Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Saga rodu....

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 17 luty 2011 - 09:34

Wyświetl postUżytkownik Zbój dnia 17 luty 2011 - 01:50 napisał

Dzięki tym informacjom RXy wróciły do sklepu (nie przeszły testu ołówkowego i to znacząco) a ja dowiedziałem się, czemu je w okolicach kostek na drugi dzień czułem.

Zboju, przy pomocy ww. zasad bedzie ciezko cos znalezc. Ja w ogole nie moglbym kupic, bo prawa kostka wewnetrzna wystaje mi mocno ponad przecietnosc. Takie punktowe gniecenie zalatwia sie przy pomocy odbarczania buta. Koszt ok. 50 zl od miejsca.

#22 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
  • Narty:Fisher RC4 Progressor Flowflex, Atomic GS 11
Reputacja: 42
+

Napisano 17 luty 2011 - 20:43

Dzień DZIEWIĄTY 17/02/2011

Dziś dotarły do mnie Atomic M-Tech 110 i Head Edge+ LTD. Jutro będę wiedział więcej.

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 17 luty 2011 - 09:34 napisał

Zboju, przy pomocy ww. zasad bedzie ciezko cos znalezc. Ja w ogole nie moglbym kupic, bo prawa kostka wewnetrzna wystaje mi mocno ponad przecietnosc. Takie punktowe gniecenie zalatwia sie przy pomocy odbarczania buta. Koszt ok. 50 zl od miejsca.

Na razie szkoda mi odbarczać skorupę. Zarówno atomic jak i head przeszły test ołówka, więc jeśli coś będzie dolegać to raczej nie kostka. Phoenixy Tecnici czy Fishery PROGRESSOR 110 też przechodziły. Ale np. RXy to nawet po przesunięcia nogi do jednej ścianki ołówka nie pozwalały włożyć z drugiej strony, co już dobrze nie wróżyło na przyszłość.
Oczywiście jak nie znajdę nic pasującego, to popsuję gwarancję i któreś odbarczę, ale wolałbym tego uniknąć.

Użytkownik Zbój edytował ten post 17 luty 2011 - 20:50

Pozdrawiam,
Zbój

#23 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
+

Napisano 19 luty 2011 - 01:54

Dzień DZIESIĄTY 18/02/2011

Atomici w achillesy się wgryzły, a Heady ze swoja skorupą 104 wygodne ale za luźne. Wracają do sklepów.
Na dzień dzisiejszy ląduje w domu z Nordica Speedmachine 110 w rozmiarze 28 (z połówką trochę za luźne się wydawały).

Kostki nie bolą, achilles nie boli, podbicie w porządku, krwi nie przycinają. Nie byłem do końca pewny trzymania pięty, ale test po wpięciu się w narty wypadł pomyślnie.
Nie chcę zapeszać, ale na razie wygląda dobrze...
Pozdrawiam,
Zbój

#24 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
+

Napisano 19 luty 2011 - 20:00

Dzień JEDENASTY 19/02/2011

Po poprawieniu wkładki (Pan w sklepie stwierdził, że jeszcze nigdy nie widział dwóch tak różnych stóp u jednej osoby) i dopasowaniu obu wkładek do butów pierwszy etap kończenia został zamknięty. Teraz zostało tylko wygrzać wkładki, założyć buciki, zapiąć na maksa i odczekać 20 minut.

Tak oto zakończyło się poszukiwanie butów a rozpoczęło bycie posiadaczem Nordica Speedmachine 110 Dołączona grafika

Dzisiejsza porada - nie należy przejmować się tym, że w jakiejś wersji modelu danego buta coś jest nie tak. W innej może być tak. Dla mnie Speedmachine 120 był zbyt luźny w pięcie (nie trzymał) a 110 okazał się idealny (zresztą rozmawiałem dziś w sklepie z Panem, który miał dokładnie taki sam przypadek). Tak z ciekawości przymierzyłem też Speedmachine 130 - dobrze trzymał piętę, więc to wkładka w 120 jest jakaś taka nie taka dla mnie (110, 120 i 130 mają różne wkładki).

W sumie wczoraj 110 przymierzyłem już z czystej desperacji i frustracji bo po tym jak 120 nie trzymał piety, to skreśliłem całą linię Speedmachine.
Pozdrawiam,
Zbój

#25 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 19 luty 2011 - 20:57

UUUffffffff!!!Chyba wszyscy odetchneli razem z Toba :lol:

#26 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
+

Napisano 19 luty 2011 - 21:05

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 19 luty 2011 - 20:57 napisał

UUUffffffff!!!Chyba wszyscy odetchneli razem z Toba :lol:

Saga sama z nazwy zobowiązuje do tego by zbyt szybko się nie kończyć Dołączona grafika

Pozdrawiam,
Zbój

#27 pytek45

• Moderator
  • 1029 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 19 luty 2011 - 21:32

No to o moim zakupie butow bylby tylko epizod bo je wszedlem do sklepu i powiedzialem:Te czarne prosze. :D

#28 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
+

Napisano 20 luty 2011 - 15:56

Buty przetestowane na pobliskiej miejskiej górce i są sssuuupppeeerrr Dołączona grafika Opłacało się pomęczyć z wybieraniem i poświęcić czas na zrobienie wkładek oraz uformowanie wkładu buta na ciepło. Nic nie bolało i buty świetnie trzymały.

Niniejszym mogę ogłosić zakończenie sagi Dołączona grafika
Pozdrawiam,
Zbój

#29 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 23 luty 2011 - 18:24

Wyświetl postUżytkownik Zbój dnia 20 luty 2011 - 15:56 napisał

Niniejszym mogę ogłosić zakończenie sagi Dołączona grafika

szkoda.... :( genialnie napisana historia! :uklon2: Kup sobie coś jeszcze ;)

dziękuję i pozdrawiam, Ola

#30 Zbój

• Użytkownik
  • 60 Postów:
+

Napisano 29 marzec 2012 - 11:56

Małe uaktualnienie - buty nadal są super. Z roku na rok nic im nie przyszło do głowy w temacie zmniejszenia komfortu jazdy :)

Użytkownik Zbój edytował ten post 29 marzec 2012 - 11:57

Pozdrawiam,
Zbój