Dzień JEDENASTY 19/02/2011
Po poprawieniu wkładki (Pan w sklepie stwierdził, że jeszcze nigdy nie widział dwóch tak różnych stóp u jednej osoby) i dopasowaniu obu wkładek do butów pierwszy etap kończenia został zamknięty. Teraz zostało tylko wygrzać wkładki, założyć buciki, zapiąć na maksa i odczekać 20 minut.
Tak oto zakończyło się poszukiwanie butów a rozpoczęło bycie posiadaczem Nordica Speedmachine 110
Dzisiejsza porada - nie należy przejmować się tym, że w jakiejś wersji modelu danego buta coś jest nie tak. W innej może być tak. Dla mnie Speedmachine 120 był zbyt luźny w pięcie (nie trzymał) a 110 okazał się idealny (zresztą rozmawiałem dziś w sklepie z Panem, który miał dokładnie taki sam przypadek). Tak z ciekawości przymierzyłem też Speedmachine 130 - dobrze trzymał piętę, więc to wkładka w 120 jest jakaś taka nie taka dla mnie (110, 120 i 130 mają różne wkładki).
W sumie wczoraj 110 przymierzyłem już z czystej desperacji i frustracji bo po tym jak 120 nie trzymał piety, to skreśliłem całą linię Speedmachine.