Użytkownik kapec dnia 18 marzec 2011 - 09:39 napisał
... Bol pojawia sie wtedy, kiedy skarpeta zrobi sie nieco wilgotna (pot, snieg, itd).
No i pytanie: czy taki bol stop moze byc zwiazany z krazeniem? Cisnienie? Albo moze cos jeszcze? Zaczalem sie zastanawiac, czy nie ma na to wplyw wieczorne spozywanie alkoholu (toc wiadomo, ze na takim wyjezdzie wieczorem golnie sie jednego - oczywiscie bez przesady)?
...Aaa... dodam jeszcze, ze lat mam 38 wiec chyba specjalnie stary tez nie jestem
Pozdro
Kapec
Pachnie młodością ten wiek
jeżeli masz problem z ciśnieniem, to: wersja a) za niskie - stopa marznie, może boleć, ale bardziej są to lekkie przykurcze. wersja b) za wysokie może puchnąć, ale wtedy czuł byś opuchliznę już przy wkładaniu stopy do buta. jeżeli masz tak, że po wieczornej lufie
Przy opuchniętej stopie, która z roku na rok każdemu z nas się deformuje ból może się pojawić i może czas na zmianę buta... Bardziej mnie zastanawia związek mokrej stopy i bólu.... Mokra stopa (spocona) wytwarza ciepło. Teoretycznie ciepło poszerza, a Ty piszesz o bólu jak w imadle, czyli uciskowym, jeżeli dobrze rozumiem.... sprawdź czy może nie masz jakiejś super ultra nowoczesnej wkładki, która pod wpływem ciepła pilnuje szerokości środka. Twoja ciepła, rozpulchniona stopa jest "zatrzymywana" przez wkładkę. ja wskazuje wkładkę jako sprawcę.
Ola
P.S. a dlaczego Ty masz mokre skarpety od śniegu?