Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Kasina Wielka

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Katarynka

• Użytkownik
  • 101 Postów:
  • Narty:volkl attiva
  • Ulubiony stok:ośrodki na Słowacji i w Alpach Włoskich, tam, gdzie dużo śniegu i dobra zabawa :)
Reputacja: 90
+

Napisano 03 luty 2011 - 10:54

Nie wierzyłam, że nie ma Kasiny wśród Beskidzkich ośrodków narciarskich. To bardzo fajna góra w pobliżu Krakowa, nie wierzę, że nikt tam z forum nie jeździ? Góra Śnieżnica 1006 m n.p.m. przy Kasinie, na północno-zachodnim stoku jest wyciąg narciarski, czteroosobowe krzesełko :D Jak się dojeżdża do stoku, trasa robi wrażenie stromej, czarnej trasy, ale u góry już taka nie jest, łagodnieje w oczach. Jest jedna, czerwona, o zróżnicowanym nachyleniu, na dole niebieska, generalnie bardzo szybka :) Wyciąg czynny od 9.00 do 22.00, między 16.00 a 17.00 przerwa techniczna na ratrakowanie stoku, więc od 17.00 do 22.00 wieczorne nartowanie po świeżo wyratrakowanym stoku... :hysterical: Tu muszę troszkę uściślić, bo we wtorek to ratrak przejechał chyba tak, aby było :crazy_pilot: zostawił parę wzgórków i kul lodowych, ale było nienajgorzej. Są trzy knajpki, dwie na dole przy kasie i jedna na góre, gdzie podają ciepłe napoje i można nienajgorzej zjeść, frytki, hot-dogi, placki ziemniaczane i parę innych potraw. Do wieczornego karnetu 55 zł + 10 zł kaucja, dostaliśmy kupon na jedną z tych potraw gratis. Jest darmowy parking, proporcjonalnie akuratny do możliwości stoku narciarskiego :D Ciekawą sprawą jest podejście do kas, dosyć stroma góra, na którą łatwiej podejść niż zejść, ślisko i stromo :fak: nie posypane :goraco:.
Całość jednak pozytywnie, mnie się bardzo podobało :thumbsup:
Link do stronki

http://www.snieznica.pl/
A, zapomniałam napisać, że można tam spotkać Justynę Kowalczyk :hysterical:

Użytkownik Katarynka edytował ten post 03 luty 2011 - 11:00

#2 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 03 luty 2011 - 17:30

Kasiu, Kasina tu sie juz przewijala. A jesli nie tu to na skiforum, naszym poprzednim forum. Niezla jest. Znam ja od lat, bywalem tam wielokrotnie. Jezdzilem tam w latach 70-tych i juz wtedy cieszyla sie niezla opinia. Niestety po zbudowaniu tu 4-osobowej kanapy wiele stracila w moich oczach. Za tloczno, a trasa jest dosc trudna, zwlaszcza poczatek. Pierwszy odcinek jest stromy i stosunkowo waski, taki Nosal w miniaturze. O zadnym karwingu nie ma tu mowy i niestety wielu sobie nie radzi. Widzialem kilka niezlych kolizji. Dalej tez bywa ciasno, choc jest lepiej.

Zawsze jezdzilem do Kasiny w weekendy, byc moze w srodku tygodnia jest lepiej. Wieczornych nartowan nie lubie, to nie to. Kilka lat temu wybralem sie tu wlasnym samochodem z czterema pannami: moja corka i jej trzema kolezankami ze studiow. Troche je poduczylem, troche powytykalem bledy. A wracajac do domu samochodem nasluchalem sie co niemiara. Dziewczyny nic a nic nie krepowaly sie starym kierowca. Fascynujace i pouczajace. :) Wieczorem postaram sie dorzucic kilka zdjec z tej "wyprawy".

#3 Katarynka

• Użytkownik
  • 101 Postów:
  • Ulubiony stok:ośrodki na Słowacji i w Alpach Włoskich, tam, gdzie dużo śniegu i dobra zabawa :)
+

Napisano 03 luty 2011 - 22:50

:thumbsup: fajnie. Mi się bardzo podobało wieczorne nartowanie w Kasinie, nie było dużo ludzi, i dało radę carwingowo, mój kolega cały czas tak jeździł, ja starałam się po jego śladach :goraco: Pierwszy raz byłam w Kasinie w zeszłym roku w dzień, też było ok, tylko wtedy strasznie zimno. To czekam na fotki :) Ja niestety nie mam fotek :(

#4 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 03 luty 2011 - 22:55

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 03 luty 2011 - 17:30 napisał

Wieczorem postaram sie dorzucic kilka zdjec z tej "wyprawy".

To z 2006. Jak ten czas leci. A wydawalo mi sie, ze to bylo 2 lata temu. Wyciag jeszcze orczykowy. Corka, ta po lewej w czerwonym po raz pierwszy wsiadala na narty SL (Atomic SL9). Zastanawialem sie jak to bedzie u niej z jazda na krawedzi, bo poprzednio jezdzila na cwierckarwingach. I ku mojemu zdziwieniu pojechala prawie czysto na krawedzi. Co tylko utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze przejscie w ta strone jest latwo.

Załączony plik  kasina1.jpg (109,94 KB)
Ilość pobrań: 14
Załączony plik  kasina2.jpg (101,47 KB)
Ilość pobrań: 13

Użytkownik o_andrzej edytował ten post 03 luty 2011 - 22:56

#5 Katarynka

• Użytkownik
  • 101 Postów:
+

Napisano 03 luty 2011 - 23:19

Ładnie :) Słyszałam właśnie o tym orczyku :) A czemu nie lubisz wieczornego nartowania ?, jeśli mogę zapytać oczywiście :) We wtorek chyba wszystkie gwiazdy na niebie bylo widać :D Naprawdę było cudnie :D

#6 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
+

Napisano 04 luty 2011 - 09:35

Wyświetl postUżytkownik Katarynka dnia 03 luty 2011 - 23:19 napisał

Ładnie :) Słyszałam właśnie o tym orczyku :) A czemu nie lubisz wieczornego nartowania ?, jeśli mogę zapytać oczywiście :) We wtorek chyba wszystkie gwiazdy na niebie bylo widać :D Naprawdę było cudnie :D

Nie lubie jezdzenia przy sztucznym swietle, bo dla mnie jezdzenie na nartach to nie tylko samo jezdzenia. Z tych samych wzgledow nie interesuje mnie jezdzenia w halach. Sztuczne. Co innego nocne jezdzenie w lesie czy na polanie przy swietle ksiezyca. Pamietam takie z mlodosci.