Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Kto to i co robi ?

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 19 marzec 2011 - 18:00

Kto tak jedzie i czy wymiata? ;) Mi się bardzo podoba :uklon2:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 19 marzec 2011 - 18:29

Ja wiem kto to.Jazda bardzo poprawna choc stok niewymagajacy wiec narciarz nie pokazal wszystkich(sporych) umiejetnosci.

#3 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
  • Imię :Marcin
Reputacja: 127
+

Napisano 19 marzec 2011 - 18:33

Zagadka jest prosta. To ja :)
Film powstał przez dopingowanie "gaduł" do prezentacji swojej jazdy dla ludzi, z którymi się jeszcze nie spotkali. Dlatego też link został dodany do stopki i tutaj, bo ze wszystkimi na pewno się nie uda spotkać.
Stok faktycznie nie jest ekstra trudny, ale jednak kamera trochę spłaszcza. Ta trasa to całkiem solidna czerwona na Malino Brdo. Określił bym ją jako średnio stromą, przechodzącą w stromą w miejscu, gdzie prawie znikam z ekranu. Warunki- twardy beton, z łachami tego, co zostało z betonu zeskrobane przez cały dzień.
Pozdr
Marcin

PS: Oczywiście, jeśli ktoś chce napisać na przykładzie tego filmu czego unikać a co jest OK, to proszę bardzo. Mi to dużo nie pomoże, bo już za stary jestem na rewolucje, ale może komu innemu? Nie obrażam się też tak łatwo :)

PS2: Tak, jestem szuraczem ;)

Użytkownik bocian74 edytował ten post 19 marzec 2011 - 19:07

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 19 marzec 2011 - 19:51

Oj aż nie chce się wierzyć ...

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 19 marzec 2011 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 19 marzec 2011 - 19:51 napisał

Oj aż nie chce się wierzyć ...

Ale w co konkretnie?
Pozdr
Marcin

#6 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 20 marzec 2011 - 02:05

Cześć

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 19:55 napisał

Ale w co konkretnie?
Pozdr
Marcin

Zgłoś się do wiadomo kogo to Cię poduczy. ;)
Pozdro

#7 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 20 marzec 2011 - 17:16

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 18:33 napisał

PS: Oczywiście, jeśli ktoś chce napisać na przykładzie tego filmu czego unikać a co jest OK, to proszę bardzo. Mi to dużo nie pomoże, bo już za stary jestem na rewolucje, ale może komu innemu? Nie obrażam się też tak łatwo :)

Bocianku. Z filmiku widac, jak dla mnie, jedno. Ze umiesz dobrze i do tego ladnie jezdzic. :) Widac tez, ze twardo. Bardzo nie lubie takich warunkow.

#8 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 20 marzec 2011 - 19:39

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 20 marzec 2011 - 17:16 napisał

Widac tez, ze twardo. Bardzo nie lubie takich warunkow

Nie było źle :) Gorzej było dzień wcześniej (w sobotę). W piątek była inwersja, padał deszcz, stok był miękki i jeździło się super. Wieczorem wyjechały ratraki a w nocy przyszedł mróz. W sobotę rano na stoku było kompletne lodowisko. W niedzielę był po prostu beton.
Pozdr
Marcin

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 21 marzec 2011 - 16:22

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 19:55 napisał

Ale w co konkretnie?
w bardzo ładną jazdę widoczną w tym załączniku powyżej. Bardzo mi się podoba :uklon2:

Giełda narciarska

#10 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 22 marzec 2011 - 16:26

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 19 marzec 2011 - 18:33 napisał

Zagadka jest prosta. To ja.

Bardzo fajnie na stromszym, po prostu tak :thumbsup: . .ale na płaskim jakby inny narciarz jechał.... :mad:

#11 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 22 marzec 2011 - 18:20

Bo zacząłem niepotrzebnie kombinować :)
Ale prawda jest taka że na stromym zawsze mi lepiej wychodziło.
Pozdr
Marcin

PS: Ale w sumie jak się tak przyglądam tej płaskiej końcówce to znowu tak tragicznie nie jest- do poprawy detale.

Użytkownik bocian74 edytował ten post 22 marzec 2011 - 19:15

#12 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:24

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 22 marzec 2011 - 18:20 napisał

do poprawy detale.

Tak detale, ale z biegiem czasu coraz trudniejsze do zmiany na poprawne i miłe dla oka ;)

#13 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:41

Cześć

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 22 marzec 2011 - 22:24 napisał

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 22 marzec 2011 - 18:20 napisał

do poprawy detale.

Tak detale, ale z biegiem czasu coraz trudniejsze do zmiany na poprawne i miłe dla oka ;)

To znaczy Panowie jakie detale. Czy chodzi o to, że go nie widać poza dwoma skrętami, czy o hamowanie. Poważnie pytam?
Pozdro

#14 isia123

• Użytkownik
  • 298 Postów:
  • Narty:FISCHER RC4 Competition Pro
  • Imię :Paulina
  • Ulubiony stok:wszędzie tam, gdzie bezpiecznie
Reputacja: 41
+

Napisano 24 marzec 2011 - 08:56

Super, tak mięciutko-leciutko! :) Bardzo mi się podobało!
Paulina

#15 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 24 marzec 2011 - 09:28

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

To znaczy Panowie jakie detale. Czy chodzi o to, że go nie widać poza dwoma skrętami, czy o hamowanie. Poważnie pytam?

Mi, jako obiektowi z filmu, nie wypada zaczynać, bo nie chcę nic nikomu sugerować.
Ale wszelkie uwagi przyjmę na klatę :)

Pozdr
Marcin

#16 Niko130

• Użytkownik
  • 89 Postów:
  • Narty:heady 163
  • Imię :Jerzy
Reputacja: 72
+

Napisano 24 marzec 2011 - 16:10

Wyświetl postUżytkownik bocian74 dnia 24 marzec 2011 - 09:28 napisał

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 22 marzec 2011 - 22:41 napisał

Mi, jako obiektowi z filmu, nie wypada zaczynać, bo nie chcę nic nikomu sugerować.
Ale wszelkie uwagi przyjmę na klatę :)

Pozdr
Marcin

No dobra.
Jazda jest bardzo poprawna, szkolna.
Jadąc w ukladzie i z kontrą trudno jest podkręcić mocniej (blokada).
Aktywnosc mozna zwiększyc pozycją przód-tył.Poprawi to ruch skretny dziobów. Na filmie jest nie wystarczający. Ponadto nie wyczuwa sie . ze masz dobre wsparcie na krawedzi.
Zauwazylem związek miedzy opuszczeniem reki i lekkim obslizgiem (ręka wedruje za bardzo w dół i wnosi ruch rotacyjny na narty - jest to
zamierzone poniewaz kontra jest chwilami za duza i aby nartą dokrecić pomagasz sobie ręką).

Nie jest to jazda sportowa ale rekreacyjna , lajtowa w dobrym guscie.

#17 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 24 marzec 2011 - 18:36

Jazda ma być rekreacyjna, na sportowej się nie znam kompletnie. W końcu jestem narciarzem rekreacyjnym :)

A czy ktoś zgadnie parametry nart, na których jadę? Mitek odpada z konkursu.
Pozdr
Marcin

#18 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 24 marzec 2011 - 19:40

Ja tam nie mam zielonego pojęcia, ale za to mam pojęcie, że przesadziłem z tym płaskim dołem. Zobaczyłem sobie jeszcze raz film i się połapałem iż filmowane z tyłu i z góry zamuliło mi odczucia wzrokowe, więc sorki za wcześniejszy niesprawiedliwy wpis.

#19 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 24 marzec 2011 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik jur39ek dnia 24 marzec 2011 - 16:10 napisał

auwazylem związek miedzy opuszczeniem reki i lekkim obslizgiem (ręka wedruje za bardzo w dół i wnosi ruch rotacyjny na narty - jest to
zamierzone poniewaz kontra jest chwilami za duza i aby nartą dokrecić pomagasz sobie ręką).

Tą rękę w sumie to sobie wymyśliłem w kontrze do często spotykanych sztywno wyciągniętych do przodu rąk, często spotykanych na stokach. Dzięki za uwagę, faktycznie ruch jest może trochę za przesadny, wystarczyłby delikatny ruch nadgarstkiem.
Pozdr
Marcin

#20 bocian74

• Użytkownik
  • 304 Postów:
+

Napisano 25 marzec 2011 - 09:44

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 24 marzec 2011 - 19:40 napisał

Zobaczyłem sobie jeszcze raz film i się połapałem iż filmowane z tyłu i z góry zamuliło mi odczucia wzrokowe, więc sorki za wcześniejszy niesprawiedliwy wpis.

Trochę się pokryło z moimi odczuciami- bo wiem że mam problem w szybkim przejściu ze śladu ślizgowego do śladu ciętego, o czym dyskutowałem już z Mitkiem- tutaj praktycznie udało się dopiero tuż przed samym hamowaniem :)
Pozdr
Marcin