Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Wyprawa do .... :)

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 ganski

• Użytkownik
  • 43 Postów:
  • Ulubiony stok:SZrenica - bezdyskusyjnie
Reputacja: 16
+

Napisano 12 marzec 2011 - 15:20

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 10 marzec 2011 - 18:05 napisał

To nie wyglada ani na hotel ani na namiot.To co to jest

Tak wygląda kłutnia o dudki która tam trwała od lat - ale chyba podkreślam chyba się skończyła- bo z Polakami ( z całym szacunkiem nigdy nie wiadomo)

Wybrażasz sobie nocować na polu namiotowym i bulić jak w x-gwiazdkowym hotelu full -wypas?\

No sory ale gdzie bulenie - całodniowa karta z nocnymi jazdami i ze zniżką plusa kosztowała mnie 50PLN ( słownie piędziesiąt złotych) - no bez przesady.

co do hotelu za 2+ 2 plus pełne żarcie ( na serio dobre) bo z racji zawodu wykonywanego jestem pod tym względem nie tylko rozpuszczony ale nawet już zblazowany wraz z wypożyczeniem sprzętu na 7 dni dla mnie i małżonki( młody ma swoje) zaplacilem 2000 pln za apartament 40m2 z piękną łazienką dwoma pokojami i tego typu bajerami-- czy to kosmiczne ceny.Do przystanków busików około 100 metrów 7-8 minut i Solisko.Do Czyrnej jakieś 600- 700 metrów

Oczywiście że trzeba tam poprawić wiele rzeczy - ale niech nie szaleją - bo zrobią drugą wyciągalnie kasy i szpanerski miejsce - i będzie jeszcze gorzej dla wszystkich - dlaczego

Bardzo proste - wzrost ilości ludzi o 200% spowoduje na tamtejszych drogach korek gigant od początku Bielska - Bialej - i będzie jeszcze gorzej

Bo 95% ludzi po dojeżdzie z Bielska do Szczyrku który zajmie im 6 godzin każdym środkiem transportu ----- już nigdy tam nie wróci - i mamy wielki ZOONK

Mam nadzieję że ktoś pomyśli - i nie zdrobi kolejnej szpanerskiej miejscowości .

Ale to tylko moje zdanie i każdy ma prawo się z moją opinią nie zgadzać.

Pozdro -- jadę poudawać że jeżdżę -- sprawdzałem Gubałówka chodzi

A i na tym forum już też jest podobna opinia na temat wyciągów w Szczyrku - tylko dokumentnie w innym dziale - i tylko na temat samych orczyków

Użytkownik ganski edytował ten post 12 marzec 2011 - 15:23

#22 kajro

• Użytkownik
  • 159 Postów:
Reputacja: 32
+

Napisano 14 marzec 2011 - 08:06

I tu jest pies pogrzebany - "modność" pewnych miejsc.
Fajnie by było , gdyby orczyki były nowoczesne i sprawne technicznie, gdyby oboiązywał jeden karnet, gdyby COS i (jeszcze) GAT były połączone wyciągiem (nawet orczykiem), gdyby estetyka otoczenia... , gdyby ....
W sumie niewiele trzeba.

#23 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 15 marzec 2011 - 14:38

Wyświetl postUżytkownik ganski dnia 12 marzec 2011 - 15:20 napisał

Bo 95% ludzi po dojeżdzie z Bielska do Szczyrku który zajmie im 6 godzin każdym środkiem transportu ----- już nigdy tam nie wróci - i mamy wielki ZOONK

teraz 95% ludzi już tam nie jezdzi, bo wjechanie orczykiem na górkę jest nie lada wyczynem(szczególnie orczykami w Szczyrku) i ma wiele wspólnego z walką o przeżycie zwykłego wakacyjnego narciarza ...i mamy wielki ZOONK, ale już mamy, a nie może mieć będziemy jak sugerujesz. Oczywiście subiektywnie.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#24 kajro

• Użytkownik
  • 159 Postów:
Reputacja: 32
+

Napisano 15 marzec 2011 - 14:42

Chłopaki, rozprawiacie o różnych zoonk'ach.
I jak teraz doskwiera infrastukturka narciarska, tak w przypadku optymistycznym doskwierać będzie ta druga.

A jak tak pomażyć to... żadna?

#25 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 16 marzec 2011 - 22:04

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 15 marzec 2011 - 14:38 napisał

bo wjechanie orczykiem na górkę jest nie lada wyczynem

A jak już będą te piękne wielonarciarzowe gondole to ciekawe jak ci gondolowi podróżnicy dojadą pod te dopelmajery, oczywiście równie ciekawy będzie wyjazd do domu. Z drugiej strony nie ma się co martwić bo w Mesznej już rozbudowano "ciąg komunikacyjny " Bielsko-Szczyrk i powstała tam ścieżka rowerowa, chodnik i trawnik,a wszystko to w kupie jest szerokości drogi, która została taka sama jak 30 lat temu, ale taki dojazd i wyjazd to dla większości chyba urozmaicenie szarej rzeczywistości.

zdjęcia z bardzo szerokopasmowej drogi do Ustronia: AdamŚ

#26 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 17 marzec 2011 - 15:53

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 16 marzec 2011 - 22:04 napisał

A jak już będą te piękne wielonarciarzowe gondole to ciekawe jak ci gondolowi podróżnicy dojadą pod te dopelmajery, oczywiście równie ciekawy będzie wyjazd do domu

od czegoś zacząć trzeba i uważam że od rekonstrukcji ośrodka co spowoduje wzmożonych ruch aut, a co za tym idzie... poszerzenie dróg. Tak to działa. Po co budować drogi tam, gdzie prawie nikt nie jedzie ? :thumbsup:

ps.
oglądam właśnie Janosika i prowadzą go na stryczek :( szkoda chłopa kurde i Kwiczoł też tam jest i Pyzdra stoi...!

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#27 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 167
+

Napisano 17 marzec 2011 - 16:12

Pit i to jest prawidłowa kolejność inwestycji :thumbsup: D_I się nie zna :hysterical:

Pozdrawiam

#28 ganski

• Użytkownik
  • 43 Postów:
+

Napisano 17 marzec 2011 - 16:44

Wyświetl postUżytkownik marecki dnia 17 marzec 2011 - 16:12 napisał

to jest prawidłowa kolejność inwestycji D_I się nie zna

PO Euro 2012 to przez 10 lat nikt w Polsce żadnej drogi nie zbuduje - tam to już na pewno nie - bo zaraz 50.000 chronionych przyrodniczo obszarów będzie

#29 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 21 marzec 2011 - 20:26

Wyświetl postUżytkownik ganski dnia 17 marzec 2011 - 16:44 napisał

Euro 2012
.... tutaj nikt z nikim się nie cackał. Zrobili co chcieli. Zabrali co trzeba, pobudowali lub budują. Zobacz co się dzieje na "gierkówce".
A na obszarników też są metody: prawo, łapówki, cokolwiek innego, skutecznego. Wszystko zadziała, jedno szybciej, drugie wolniej, ale zadziała.
A tak to jak sobie pomyślę że mógłbym wydawać kasę w Szczyrku a nie na Słowacji, to mi szkoda tak po ludzku zwyczajnie.

Giełda narciarska

#30 ganski

• Użytkownik
  • 43 Postów:
+

Napisano 22 marzec 2011 - 09:41

A tak to jak sobie pomyślę że mógłbym wydawać kasę w Szczyrku a nie na Słowacji, to mi szkoda tak po ludzku zwyczajnie

I ja Cię całkowicie popieram- zawsze staram się wydawać Kasę w Polsce.Tylko czytając wcześniej na temat Szczyrku i pana R ( a byłem w tym roku pierwszy raz w Szczyrku) -- to albo ja byłem w innym Szczyrku- albo nadmiar kasy niszczy w Polsce wszystko.

Mogłem porównać standart tras i podejścia do klienta i w Szczyrku i w Wiśle - to nie ma czego porównywać Bo w Wiśle z powodu kanap i innych buzerów bajerów jest straszny tłum ludzi,ceny wyższe niż w centrum Nowego Jorku a obsługa kładzie laskę na wszystkich i wszystko.O knajpach nie wspomnę.\

Chcecie takiego Szczyrku

I o to chodzi- jak postawią kanapy w dużej ilości i zwali się tłum ludzi - to znowu zaczną olewać zwykłego prostego narciarza i znowu zacznie się cyrk z dojazdem parkingiem, tłumem ludzi na stoku z czego 30% strzela se fotki na środku trasy w jej najwęższym miejscu a 10% jest po 7 piwie na nartach - i jest po prostu niebezpieczne dla wszystkich.

Ja zawsze jestem za rozwojem- jestem tylko przeciwny robieniu kolejnej BIAŁKI- bo tak na prawdę ani Ty a Ja ani nikt inny kto na serio chce bezpiecznie pojeździć- nie skorzysta - bo za dużo dużo DUŻO ludzi będzie

No ale zobaczymy - jest ogłoszenie - widziałem do końca kwietnia się wyjaśni

#31 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 23 marzec 2011 - 16:41

Wyświetl postUżytkownik ganski dnia 22 marzec 2011 - 09:41 napisał

Mogłem porównać standart tras i podejścia do klienta i w Szczyrku i w Wiśle - to nie ma czego porównywać Bo w Wiśle z powodu kanap i innych buzerów bajerów jest straszny tłum ludzi,ceny wyższe niż w centrum Nowego Jorku a obsługa kładzie laskę na wszystkich i wszystko.O knajpach nie wspomnę.\
ale to nie jest kwestia ilości ludzi, tylko podejście właściciela do biznesu jakiegokolwiek. Do tego jakich ma pracowników, czego od nich wymaga itd. W Wiśle zawodzi czynni ludzki jako pracodawcy. A porównywać nawet nie ma czego. Już pisałem że Wisła i jakikolwiek inny ośrodek, miasto itp. to pikaczu w porównaniu do Szczyrku.
Kluczowym elementem tego biznesu jest business plan perfekcyjny. Musi być rozwój, bo inaczej śmierć :stres:

Giełda narciarska

#32 ganski

• Użytkownik
  • 43 Postów:
+

Napisano 24 marzec 2011 - 09:22

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 23 marzec 2011 - 16:41 napisał

ale to nie jest kwestia ilości ludzi, tylko podejście właściciela do biznesu jakiegokolwiek

Jeśli w moim biznesie zamiast 30 klientów dziennie- pojawi się 300 dziennie.Ja podniosę ceny o 100% a ich dalej będzie przybywać- to tak mnie to zmanieruje że położę tz l...... na wszystko i wszyskich. I tak stanie się z każdym z nas- zdecydowany nadmiar kasy zblazuje każdego bez wyjątku.

A że niektóre nacje są do tego bardziej predysponowane a inne mniej - to już inna bajka

Jak to mowią pożyjemy zobaczymy

#33 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 27 marzec 2011 - 08:39

Wyświetl postUżytkownik ganski dnia 24 marzec 2011 - 09:22 napisał

.Ja podniosę ceny o 100% a ich dalej będzie przybywać- to tak mnie to zmanieruje że położę tz l...... na wszystko i wszyskich. I tak stanie się z każdym z nas- zdecydowany nadmiar kasy zblazuje każdego bez wyjątku.

o tym dokładnie mówię :zeby: Jest to brak podejścia do biznesu jakiegokolwiek :)

Giełda narciarska