Szczyrk - Skrzyczne
Napisano 26 luty 2012 - 23:44
Mocno zaskoczyło nas, że można spokojnie zjechać na dół w jednym miejscu omijając bokiem przetarcia (nie problem). Wyszła jednak odwilż i tak góra Skrzycznego została konkretnie zlodzona. Szczerze powiedziawszy ten lód był najlepszy do jazdy, bo przewidywalny, a jak narty były naostrzone nie sprawiał wielkich problemów. Gorzej było w miejscach zabetonowanych i nierównych, do tego bezcieniowa pogoda, która momentami się poprawiała i pojawiał się cień...
Odmienna krawędź jak można było się spodziewać nie robiła żadnej różnicy w jeździe, a sprawdzałem ją przede wszystkim na lodzie od startu do Rozwidlenia i na zalodzonej połowie Grzebienia, oraz na ściance na Damskiej.
Takie warunki jak dziś solidnie pozbawiają (przynajmniej mnie) sił i tych wystarczyło na dwa Fisy i dwie Damskie, potem oklapłem. Dzielnie spisał się Maciek, który ciągle jest jeszcze bardzo młodym narciarzem. Po pierwszym Fisie myślał, ze mu nogi odpadną, ale jak zobaczył, że w tak trudnych warunkach da się jeździć ból odpuścił.
Na razie wykorzystaliśmy limit jazdy na Skrzycznem i raczej zmienimy górkę, chyba, że się tam zrobi tak jak powinno być na trudnej i dającej w kość trasie fisowskiej.
Skleiłem krótki, trochę niechlujny filmik ze Skrzycznego, obiecuję że ostatni. Tym razem wziąłem ze sobą Contoura 1080. W kręceniu z ręki i prostocie obsługi klocek Hero nie ma do niego startu.
http://www.kochamnar...nowu-skrzyczne/
Napisano 27 luty 2012 - 07:36
D_I chyba wreszcie skuszę się na to Skrzyczne, fajnie tam, ostatnni raz byłem w zeszłym sezonie!!!!
Ja w sobotę "tłukłem" w Czyrnej, z rańca "betonik" był taki że po skręcie nawet najdrobniejszego śladu nie było, ale jazda bardzo fajna, szczególnie jak już troszkę puściło i trochę się to rozjeździło!!!!
Śniegu u nas faktycznie narazie nie brakuje ( mimo tego że spłynnęło przynajmniej ze 40 cm ), choć lekkie przetarcia się już pojawiły ale tylko na "czerwonej 1" tam to chyba zawsze naszybciej puszcza.
Napisano 27 luty 2012 - 21:53
Skrzyczne,a raczej FIS jest fajny, ale daje po gnatach przeokropnie. Zasadniczy feler to brak komunikacji z dołu Dolin do szczytu, a to hamowanie przed Dolinami jest bez sensu, jak zresztą większość dziwnych rzeczy w tym miejscu.
Piszesz, że lekkie przetarcia pojawiły się na czerwonej 1, a pamiętasz ją kiedykolwiek bez przetarć, bo ja nie
Napisano 29 luty 2012 - 09:11
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 29 luty 2012 - 18:44
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 04 maj 2012 - 16:01
Użytkownik 30BB dnia 29 luty 2012 - 11:45 napisał
Jak nie ma? Wczoraj, zrobiliśmy inspekcję warunków śniegowych (Szyndzielnia, Klimczok, Żar, Brenna) Najwięcej śniegu jest na Skrzycznem. nawet poza trasą jakby lepsiejsze warunki niż na trasie.
skrz_3_5_2012.jpg (70,81 KB)
Ilość pobrań: 14