Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Bardzo ładne narciarskie zdjęcie

21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 08:51

Cześć
Ostatnio rzadko tutaj coś piszę ale tym razem nie mogłem przejść obojętnie. W ywświtlającej sie w pasku galerii zwróciło moja uwagę takie zdjęcie: Załączony plik  bardzo ładne zdjęcie.jpg (227,77 KB)
Ilość pobrań: 61
Chciałem je specjalnie wyróznis bo przekazuje bardzo wiele elemetów z którymi mnie osobiście sie narciarstwo kojarzy i bardzo przystaje do mojego wizerunku narciarstwa idealnego.
Super i dzięki.
Pozdro

#2 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 09:17

Oooo! Dzięki.
Były to wyjątkowe warunki, które zdarzyły mi się tylko raz w życiu. Bardzo ciepło, ale nie zwyczajnie ciepło. Porównywaliśmy to do ciepła w mikrofalówce, choć nigdy w niej się nie podgrzewaliśmy. Śnieg też nie wiedział co robić, bo wcale się nie topił, ale był bardzo dziwny, zbity o konsystencji cementu. Było narciarsko perfekcyjnie, co najważniejsze bez kurtek, czapek, gaci i innych szalików.

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 10:09

A kask? Gdzie kask?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#4 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 10:11

Cześć

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 01 kwiecień 2011 - 09:17 napisał

Oooo! Dzięki.
Były to wyjątkowe warunki, które zdarzyły mi się tylko raz w życiu. Bardzo ciepło, ale nie zwyczajnie ciepło. Porównywaliśmy to do ciepła w mikrofalówce, choć nigdy w niej się nie podgrzewaliśmy. Śnieg też nie wiedział co robić, bo wcale się nie topił, ale był bardzo dziwny, zbity o konsystencji cementu. Było narciarsko perfekcyjnie, co najważniejsze bez kurtek, czapek, gaci i innych szalików.

I to własnie sie czuje oglądając. Swoboda jazdy ale nie na sztucznych poratrakowych paskach. Swoboda jazdy ale bez pancernych zabezpieczeń w pełnym kontakcie z otoczeniem. Patrząc ma się poczucie wolności i braku napięcia.
Extra.
Pozdro i jak najwięcej takich chwil.

#5 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
  • Imię :Marcin
Reputacja: 127
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 11:00

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 01 kwiecień 2011 - 10:09 napisał

A kask? Gdzie kask?

Za ciepło mu było i poszedł się poopalać.
Pozdr
Marcin

#6 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 11:29

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 01 kwiecień 2011 - 10:09 napisał

A kask? Gdzie kask?

Kask wisi na kierownicy roweru, a będzie używany przede wszystkim na asfaltowym dojeździe w góry. W górach już częściej go będę ściągał, bo jest mniej konieczny, a kask na śnieg? Pierwszy raz słyszę, że tam jest do czegoś potrzebny :blink:

#7 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 12:05

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 01 kwiecień 2011 - 11:29 napisał

Kask wisi na kierownicy roweru, a będzie używany przede wszystkim na asfaltowym dojeździe w góry. W górach już częściej go będę ściągał, bo jest mniej konieczny

Heh, mam kompletnie odwrotne zdanie- na asfalcie nic nie da, na kamieniach już może :) Ale to nie jest próba rozpętania dyskusji ;)
Pozdr
Marcin

#8 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 01 kwiecień 2011 - 12:21

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 01 kwiecień 2011 - 12:05 napisał

Heh, mam kompletnie odwrotne zdanie- na asfalcie nic nie da, na kamieniach już może :) Ale to nie jest próba rozpętania dyskusji ;)

Hehe :lol: no właśnie. Guziczek "Nowy temat" czeka na odważnego :hysterical:

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 02 kwiecień 2011 - 13:50

Na asfalcie nic nie da. Na stoku też nie ! Ale mieć trzeba, bo dzieci patrzą !

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#10 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 02 kwiecień 2011 - 17:42

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 02 kwiecień 2011 - 13:50 napisał

Na asfalcie nic nie da. Na stoku też nie ! Ale mieć trzeba, bo dzieci patrzą !

Proszę Cię nie psuj tematu.
Pozdro serdeczne

#11 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 02 kwiecień 2011 - 18:48

Docenić należy też i osobę robiącą zdjęcie. W świetnym momencie strzelone.
pozdr
Marcin

#12 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 02 kwiecień 2011 - 20:47

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 01 kwiecień 2011 - 11:29 napisał

Kask wisi na kierownicy roweru, a będzie używany przede wszystkim na asfaltowym dojeździe w góry. W górach już częściej go będę ściągał, bo jest mniej konieczny, a kask na śnieg? Pierwszy raz słyszę, że tam jest do czegoś potrzebny :blink:

Nie kumam. Po co kask na podjezdzie asfaltowym? Kaski, ten rowerowy i ten narciarski posiadam, a jakze, ale jakos nie moge sie przymusic do ich uzywania.

#13 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:07

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 02 kwiecień 2011 - 17:42 napisał

Udało się ?

Giełda narciarska

#14 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 05 kwiecień 2011 - 23:24

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 05 kwiecień 2011 - 21:07 napisał

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 02 kwiecień 2011 - 17:42 napisał

Udało się ?

W tym zdjęciu widac piękno i swobodę narciarza. On Wie. Zadne dodatki nie są mu potrzebna - ma tio z założenia w d.....
I o to chodzi
Pozdro

#15 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 29 kwiecień 2011 - 10:45

a mnie ujęło to:
http://www.kochamnar...e/177-w-puszku/

Można poprosić o historię zdjęcia? Pozowane czy fotograf miał szczęście?
Pozdr
Marcin

#16 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 29 kwiecień 2011 - 21:48

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 29 kwiecień 2011 - 10:45 napisał

Można poprosić o historię zdjęcia?

Ależ uprzejmie :zeby:
To było w Austrii, pogoda dopisała jak widać
Załączony plik  05.jpg (61,09 KB)
Ilość pobrań: 18

ale karnet bił, więc co było robić, przecież nie przyjechałem tam dla przyjemności. Wszyscy jeździli po 30-to centymetrowych kopach na trasie, ja postanowiłem wykorzystać bicie karnetu do bulu (za klasykiem) i skoro zapłaciłem to będę jeździł nie w 30 cm. tylko w jednym i troszkę metrze śniegu. Problemem było to, że narty nie chciały ruszyć w takiej ilości dość ciężkiego śniegu, ale jak zrobiło się stromo to pojechały. Oczywiście hieny coś czuły i zasadziły się z aparatami.
Cały czas walczyłem, żeby mieć śnieg poniżej kolan, bo się trudno skręcało. Wszystko szło w miarę dobrze :lol:
Załączony plik  01.jpg (30,46 KB)
Ilość pobrań: 22

tu coś poszło trochę gorzej :D
Załączony plik  02.jpg (36,65 KB)
Ilość pobrań: 22

następnie było to zdjęcie narty,

a potem.....
Załączony plik  03.jpg (35,67 KB)
Ilość pobrań: 23Załączony plik  04.jpg (39,14 KB)
Ilość pobrań: 17 Dołączona grafika

może gdybym nie miał przypiętych nart to jakoś bym się wydostał, ale tak nie mogłem się ruszyć, a mili kibice zamiast mnie ratować zrobili sobie sesję fotograficzną i filmową.
Dobrze, że jak sobie już popstrykali nie pojechali szukać kolejnego obiektu fotograficznego, tylko litościwie mnie wyciągnęli :zab:
Dzwon nie był wielki, bo nawet kijków nie wypuściłem.

#17 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 29 kwiecień 2011 - 22:41

Tak spektakularnych "utoniec" w sniegu nie posiadam. Ale cos podobnego zdarzylo sie moim paniom (zona i siostra) w zeszlym roku w Valtournenche. Pogoda podobna do Twojej, padajacy snieg, mgla, nie wiadomo gdzie sie konczy trasa, a zaczyna nieuklepane pobocze. Najpierw zjechala i padla siostra, potem zona chcaca jej pomoc. Ja rozwaznie obserwowalem i fotografowalem. Gramolily sie z wielkim trudem ok. 15 min.

Załączony plik  IMG_9144.JPG (40,44 KB)
Ilość pobrań: 17Załączony plik  IMG_9145.JPG (54,18 KB)
Ilość pobrań: 17Załączony plik  IMG_9146.JPG (51,98 KB)
Ilość pobrań: 17

Użytkownik o_andrzej edytował ten post 29 kwiecień 2011 - 22:43

#18 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 29 kwiecień 2011 - 22:53

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 29 kwiecień 2011 - 22:41 napisał

Ja rozwaznie obserwowalem i fotografowalem. Gramolily sie z wielkim trudem ok. 15 min.

:thumbsup: Dzięki temu panie mają ładne zdjęcia z nart i spokojnie mogą fotografowi dać Dołączona grafika :zeby:

#19 bacteria

• Użytkownik
  • 226 Postów:
  • Narty:ELAN SL 09/10
  • Imię :Justyna
  • Ulubiony stok:ten na którym jest pusto
  • Instruktor:po prostu nie lubię instruktorów
Reputacja: 123
+

Napisano 30 kwiecień 2011 - 08:22

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 02 kwiecień 2011 - 18:48 napisał

Docenić należy też i osobę robiącą zdjęcie. W świetnym momencie strzelone.
pozdr
Marcin

Ależ dziękuję :uklon2:

#20 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 30 kwiecień 2011 - 08:45

Cześć

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 29 kwiecień 2011 - 21:48 napisał

.....może gdybym nie miał przypiętych nart to jakoś bym się wydostał, ale tak nie mogłem się ruszyć, a mili kibice zamiast mnie ratować zrobili sobie sesję fotograficzną i filmową.
Dobrze, że jak sobie już popstrykali nie pojechali szukać kolejnego obiektu fotograficznego, tylko litościwie mnie wyciągnęli :zab:
............

Podłość paparazzich granic nie zna niestety. ;)
Bywalcy Szczyrku znają napewno bar Ul położony powyżej wylotowego odcinka Bieńkuli. Swego czasu często tam mieszkaliśmy w suterenie. PO bardzo obfitych opadach z rana ruszaliśmy na narty: Ja, Rybelek i nasz przyjaciel zwany Małym. My poszliśmy do stojaków i tam zakladaliśmy narty na podłozu w miarę ubitym Mały zaś postanowił skrócić drogę przechodząć bezpoeśrednio na trasę prze rów. Oczywiście zagłębił się w śniegu nawianym do powyższego rowu całkowicie. Stalismy od niego jakieś pięć metrów i ze smiechu nie moglismy sie poruszyć coby nie popuścić. Po minucie zorientowaliśmy się że machająće ponad śniegiem ręce to nie przyjaznę gesty ale agonalne wołąnie o pomoc.
Gdy w końcu konstruująć pomost z nart wydobyliśmy Małego na powierzchnię okazało się, że gość jest już nieźle podduszony. Wydobyliśmy go w ostatniej chwili a wszystko pięć metrów od trasy.
Pozdro serdeczne