Skocz do zawartości

Przesłanie forum....

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
  • Imię :Kasia
Reputacja: 5
+

Napisano 13 styczeń 2009 - 14:07

To forum, jak wszyscy zapewne pamiętamy, powstało z... konieczności serca: z naszej miłości do nart, z naszej potrzeby szanowania swojego rozmówcy, z potrzeby bycia z innym człowiekiem o takich samych, a czasami tak różnych od naszych poglądach....
Byliśmy wdzięczni naszemu Sponsorowi, który - wykładając swoje pieniądze, a także czas i zaangażowanie - fizycznie powołał to forum do życia i... nie chciał przyjąć od nas żadnego zwrotu pieniędzy...
To wówczas zrodził się pomysł, by użytkownicy forum pomagali potrzebującym, by w ten sposób wychodzili poza krąg swoich zainteresowań, by nie stali się zamkniętą grupą, ale ludźmi dostrzegającymi problemy świata zewnętrznego...

Każdego z tych, którzy tu trafią, którzy chcą, a nade wszystko mogą, zachęcamy do wspierania różnych dobrych inicjatyw czy to w sposób finansowy, czy inny...
Piszcie o tym w tym temacie.

Zachęcamy nie tylko do wpłat na konto fundacji, ale - nade wszystko - do codziennej możliwości groszowego wsparcia takich stron jak:
http://www.pajacyk.pl - najbardziej znana polska strona, dzięki której wspomagamy głodne dzieci,
http://www.okruszek.org.pl - strona, której przyświeca hasło: głodnemu dać jeść, bezdomnemu miejsce, a nagiemu odzież,
http://www.habitat.pl - miejsce dla każdego, kto chce pomóc budować lepszy świat, bez biedy mieszkaniowej i ukrytej bezdomności,
http://www.zmilosciserc.pl - kliknięcie wspomaga leczenie i rehabilitację chorych dzieci...

Jeśli znacie inne tego typu strony, dopiszcie je tutaj. Starajcie się przepisywać linki do tych stron, wtedy następnym osobom będzie łatwiej je odnaleźć.

Liczymy na Wasze serca!

Załączone pliki

#2 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:30

1 % odpisu na rzecz TOPR - jak to zrobić

Może Was to również zainteresuje. Nawet o tym nie wiedziałem, pewnie w tajemnicy trzymają!!!

http://www.topr.pl/i....php?option=com ... 4&Itemid=1

Zawsze to pewnego rodzxaju odmiana

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#3 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 22 luty 2010 - 18:53

Mam nadzieję, że to dobre miejsce do zamieszczania takich właśnie informacji...

Nadchodzi czas rozliczenia z fiskusem.
Przeznaczamy 1% podatku na organizacje wspierające potrzebujących.
Dla tych spośród Was, którzy nie wiedzą jeszcze, kogo tymi swoimi pieniędzmi wesprzeć, podaję propozycję oddania 1% swojego podatku dla któregoś z tych dzieci.
Dziewczynkę zna bardzo dobrze moja koleżanka, ja z kolei pracuję z mamą chłopca. W obu przypadkach pieniądze są niezbędne, by dzieci po prostu ratować, a rodzice... nie mają aż takich możliwości finansowych.

Jeśli ktoś z Was zdecyduje się przekazać swoje pieniądze dla któregoś z tych dzieci, a może też przekaże te informacje dalej, spotka się z ogromną wdzięcznością tych, którym los tych maleństw nie jest obojętny.
Liczymy na Wasze otware serca...

Załączone pliki

#4 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 161
+

Napisano 23 luty 2010 - 06:21

Wyświetl postUżytkownik KaBeSz dnia 22.02.2010, 18:53 napisał

Mam nadzieję, że to dobre miejsce do zamieszczania takich właśnie informacji...

Kasia pdf się nie otwiera.... możesz poprawić.

Czasami żałuję, że nie jestem podzielna! Co rusz słyszy się o kimś kto liczy na ten jeden lub aż jeden 1%, a każdy z nas jest jeden i ma tylko jeden... jestem dobrej myśli! jakoś się podzielimy! :thumbsup: poza tym, jest cały rok, nikt nie zabrania nam pomagać... w maju... lipcu... czy październiku!

Ola

#5 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
+

Napisano 23 luty 2010 - 08:21

Kasia, miejsce wybrałaś odpowiednie, to jasne. Natomiast forum pdf nie obsługuje. Możesz skopiować do doc` lub innego dokumentu.

#6 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 23 luty 2010 - 14:08

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 23.02.2010, 7:21 napisał

Czasami żałuję, że nie jestem podzielna! Co rusz słyszy się o kimś kto liczy na ten jeden lub aż jeden 1%, a każdy z nas jest jeden i ma tylko jeden... jestem dobrej myśli! jakoś się podzielimy! :thumbsup: poza tym, jest cały rok, nikt nie zabrania nam pomagać... w maju... lipcu... czy październiku!

I masz rację, Olu.
W takiej sytuacji trudno wybrać, a wszystkim nie można pomóc.... Okazuje się, że nawet wśród swoich znajomych znajdziemy sporo osób, które warto byłoby wesprzeć...
Dlatego wstawiłam te pliki. Przecież nikt nikogo nie zmusza, ale... może ktoś zamiast zastanawiać się, na jaki cel przeznaczyć te pieniądze, wybierze któreś z tych dzieci...
A jeśli do tego znaleźliby się tacy, którzy w ciągu roku zechcą dokonać jakiejkolwiek płatności, choćby niewielkiej - radość jeszcze większa!, a potrzebne dane można znaleźć...

Poniżej plik pdf, który się nie otwierał, skopiowany do formatu doc (na wszelki wypadek 2003). Jest w wersji oryginalnej, niczego w nim nie poprawiłam poza "krzaczkami" i ogonkami.

Załączone pliki

#7 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 901 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 54
+

Napisano 26 luty 2010 - 11:42

Kasiu, a czy znasz też organizację, która użycza konta? Bo u nas jest jedna (nie ta, oby więcej takich nie było), która też zbierała na potrzebujących, a potem płaciła tymi pieniędzmi swoje rachunki. Co gorsze, okazało się, że nie jest to przestępstwo - bo wydali na statutową działalność...
Dla mnie to oszustwo, ale według naszego prawa nie. Gdyby ktoś jednak potrzebował nazwy, PW.
pozdrawiam
Jarek

#8 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
+

Napisano 26 luty 2010 - 14:18

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 26.02.2010, 11:42 napisał

Kasiu, a czy znasz też organizację, która użycza konta? Bo u nas jest jedna (nie ta, oby więcej takich nie było), która też zbierała na potrzebujących, a potem płaciła tymi pieniędzmi swoje rachunki. Co gorsze, okazało się, że nie jest to przestępstwo - bo wydali na statutową działalność...
Dla mnie to oszustwo, ale według naszego prawa nie. Gdyby ktoś jednak potrzebował nazwy, PW.

Jarek ja znam, bo od kilku lat przeznaczamy 1% dla córki koleżanki naszej kuzynki. Wszystko jest ok, nic nie zginęło, ale ważnym jest, aby wpisywać imię i nazwisko dziecka, jeżeli chcemy, aby pieniądze były przekazane celowo dla właśnie tego, a nie innego, lub wspólnota i potem podział. Zresztą od tego roku jest tez tam córka kuzynki prześliczna, kochana, przemądra Natalia. Ciężko chora Natalia. Nie da się podzielić sprawiedliwie, ale ważne, że ludzie chcą.

Ola

#9 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 26 luty 2010 - 15:43

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 26.02.2010, 12:42 napisał

Kasiu, a czy znasz też organizację, która użycza konta?

Ola napisała właściwie wszystko.
Dodam tylko, że to dość znana fundacja, dzięki której wiele osób otrzymuje pomoc. Ta nazwa (Fundacja "Zdążyć z pomocą") dość często pojawia się też w mediach, również w sytuacjach, kiedy mówi się o wspieraniu niezwykle potrzebujących.
W tym przypadku nie ma się więc czego obawiać - to pewne!

#10 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 26 luty 2010 - 19:07

Wyświetl postUżytkownik KaBeSz dnia 26.02.2010, 15:43 napisał

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 26.02.2010, 12:42 napisał

Kasiu, a czy znasz też organizację, która użycza konta?

Ola napisała właściwie wszystko.
Dodam tylko, że to dość znana fundacja, dzięki której wiele osób otrzymuje pomoc. Ta nazwa (Fundacja "Zdążyć z pomocą") dość często pojawia się też w mediach, również w sytuacjach, kiedy mówi się o wspieraniu niezwykle potrzebujących.
W tym przypadku nie ma się więc czego obawiać - to pewne!

Ja dodam tylko, że ta fundacja jest godna zaufania. Sam miałem z nią nieraz kontakt jako dający, ale znam też osobę, która z ich pomocy korzysta i są to ludzi którym można ufać.
Pozdrawiam
Żegnam!

#11 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
+

Napisano 27 luty 2010 - 08:03

To bardzo cenne informacje, bo powoli ta cała akcja 1% zaczyna mnie przerażać.....gdzie się nie odwrócę widzę 1%.
Wiem, rozumiem, ale zaczynam czuć przesadę z roku na rok !!

#12 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
+

Napisano 26 marzec 2010 - 14:49

I ja się dorzucę... w sumie już spora część się rozliczyła, ale może...

Córka mojej kuzynki Natalka, urodziła się w 6 miesiącu ciąży. Jest chora i pewnie nigdy już nie będzie sprawna fizycznie, ale nie należy się poddawać. Jej rodzice, czyli moja kuzynka Marta i jej mąż Robert są sami z tym wszystkim i nie potrafią prosić o pomoc, nawet rodziny! Żeby zdobyć namiary na Natalię musiałam zawalczyć z ciotką Z. Zresztą Natalia jest zarejestrowana w fundacji raptem od kilku miesięcy, bo wcześniej... nie chcieli nikogo o nic prosić, bo gdy prosili, to dostawali po tyłku i tyle.

Chorób nie będę opisywać, bo co to komu da. Jeżeli ktoś nie ma, co zrobić ze swoim 1%, to ja proszę o przekazanie na Natalkę.

Dane:
OPT: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS: 0000037904
Natalia Zemła

informacje uzupełniające: cel 1%

Dziękuję w imieniu swoim, rodziców, a przede wszystkim Natalki.

Ola

#13 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 26 marzec 2010 - 17:31

Właśnie wypełniałam pit syna. To nieduże pieniądze, ale Natalka może na nie liczyć.
I niech się trzyma dzielnie. :)

#14 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
+

Napisano 29 lipiec 2010 - 08:46

Wyświetl postUżytkownik KaBeSz dnia 13.01.2009, 15:07 napisał

To forum, jak wszyscy zapewne pamiętamy, powstało z... konieczności serca: z naszej miłości do nart, z naszej potrzeby szanowania swojego rozmówcy, z potrzeby bycia z innym człowiekiem o takich samych, a czasami tak różnych od naszych poglądach.... <!-- s:P --><!-- s:P -->

Pozwoliłam sobie zacytować Kaśkę. Sieć to miejsce wypełnione ludźmi. Różnymi ludźmi, bo każdy z nas jest inny, ma inne poglądy, pomysły, wizje. Mieszkamy w różnych miastach, mamy różne historie, prowadzimy odrębne życia i każdy z nas ma swoje plany. Wspólnym miejscem, gdzie się spotykamy rzadziej lub częściej jest KN. Od bardzo długiego czasu namawiam, proszę, zachęcam o kulturę wypowiedzi z lepszym lub gorszym skutkiem. Nie namawiam do godzenia się ze zdaniem innych, innego od naszego, ale o kulturę dyskusji! Inne zdanie nie jest lepsze lub gorsze, jest po prostu inne. I nawet jeżeli skrajnie nie pasuje do naszej rzeczywistości, do naszych poglądów czy zasad, nie może być przez tego, co się z nim nie zgadza opatrzone inwektywami i wypieraniem swego do góry, a ilość chamstwa ma być powodem wyparcia ku górze, jak w prawie Archimedesa...

Nie namawiam do pełnej niczym nie poskromionej miłości tak jak do takiej wersji nienawiści. Politykę miłości już widzieliśmy, nienawiści także. Zresztą znane wszystkim od miłości do nienawiści jeden krok tłumaczy wiele.

Liczę na to, że po raz ostatni apeluję o kulturę wypowiedzi! We wszystkich tematach. Na tym forum nie ma miejsca na obrażanie innych. Dyskusja to nie bijatyka słowna, a rozmowa. Ja mam tak, Ty masz inaczej. Moje zdanie jest takie a Twoje inne. Zobacz ja to widzę tak. Mam takie doświadczenia.
Rynek przesycony jest książkami na temat komunikacji, tym, którym zjawisko jest obce polecam...
Bez szacunku dla drugiego człowieka z jego wadami i zaletami, z jego podobieństwami i różnicami, można szukać miejsca .... nie wiem, może w szalecie... nie tutaj, a może walki uliczne...? W każdym razie gdzie by to nie było, to na pewno nie jest to KN!

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Ola

#15 blondi_na

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Joanna
  • Ulubiony stok:Montelinio (Livigno)
Reputacja: 0
+

Napisano 30 listopad 2010 - 22:20

Witam,

nadeszła zima, nasze narciarskie serca radują się na myśl o zimowych szaleństwach - szykują narty, odzież. Moja przyjaciółka - od 20lat zagorzała narciarka spodziewa się dziecka. Niestety malec przyjdzie na świat z ciężką wadą serca HLHS. Zaraz po urodzeniu czeka go bardzo kosztowna operacja w Monachium, której koszt wynosi bagatela 32.200€ + ok 8000€ koszt porodu. Dlatego zwracam się do Wszystkich zagorzałych fanatyków narciarstwa o przekazanie jakiejkolwiek wpłaty na rzecz Michałka. Staramy działać się na różnych płaszczyznach, organizujemy szereg imprez charytatywnych, ale to ciągle za mało. Dlatego głęboko wierzę w naszą narciarską solidarność. Podzielmy się sercem z maleńkim Michałkiem, a może i on kiedyś pokocha jazdę na nartach.

Więcej informacji na temat Michałka, jego rodziny oraz choroby znajdą Państwo na:

http://sercemichalka.pl/ oraz http://www.corinfant...ex.php?text=340

wpłat można dokonać na:

Fundacja na rzecz dzieci z wadami serca Cor Infantis
ul. Nałęczowska 24, 20-701 Lublin
86 1600 1101 0003 0502 1175 2150 koniecznie z dopiskiem„Michał Grzesik”
Dla wpłat zagranicznych:
USD PL93 1600 1101 0003 0502 1175 2024
EUR PL50 1600 1101 0003 0502 1175 2022
Kod SWIFT dla przelewów z zagranicy: ppabplpk
Informujemy również, że wszelkie darowizny podlegają odpisom podatkowym:
- dla osób fizycznych limit do 6% od dochodu
- dla osób prawnych limit do 10% od dochodu

Bardzo dziękuje w imieniu swoim jak i rodziców Michałka za każdą nawet najdrobniejszą wpłatę, która przybliża Michałka do operacji ratującej jego życie.

Joanna Bujak