Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Zdradził narty dla snowboardu

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 23 luty 2011 - 19:05

Witam!

Mój syn Igor lat 10 jest zdrajcą :hysterical: Umie jeździć na nartach, zdążył już złamać rękę i zdążyłam go nartami zamęczyć :paluszek:

Pojechał na tygodniowy obóz narciarsko-snowboardowy. Mamusia mówiła... synku jeszcze narty, deska to ciągłe upadanie na kolana, już masz tyle urazów kolan na koszykówce, duży jesteś, obciążasz, itp, itd. Pojechał i już w pierwszym dniu dostałam zdjęcie.... jego snowboardu :hysterical: Zaczynał od zera, uczył się tydzień, parę razy po 3 razy w ciągu dnia byli na górce Harenda w Zakopanem. Nie wiem, nie byłam podobno dość trudny stok.
Ten tydzień spowodował, że świetnie sobie radzi na desce! Oprócz techniki jazdy nauczyciel nauczył ich też podstawowych zasad bezpieczeństwa! :uklon2:

Nic nie zmieni faktu jego zdrady :hysterical: , ale polecam takie wypady dzieciakom, pod kątem szlifowania lub nabywania umiejętności!

Ola

P.S. a PiT z Deczkiem do Zakopanego Mostów u Jablunkowa jechali 4 godziny po Igora a wracali 2, bo im się drogi mieniły :hysterical:

#2 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 23 luty 2011 - 20:17

Wydziedziczyc i wyslac do pracy.

#3 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 23 luty 2011 - 20:41

To rzeczywiście skandal tygodnia!

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 23 luty 2011 - 21:42

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 23 luty 2011 - 19:05 napisał

a PiT z Deczkiem do Zakopanego Mostów u Jablunkowa jechali 4 godziny po Igora a wracali 2, bo im się drogi mieniły

Deczko za mapę robił :zeby:

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 23 luty 2011 - 19:05 napisał

w pierwszym dniu dostałam zdjęcie.... jego snowboardu

Widać, to bardziej i szybciej dzieciom da się przyswoić. Narty jak już kiedyś pisałem, są dla dziadków i ciotek !

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 01 styczeń 2012 - 19:05

Hahahhah, ja zdradziłam snowboard dla nart :) Ale chętnie wymieniam na stoku oprzyrządowanie :D

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 01 styczeń 2012 - 19:08

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 23 luty 2011 - 21:42 napisał

Narty jak już kiedyś pisałem, są dla dziadków i ciotek !

Wyświetl postUżytkownik Loli dnia 01 styczeń 2012 - 19:05 napisał

ja zdradziłam snowboard dla nart

...mówiłem, narty dla dziadków i cioć ;)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#7 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 01 styczeń 2012 - 19:19

Hahahhah, ja zdradziłam snowboard dla nart :) Ale chętnie wymieniam na stoku oprzyrządowanie :D

A buty pasuja?

Niedawno rozmawialem ze znajomym. 50-latek. Przez wiele lat jezdzil na nartach (dobrze), potem przestawil sie na deske. Pojezdzil na niej przez ok. 10 lat i znow przerzucil sie na narty. Twierdzi, ze tak juz zostanie. Pytalem dlaczego wrocil do nart. Bo do deski jestem za stary, za duzo groznych upadkow, wymaga wiecej wysilku... - odpowiedzial.

#8 barb

• Użytkownik
  • 35 Postów:
  • Narty:K2 obsethed,K2 domain, Elan SLX
  • Imię :Maciek
  • Ulubiony stok:STOCK 84
  • Serwisant:Moritz
  • Pracownik:społeczny
  • Właściciel:WeSki.pl
  • Instruktor:SITN-PZN , SITS
Reputacja: 23
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 15:04

ja jeżdże na snowboardzie i nartach. Jeśli dziecku łatwo przyszła przesiadka na snb to super . Tak naprawde w tym wszystkim najważniejszy jest czas spędzony w górach, w dobrym towarzystwie i zabawa, a nie to co jest przypiete do nóg (chociaz Bóg dał nam chyba dwie nogi, nie po to zeby je spinać razem jedną deską) . Jeżeli ktoś potrafi jeździć na jednym i drugim to tylko wiecej możliwości na spedzenie czasu w górach. Ja na przykład po dłuższym okresie na nartach chętnie przesiadam się na snowboard ,szczególnie na mniej atrakcyjnych stokach snowboard jest ciekawszy. można lepiej się bawić na małych prędkościach (buttery itd.)

#9 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 17:22

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 01 styczeń 2012 - 19:08 napisał

już kiedyś pisałem, są dla dziadków i ciotek !
...mówiłem, narty dla dziadków i cioć

a ja piszę i mówię: uważaj co mówisz i piszesz..... chłopczyku Dołączona grafika..................Dołączona grafika .........................Dołączona grafika ...................................................... ;)

#10 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 12 styczeń 2012 - 00:05

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 01 styczeń 2012 - 19:19 napisał

A buty pasuja?

Niedawno rozmawialem ze znajomym. 50-latek. Przez wiele lat jezdzil na nartach (dobrze), potem przestawil sie na deske. Pojezdzil na niej przez ok. 10 lat i znow przerzucil sie na narty. Twierdzi, ze tak juz zostanie. Pytalem dlaczego wrocil do nart. Bo do deski jestem za stary, za duzo groznych upadkow, wymaga wiecej wysilku... - odpowiedzial.

Zmieniam. Mam swoje ukochane Salomony i deskę. Narty mam bratowej- bardzo rzadko jeździ wiec mi wypożycza. Nie ma sensu w naszym wypadku kupować dwóch kompletów.

No i pi∑knie- teraz się okazuję być ciotką- klotką!