Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Bolące stopy

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 19 marzec 2011 - 10:08

Wyświetl postUżytkownik kapec dnia 18 marzec 2011 - 09:39 napisał

Kupione jako nowe kilka lat temu. Pierwsze jazdy wszystko super. Z czasem cos zdretwialo czy zabolalo ale bez dramatu. But jak zapialem rano, tak rozpialem po poludniu. Z roku na rok coraz gorzej.
... Bol pojawia sie wtedy, kiedy skarpeta zrobi sie nieco wilgotna (pot, snieg, itd).
No i pytanie: czy taki bol stop moze byc zwiazany z krazeniem? Cisnienie? Albo moze cos jeszcze? Zaczalem sie zastanawiac, czy nie ma na to wplyw wieczorne spozywanie alkoholu (toc wiadomo, ze na takim wyjezdzie wieczorem golnie sie jednego - oczywiscie bez przesady)?

...Aaa... dodam jeszcze, ze lat mam 38 wiec chyba specjalnie stary tez nie jestem ;)
Pozdro
Kapec

Pachnie młodością ten wiek ;) :ciacho:
jeżeli masz problem z ciśnieniem, to: wersja a) za niskie - stopa marznie, może boleć, ale bardziej są to lekkie przykurcze. wersja b) za wysokie może puchnąć, ale wtedy czuł byś opuchliznę już przy wkładaniu stopy do buta. jeżeli masz tak, że po wieczornej lufie :P podnosi Ci się ciśnienie, to puchną przede wszystkim stopy i dłonie. Musisz się sobie przyjrzeć :P
Przy opuchniętej stopie, która z roku na rok każdemu z nas się deformuje ból może się pojawić i może czas na zmianę buta... Bardziej mnie zastanawia związek mokrej stopy i bólu.... Mokra stopa (spocona) wytwarza ciepło. Teoretycznie ciepło poszerza, a Ty piszesz o bólu jak w imadle, czyli uciskowym, jeżeli dobrze rozumiem.... sprawdź czy może nie masz jakiejś super ultra nowoczesnej wkładki, która pod wpływem ciepła pilnuje szerokości środka. Twoja ciepła, rozpulchniona stopa jest "zatrzymywana" przez wkładkę. ja wskazuje wkładkę jako sprawcę.
Ola

P.S. a dlaczego Ty masz mokre skarpety od śniegu? :russian:

#22 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 19 marzec 2011 - 12:06

Wyświetl postUżytkownik kapec dnia 18 marzec 2011 - 09:39 napisał

To ja z podobnej beczki.

Witaj, a ja jeszcze z innej. Czy próbowałeś sobie zwyczajnie wypożyczyć jakieś inne buty, oczywiście w dobrym stanie (lub od kolegi) i sprawdzić jak się sprawa ma ?

ps.
witam na forum :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#23 kapec

• Użytkownik
  • 3 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 19 marzec 2011 - 12:18

Nie probowalem jezdzic w innych butach, ale pewnie trzeba bedzie.
Ogolnie sytuacja dziwna: chodze w butach po domu kilka godzin dziennie i nie ma takiego problemu. Zaloze na stoku, chwila moment i zaczyna bolec.
Szkoda mi tych butow bo trzymaja noge rewelacyjne i dobrze mi sie w nich jezdzilo, ale narciarstwo ma stracic swoj urok ze wzgledu na obuwnicza meczarnie tzreba bedzie kupic inne.

#24 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 22 marzec 2011 - 22:36

Wyświetl postUżytkownik kapec dnia 19 marzec 2011 - 12:18 napisał

ale pewnie trzeba bedzie.

kapciu, bez tego się nie obejdzie. Musisz spróbować że tak powiem różnicy!

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#25 SnowSport

• Użytkownik
  • 10 Postów:
  • Pracownik:sklepu narciarskiego
Reputacja: 0
+

Napisano 24 sierpień 2011 - 18:27

Dokładnie tak jak w powyższym poście,jeżeli nie spróbujesz w innych,to po prostu nie odczujesz żadnej różnicy i wtedy całe tłumaczenie pójdzie na marne. Zobaczysz,że było warto.