Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Icepeack softshell

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 05 maj 2011 - 13:47

Icepeack softshell,

http://www.icepeak.f...ages/index.html

czyli bardzo dobry sprzęt za małe stosunkowo pieniądze.
Z tego co się dowiedziałem na spotkaniu w Bielsku, mają się pojawić produkty tego producenta w Polsce. Ja kupiłem softshell`a w Austrii na lodowcu w Intersporcie. Sprawdza się świetnie. Ładne kolory, praktyczny, trzyma dobrze temperaturę, kieszenie na zamki, bardzo dobry, spory kaptur ze ściągaczami. A największą zaletą jest cena! Bardzo dobre parametry techniczne. W sumie świetny produkt biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw:
Załączony plik  IMG_2846.jpg (114,46 KB)
Ilość pobrań: 19
Załączony plik  IMG_2847.jpg (80,27 KB)
Ilość pobrań: 22
Załączony plik  IMG_2848.jpg (114,48 KB)
Ilość pobrań: 23
Załączony plik  IMG_2849.jpg (99,39 KB)
Ilość pobrań: 21
Załączony plik  IMG_2850.jpg (113,01 KB)
Ilość pobrań: 20
Załączony plik  IMG_2852.jpg (89,48 KB)
Ilość pobrań: 16

Wiem że taki sam mają Adam i Prezes, ale jak im się spisuje, nie wiem.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 05 maj 2011 - 15:21

Ja kupiłem Rab Baltoro Alpine.
Na razie mało mogę powiedzieć,bo tylko przetestowany na 1 dniowej wycieczce rowerowej. ( w każdym razie po 3 godzinach mżawki nie było nigdzie przecieków) oddychalność wspaniała.
http://www.progearre...ell-jacket.html

#3 Lidka

• Użytkownik
  • 12 Postów:
Reputacja: 1
+

Napisano 05 maj 2011 - 15:40

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 05 maj 2011 - 13:47 napisał

A największą zaletą jest cena! Bardzo dobre parametry techniczne.

No to zdradź tajemnicę i dopisz jakie posiada parametry i co najważniejsze - jaka cena?

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 05 maj 2011 - 18:48

Wyświetl postUżytkownik Lidka dnia 05 maj 2011 - 15:40 napisał

No to zdradź tajemnicę i dopisz jakie posiada parametry i co najważniejsze - jaka cena?

A bardzo proszę, z tym że odpowiem na raty. Zakupiłem to cacko za 50 Euro. A co do właściwości, to jak odszukam to podam, metka.
Natomiast wiem że jest git, bo podczas zakupu zwracałem na to uwagę, an to co jest podane w cyfrach. :uklon2:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 FH_ESPO

• Użytkownik
  • 37 Postów:
  • Przedstawiciel:FH_ESPO
Reputacja: 5
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 11:30

W takim razie czekamy na więcej opinii. Cena 50 euro nie prezentuje się jeszcze tak źle,ale firma jest mi słabo znana,więc nie wiem jak będzie sprawdzało się to cacko w praktyce.
FH_ESPO - nasze produkty znajdziecie Państwo na allegro

#6 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 11:35

Sprawdza się świetnie w praktycznie każdych warunkach. Wygląda na mało ciepły, jednak cienki polarek sprawuje się na medal! Nie przemaka (nie mówię o ulewnym deszczu) działa także jako wind-stopper. Mój wniosek jest jeden - uznana marka, wcale nie świadczy o jakości produktu. Jak widać produkt mniej znanej firmy też może być znakomity!

#7 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 11:55

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 17 grudzień 2011 - 11:35 napisał

Sprawdza się świetnie w praktycznie każdych warunkach. Wygląda na mało ciepły, jednak cienki polarek sprawuje się na medal! Nie przemaka (nie mówię o ulewnym deszczu) działa także jako wind-stopper. Mój wniosek jest jeden - uznana marka, wcale nie świadczy o jakości produktu. Jak widać produkt mniej znanej firmy też może być znakomity!

Adam firma jest bardzo znana tylko akurat nie w Polsce.
Ten "polarek" jak piszesz :) ma bardzo dobre parametry 10000 / 10000
Co prawda skierowane są bardziej na wycieczki ale ja stosuję z Burtona pod kurtkę narciarską lekką.
Na deszczu Adam jeszcze nie sprawdzałem.

Cytat

Cena 50 euro nie prezentuje się jeszcze tak źle,ale fi

Kurcze przy dzisiejszym kursie euro to jest spory wydatek. :stres: :russian:

#8 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 11:59

A najbardziej istotne jest to, że mogę traktować ten softshell jako pamiątkę z Stubai'a

#9 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 12:29

A takie wspomnienia są bezcenne. :)

#10 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 16:44

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 17 grudzień 2011 - 11:59 napisał

A najbardziej istotne jest to, że mogę traktować ten softshell jako pamiątkę z Stubai'a

Bo kazdy chce byc jak Prezes.

#11 30BB

• Użytkownik
  • 154 Postów:
  • Narty:Kneissl RED STAR
  • Imię :Jakubek
  • Ulubiony stok:SZCZYRK
  • Właściciel:Hot-Sport
Reputacja: 90
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 18:52

ICEPEAK juz w Polsce jest od kilku lat dystrybutorem jest SkiTEAM. Naprawdę bardzo ładna odzież jeszcze w normalnej kasie. Dobra jakość super fasony