!
:cheers: :rowerzysta: :yahoo: :taniec2: :houk:

Giełda narciarska

#5 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 22:36

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 12 lipiec 2011 - 21:13 napisał

I Jestem niezmiernie zadowolony i niech tak zostanie![/b]

Na wieki wiekow :-). Gratuluje udanej wyprawy.Widze,ze kondycha na sezon konkretna bedzie.

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 12 lipiec 2011 - 22:42

Dziękuję.

Giełda narciarska

#7 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 09 sierpień 2011 - 19:50

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 12 lipiec 2011 - 22:36 napisał

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 12 lipiec 2011 - 21:13 napisał

I Jestem niezmiernie zadowolony i niech tak zostanie![/b]

Na wieki wiekow :-). Gratuluje udanej wyprawy.Widze,ze kondycha na sezon konkretna bedzie.

Pit nas wszystkich na zawodach wykasuje.
Doskonała przygoda. Super relacja. Tak trzymać. Oczywiście wielkie dziękuję :uklon2: :hi:

Pozdrowienia dla młodszej części rodziny.

#8 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 09 wrzesień 2011 - 10:44

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 12 lipiec 2011 - 16:37 napisał

..... Z ciekawostek: piłem pyszne piwko tam na miejscu którego oczywiście u mnie nie ma. Przepyszne, dla mnie jak miód:
Załącznik IMG_3525.jpg
Załącznik IMG_3526.jpg....

Z tym piwem to jest ciekawa historia. W 2010 roku zaczął je produkowac Bracki Browar Zamkowy w Cieszynie. Jest rzeczywiście świetne (w Warszawie dostepne w Almach na przykład Piotrze). Właścicielem browaru jest Grupa Żywiec, która z poczatkiem lat 2000 postanowiła zachowac odrębne cechy tego browaru. Zrezygowano z przedrostka Żywiec w nazwie, stworzono warunki do zwiedzania i rozpoczeto produkcje regionalnych gatuunków piwa brackiego. W 2009 roku został zorganizowany konkurs dla piwowarów amatorów, gdzie pierwszą nagrodą było odrębna warka piwa według recpetury zwycięzcy. W 2010 roku zorganizowano kolejna edycję konkursu a zwyciężczynią była o ile pamietam kobieta. Piwa uwarzone według prywatnych receptur były dosptępne w całej POlsce w tzw. lepszych sklepach i rzeczywiście zasługiwaly na miano rarytasów.
Mastne tochyba jeden z najlepszych gatunków piwa jaki pojawił sie w osoatnich latach na naszym rynku. Za Piotrem szczerze polecam.
Pozdro serdeczne

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 09 wrzesień 2011 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 09 wrzesień 2011 - 10:44 napisał

w Warszawie dostepne w Almach na przykład Piotrze
dziękuję, nie wiedziałem.... :)

Giełda narciarska