Szczyrk - kompletna relacja z zacnego ośrodka.
Napisano 01 luty 2012 - 21:50
Zielona kreska, myślałem że ona tam jest wstawiona specjalnie
Napisano 03 luty 2012 - 16:46
A niby łatwa niebieska trasa nr "4" , tuż przed Soliskiem
Pozdr
Załączone pliki
-
Wypadek na stoku w Szczyrku.jpg (150,87 KB)
Ilość pobrań: 39
Napisano 03 luty 2012 - 17:03
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 03 luty 2012 - 17:32
Użytkownik Pit dnia 03 luty 2012 - 17:03 napisał
A gdzie to było, bo może warto przypomnieć.
Często rutyna jest głównym powodem i mamy wypadki w miejscach doskonale znanych na co dzień
Pozdr
Napisano 03 luty 2012 - 17:59
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 03 luty 2012 - 17:59
Napisano 03 luty 2012 - 20:50
Pechowy był to sezon, kilka tygodni wcześnie na górze "Bieńkuli" zginął inny, tym razem młody instruktor!!!
007.jpg (1,1 MB)
Ilość pobrań: 38
Napisano 03 luty 2012 - 22:39
Dół Bieńkuli ze względu na pozorną łatwość może kusić. Śmiem twierdzić, że w miejscu zrobienia zdjęcia bez nadmiernego starania się można być napędzonym do stóweczki, a nawet tu choć tego nie widać jest ciągle dość stromo.
Bez nazwy 2.jpg (64,57 KB)
Ilość pobrań: 54
Napisano 06 luty 2012 - 08:02
W sobotę i niedzielę pomimo trzaskająchych mrozów ( sobota rano minus 22 na Hakli Skrzyczeńskiej a na dole mninus 20, w niedzielę niewiele lepiej a do tego lekki wiaterek ) zaliczyłem trochę, po 3-4 godziny fajnej jazdy. Trasy przygotowane bardzo dobrze, czyli warunki świetne na wszystkich trasach SON a i na Skrzycznym ( COS ) też podobno bardzo fajnie, ta informacja od znajomych!!! Tym razem bez zdjęć, ręce i aparaty zamarzały!!!
Napisano 09 luty 2012 - 18:05
Teraz druga sprawa, która dziś spowodował wrzenie szarych komórek... Powiedzcie mi jak to jest - dojeżdżając do Soliska mamy 3 parkingi - 1, 2 (gdzie zawracają PKSy) i 3 za wypożyczalnią. W normalnym, cywilizowanym miejscu pani/pan parkingowy stoi w kamizelce odblaskowej i kieruje tam gdzie trzeba. Przyjęło się też, że machają ręką gdy na następnym parkingu nie ma już miejsc a można stanąć u nich... Ale w Szczyrku tak nie jest, od najniższego parkingu wszyscy poczciwi panowie i poczciwe kobieciny machają rekami "zapraszając" do siebie, tym samym wprowadzając w błąd głupiego klienta (tak, głupiego, bo kto normalny płacie 10zł za parking...) że wyżej nie ma już miejsc. Dziś właśnie taka sytuacja miała miejsce, kobiecina zamachała, rzucając się prawie pod koła, że mam zaparkować na jej parkingu, wjeżdżając zauważyłem że miejsca jest wszędzie od groma, także nawróciłem i pojechałem wyżej, co spotkało się z innym machaniem ze strony już mniej poczciwej pani....
i jeszcze znalezione na potrzebę chwili...
Użytkownik AdamSlask edytował ten post 09 luty 2012 - 18:07
Napisano 10 luty 2012 - 10:39
Użytkownik marecki dnia 10 luty 2012 - 08:14 napisał
Wybacz Marku, ale z powodu temperatury jeździliśmy tylko do 13, dla usprawiedliwienia dodam że miałem zamiar zadzwonić, bo pierwotny plan przewidywał jazdę do 16, jednak stwierdziłem że ok. 11-12 będziesz w pracy
Użytkownik AdamSlask edytował ten post 10 luty 2012 - 10:39