Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Sestriere,

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 21 marzec 2011 - 15:29

Wlasnie moje dzieci stamtad wrocily. Niestety pogoda nie dopisala, tylko 3 dni nadawaly sie do jezdzenia. Z tych powodow trudno obiektywnie oceniac caly kompleks. Tak sie sklada, ze w czasie mojego tegorocznego pobytu w Livignio na przelomie lutego i marca, inna ekipa znajowych spedzala w Siestriere. O ile w Livigno pogoda byla bardzo dobra, tylko w jednym dniu troche sypalo i mglilo, o tyle w Sestriere, w tym samym czasie pogoda byla kiepska. Moze wiec w tamtym regionie cos nie tak z pogoda?

Dzieci zachwycone wiec nie byly. Kilometrow tras nie brakuje, ale jakos malo przekonujace. Podobno najpiekniejsze sa w czesci francuskiej, w Montgenevre. W ich subiektywnym odczuciu, region jest gorszy niz np. Livigno/Bormio.

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 21 marzec 2011 - 20:29

Dysponujesz fotkami ?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 22 marzec 2011 - 09:27

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 21 marzec 2011 - 20:29 napisał

Dysponujesz fotkami ?

Nie. Pokazywali, ale ich nie skopiowalem. Rewelacji zreszta z racji marnej pogody nie bylo.

#4 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
Reputacja: 4
+

Napisano 22 marzec 2011 - 15:35

no zobaczym co z tą pogodą jutro jestem na miejscu po powrocie dam info.

#5 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:33

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 22 marzec 2011 - 09:27 napisał

nie skopiowalem.

szkoda Andrzeju,

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 15:35 napisał

jutro jestem na miejscu po powrocie dam info.
info z fotkami koniecznie !

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#6 Andrzej7

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Atomic
  • Imię :Andrzej
  • Ulubiony stok:Livigno
+

Napisano 28 marzec 2011 - 10:10

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 22 marzec 2011 - 22:33 napisał

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 22 marzec 2011 - 09:27 napisał

nie skopiowalem.

szkoda Andrzeju,

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 22 marzec 2011 - 15:35 napisał

jutro jestem na miejscu po powrocie dam info.
info z fotkami koniecznie !

Witaj, wczoraj wróciłem z Sauze D'Oulx i Sestriere było to moje zakończenie sezonu i .... była to najlepsza pogoda jaką kiedykolwiek miałem na nartach, więc ze zrozumiałych względów po 12 trzeba było jeździć tylko po północnych stokach,
mało ludzi, słońce 100 % noc 0, dzień/cień 4, dzień słońce 22-27:)
jak się ogarnę podepnę trochę fotek

#7 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 28 marzec 2011 - 10:38

Wyświetl postUżytkownik Andrzej7 dnia 28 marzec 2011 - 10:10 napisał

Witaj, wczoraj wróciłem z Sauze D'Oulx i Sestriere było to moje zakończenie sezonu i .... była to najlepsza pogoda jaką kiedykolwiek miałem na nartach, więc ze zrozumiałych względów po 12 trzeba było jeździć tylko po północnych stokach,
mało ludzi, słońce 100 % noc 0, dzień/cień 4, dzień słońce 22-27:)
jak się ogarnę podepnę trochę fotek

Podepnij. Siestriere chodzi za mna. O maly wlos nie pojechalem w tym sezonie, ale jak sie okazalo ze wzgledow pogodowych lepiej zrobilem wyjezdzajac do Livigno. Ciekaw jestem porownania Siestriere i Livigno, najlepiej calych regionow. Troche slyszalem od znajomych, ktorzy bywali tu i tam, ale niczego nie chce sugerowac. A byles w Cervinii/Zermat? Jesli tak, to jak wyglada porownanie z ww. osrodkami. Na innym forum "osmielilem sie" porownac Cervinie do Livigno i spotkalem sie z dosc gwaltowna krytyka.

Ale tak szczerze piszac, to mnie sie wszedzie podoba. Gdziekolwiek nie jestem, a troche tych "kurortow" juz zaliczylem w swoim narciarskim zyciu, wszedzie znajduje dobre strony. Nawet w naszej Jaworzynie Krynickiej czy Jurgowie. :)

#8 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 28 marzec 2011 - 11:12

Przylaczam sie do oczekiwan na fotki bo prawdopodobnie Wlochy to cel na nastepny sezon(albo jakas mala francuska wioska,o ktorych wspominal oAndrzej)

#9 Eva87

• Użytkownik
  • 3 Postów:
  • Narty:Dynastar
  • Imię :Ewa
  • Ulubiony stok:Włochy!!!
+

Napisano 03 kwiecień 2011 - 22:12

W połowie lutego tego roku byłam w regionie Vialattea/Sestriere. Pomimo nienajlepszej pogody (3 dni mocno padał śnieg) wróciłam bardzo zadowolona. Główną zaletą było to, że wszystkie trasy są połączone (do dyspozycji jest 400 km tras bez odpinania nart). Poza tym są one urozmaicone i piękne widokowo, zwłaszcza na Monte de la Luna. Polecam też samą Sestriere, gdzie są piękne, długie szerokie trasy. A juz zupełną rewelacją są trasy olimpijskie, zwłaszcza "Olimpica" w San Sicario i "KN" w Sestriere. :) Jest jednak jeden mankament tego regionu - większośc wyciągów to wolne krzesełka (jest bardzo mało gondol i szybkich krzesełek) co czasami bywa irytujące, zwłaszcza przy złej pogodzie. Ale za to nie ma tłoku na stokach, bo ten rejon nie jest tak popularny jak np. Val di Sole czy Sella Ronda.

#10 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 03 kwiecień 2011 - 22:25

Wyświetl postUżytkownik Eva87 dnia 03 kwiecień 2011 - 22:12 napisał

A juz zupełną rewelacją są trasy olimpijskie, zwłaszcza "Olimpica" w San Sicario i "KN" w Sestriere.

Czy mogłabyś Evo podać więcej szczegółów na temat tej wytłuszczonej :D Poproszę również o kilka słów administrację KN. Czy poczyniliście jakieś kroki promocyjne o których nie wiemy? :hysterical:

#11 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 05 kwiecień 2011 - 15:17

I spłoszyłeś dziewczynę ;)

Giełda narciarska