http://www.skimosty.cz/
Czyli Skimosty lub Ski areál Mosty u Jablunkova. Różnie to nazywają. Wyjazd 8 zero z Piaseczna do Sosnowca, zabranie nart, butów, kijów i gaci i jazda na Cieszyn. BP ostatnie tankowanie, winieta na Czech na tydzień i jazda do Mosty u Jablunkova. Tu mała uwaga: jeśli chcecie używać CB radia to proszę uważać. Niby można, ale jak Was policja zobaczy z gruchą w ręku przy zębach, płacicie niestety. Lepiej więc odłączyć by nie korciło. Droga szalenie prosta, nie potrzeba nawigacji, bo zaraz za Cieszynem mamy już znaki na Mosty u Jablunkova. Jakieś 40 min, i jestem na miejscu. Godzina przyjazdy 14.30, tak około. Szybko i bez problemów, choć miejscowe ograniczenia do 30km/h i radary policyjne( uważajcie)
Korony kupiłem w bankomacie, tak jak poradziła mi Iśka
I podjechałem pod pensjonat:
Penzion "U Ski areálu"
http://www.penzionus...cz/cz/index.php
Wyszedł gospodarz z gospodynią. Bardzo kulturalnie, zero problemów. Ja im mówię: kochanie tutaj śniegu nie ma, nie chcę siedzieć w pokoju przez 4 dni tak jak rezerwowałem, a oni: dobra daj zaliczkę 1000 Koron i siedz ile Ci się podoba. Na koniec się policzymy
Mówię: rewelacja, bo rozumiecie że....a oni: spoko, spoko, masz tutaj klucze od wszystkiego a my spadamy. I spadli, a ja sam zostałem. Pensjonat bardzo ładny, czysty 5 min, od ski areny, świetne przejście przez pole i pod autostradą. 5 min. na nogach. Można też autem, ale z napędem na 4 koła, bo to jednak pole gliniane, ale da się spoko. Inaczej objazd 5 km. Na szczęście mnie nie dotyczy.
Rozpakowałem się, wykąpałem i zrobiłem kilka zdjęć pokoju i pensjonatu.
IMG_1271.jpg (56,38 KB)
Ilość pobrań: 23
IMG_1270.jpg (53,43 KB)
Ilość pobrań: 23
IMG_1269.jpg (48,06 KB)
Ilość pobrań: 20
IMG_1268.jpg (79,03 KB)
Ilość pobrań: 21
IMG_1264.jpg (87,28 KB)
Ilość pobrań: 24
IMG_1265.jpg (69,27 KB)
Ilość pobrań: 24