Nie wierzyłam, że nie ma Kasiny wśród Beskidzkich ośrodków narciarskich. To bardzo fajna góra w pobliżu Krakowa, nie wierzę, że nikt tam z forum nie jeździ? Góra Śnieżnica 1006 m n.p.m. przy Kasinie, na północno-zachodnim stoku jest wyciąg narciarski, czteroosobowe krzesełko

Jak się dojeżdża do stoku, trasa robi wrażenie stromej, czarnej trasy, ale u góry już taka nie jest, łagodnieje w oczach. Jest jedna, czerwona, o zróżnicowanym nachyleniu, na dole niebieska, generalnie bardzo szybka

Wyciąg czynny od 9.00 do 22.00, między 16.00 a 17.00 przerwa techniczna na ratrakowanie stoku, więc od 17.00 do 22.00 wieczorne nartowanie po świeżo wyratrakowanym stoku...

Tu muszę troszkę uściślić, bo we wtorek to ratrak przejechał chyba tak, aby było

zostawił parę wzgórków i kul lodowych, ale było nienajgorzej. Są trzy knajpki, dwie na dole przy kasie i jedna na góre, gdzie podają ciepłe napoje i można nienajgorzej zjeść, frytki, hot-dogi, placki ziemniaczane i parę innych potraw. Do wieczornego karnetu 55 zł + 10 zł kaucja, dostaliśmy kupon na jedną z tych potraw gratis. Jest darmowy parking, proporcjonalnie akuratny do możliwości stoku narciarskiego

Ciekawą sprawą jest podejście do kas, dosyć stroma góra, na którą łatwiej podejść niż zejść, ślisko i stromo

nie posypane

.
Całość jednak pozytywnie, mnie się bardzo podobało
Link do stronki
http://www.snieznica.pl/
A, zapomniałam napisać, że można tam spotkać Justynę Kowalczyk
Użytkownik Katarynka edytował ten post 03 luty 2011 - 11:00