Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Raz szybko, raz wolno .

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 jan koval

• Użytkownik
  • 257 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 01:55

Wyświetl postUżytkownik marecki dnia 23 marzec 2012 - 07:46 napisał

Najbardziej podoba mi się to stwierdzenie " stara poczciwa technika" :uklon2: i masz rację, lekcje pobierane dobre 40 lat temu, a co za tym idzie rocznik już lekko podejrzany ;) Dlatego ze zmianami będzie ciężko, choć postaram się je eliminować na stoku i to może już dzisiaj, a najdalej jutro!!!
42 dni na nartach w sezonie to już niezły wynik, ja w tym sezonie wyjątkowo mało jeździłem, choć koło 25 razy może się też nazbiera.
Dzięki!!!

Pozdrawiam Marek

moze w koncu jakies spotkanie w alpach w przyszlym sezonie????

verbier
chamonix
st anton?????

stale sie lamie, czy za 2 tyg gdzies nie wyskoczyc - bo u mnie juz pelnia sezonu MTBK…..

#82 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 05:25

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 01 kwiecień 2012 - 20:35 napisał

Na wstępie parę uwag dla nieznających FIS-u.
Najazd odbywał się z prawej (łagodniejszej) strony Lewego. Z lewej (dziś nie do skoku) byłby 50% dłuższy :)
Mam problem ze skalowaniem obrazu. Poprawię go.

Przyzwoicie,jednak bez graba i 360 sie nie liczy.Przykro mi....

#83 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 11:11

Wyświetl postUżytkownik jan koval dnia 02 kwiecień 2012 - 01:55 napisał

moze w koncu jakies spotkanie w alpach w przyszlym sezonie????
verbier
chamonix
st anton

jak dozyje to mozna sie spotkac
jaki widzialbys wstepnie termin ?
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#84 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 167
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 14:29

O_Andrzej niestety bez konsekwencji się nie obyło, już wczoraj popołudniu czułem dość wyraźnie mój kręgosłup !!!

Pytek a tak liczyłem na przychylność.... :aaaaa:

Kuba, Janek - miło byłoby się spotkać :cheers: oraz trochę ponartować :crazy_pilot:

Użytkownik marecki edytował ten post 02 kwiecień 2012 - 15:26

#85 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 17:07

Wyświetl postUżytkownik marecki dnia 02 kwiecień 2012 - 14:29 napisał

Pytek a tak liczyłem na przychylność.... :aaaaa:

Marecki zartowalem.Klasa sama w sobie niewiele osob ustaloby taki skok na takiej predkosci i w skrecie.

#86 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 02 kwiecień 2012 - 17:15

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 02 kwiecień 2012 - 17:07 napisał

Klasa sama w sobie niewiele osob ustaloby taki skok na takiej predkosci i w skrecie

jedynie ON moglby Tobie dorownac
Dołączona grafika
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#87 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 167
+

Napisano 04 kwiecień 2012 - 07:08

D_I - dopiero dzisiaj, ale dzięki za filmik ze skoczkiem, ładnie to skręciłeś :uklon2:

pytek45 - więcej tak nie żartuj bo o mało w depresję nie wpadłem :stres:

jabol - jeśli Ty tak mówisz, to może będę nieskromny ale muszę się z Tobą zgodzić ;)

#88 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 26 kwiecień 2012 - 19:08

Tobie Prezes dziękuję podwójnie, pierwszy dzięx za tradycyjne średnio-przyjemne :w00t: tym razem pitztalowe obcowanie a drugi za nagranie jazdy narciarskiej, bo na razie tylko Tobie to się udało i to... z zaskoczenia.
Nagrywając sprawiłeś mi same problemy, bo już zostałem obśmiany za tą jazdę w miejscu zamieszkania. Fakt, może się nie przyłożyłem do końca, ale przecież to wczasy i jazdę trzeba se szanować, więc niech się nabijają. Pamiątka jest i cześć :uklon2:

#89 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 26 kwiecień 2012 - 22:02

Ja z kolei dziękuje wszystkim za wszystko! Ale o tym szerzej przy okazji przygotowywanej foto-video relacji.
Myślę, że temat "raz szybko, raz wolno" to dobry temat do tego, by podzielić się z Wami doświadczeniami związanymi z przejazdami na trasie radarowego pomiaru prędkości. Jak stwierdziliśmy z Deczkiem, średnia prędkość podczas "normalnej" jazdy (w moim i Deczka) wykonaniu to ok. 65km/h
Podczas większego napędzenia udało się osiągnąć 86km/h jednak dzieciaki w "gumach" z Czeskiego Ski Clubu, bez większego wysiłku "wyciągały" ponad 90km/h...