Kto to i co robi ?
Napisano 19 marzec 2011 - 18:00
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 19 marzec 2011 - 18:33
Film powstał przez dopingowanie "gaduł" do prezentacji swojej jazdy dla ludzi, z którymi się jeszcze nie spotkali. Dlatego też link został dodany do stopki i tutaj, bo ze wszystkimi na pewno się nie uda spotkać.
Stok faktycznie nie jest ekstra trudny, ale jednak kamera trochę spłaszcza. Ta trasa to całkiem solidna czerwona na Malino Brdo. Określił bym ją jako średnio stromą, przechodzącą w stromą w miejscu, gdzie prawie znikam z ekranu. Warunki- twardy beton, z łachami tego, co zostało z betonu zeskrobane przez cały dzień.
Pozdr
Marcin
PS: Oczywiście, jeśli ktoś chce napisać na przykładzie tego filmu czego unikać a co jest OK, to proszę bardzo. Mi to dużo nie pomoże, bo już za stary jestem na rewolucje, ale może komu innemu? Nie obrażam się też tak łatwo
PS2: Tak, jestem szuraczem
Użytkownik bocian74 edytował ten post 19 marzec 2011 - 19:07
Napisano 19 marzec 2011 - 19:51
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 20 marzec 2011 - 17:16
Użytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 18:33 napisał
Bocianku. Z filmiku widac, jak dla mnie, jedno. Ze umiesz dobrze i do tego ladnie jezdzic.
Napisano 20 marzec 2011 - 19:39
Użytkownik o_andrzej dnia 20 marzec 2011 - 17:16 napisał
Nie było źle
Pozdr
Marcin
Napisano 21 marzec 2011 - 16:22
Użytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 19:55 napisał
Napisano 22 marzec 2011 - 18:20
Ale prawda jest taka że na stromym zawsze mi lepiej wychodziło.
Pozdr
Marcin
PS: Ale w sumie jak się tak przyglądam tej płaskiej końcówce to znowu tak tragicznie nie jest- do poprawy detale.
Użytkownik bocian74 edytował ten post 22 marzec 2011 - 19:15
Napisano 24 marzec 2011 - 09:28
Użytkownik Mitek dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał
Mi, jako obiektowi z filmu, nie wypada zaczynać, bo nie chcę nic nikomu sugerować.
Ale wszelkie uwagi przyjmę na klatę
Pozdr
Marcin
Napisano 24 marzec 2011 - 16:10
Użytkownik bocian74 dnia 24 marzec 2011 - 09:28 napisał
Użytkownik Mitek dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał
Mi, jako obiektowi z filmu, nie wypada zaczynać, bo nie chcę nic nikomu sugerować.
Ale wszelkie uwagi przyjmę na klatę
Pozdr
Marcin
No dobra.
Jazda jest bardzo poprawna, szkolna.
Jadąc w ukladzie i z kontrą trudno jest podkręcić mocniej (blokada).
Aktywnosc mozna zwiększyc pozycją przód-tył.Poprawi to ruch skretny dziobów. Na filmie jest nie wystarczający. Ponadto nie wyczuwa sie . ze masz dobre wsparcie na krawedzi.
Zauwazylem związek miedzy opuszczeniem reki i lekkim obslizgiem (ręka wedruje za bardzo w dół i wnosi ruch rotacyjny na narty - jest to
zamierzone poniewaz kontra jest chwilami za duza i aby nartą dokrecić pomagasz sobie ręką).
Nie jest to jazda sportowa ale rekreacyjna , lajtowa w dobrym guscie.
Napisano 24 marzec 2011 - 18:36
A czy ktoś zgadnie parametry nart, na których jadę? Mitek odpada z konkursu.
Pozdr
Marcin
Napisano 24 marzec 2011 - 19:55
Użytkownik jur39ek dnia 24 marzec 2011 - 16:10 napisał
zamierzone poniewaz kontra jest chwilami za duza i aby nartą dokrecić pomagasz sobie ręką).
Tą rękę w sumie to sobie wymyśliłem w kontrze do często spotykanych sztywno wyciągniętych do przodu rąk, często spotykanych na stokach. Dzięki za uwagę, faktycznie ruch jest może trochę za przesadny, wystarczyłby delikatny ruch nadgarstkiem.
Pozdr
Marcin
Napisano 25 marzec 2011 - 09:44
Użytkownik deczko inny dnia 24 marzec 2011 - 19:40 napisał
Trochę się pokryło z moimi odczuciami- bo wiem że mam problem w szybkim przejściu ze śladu ślizgowego do śladu ciętego, o czym dyskutowałem już z Mitkiem- tutaj praktycznie udało się dopiero tuż przed samym hamowaniem
Pozdr
Marcin