Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Oravská Polhora 2011

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 01 luty 2011 - 10:32

Oravská Polhora,
miejsce naszego spotkania w sobotę. Bardzo blisko granicy z Korbielowem, około 8-10 km. Bardzo dobry dojazd do stacji, darmowy parking, przepiękny widok wprost na Babią Górę.
Są to dwie trasy oraz trzecia dla dzieci, bardzo łagodna. Tam zresztą uczyłem się jezdzić pługiem cały dzień. Dla dorosłych jak pisałem dwa stoki, dwa orczyki po środku tras. U góry knajpka, tak bardziej symboliczna. Warunki narciarskie z rana bardzo dobre, ale z czasem wychodzą kamienie. Widać że uczą się od nas i nie sypią w nocy sztucznego śniegu. Ludzi jak na sobotę bardzo mało, ale wiadomo że to nie reguła. Stok bardzo atrakcyjny do nauki, w miarę szeroki, bez uskoków, tak jakby sztucznie usypany.
Kolejek do kasy nie ma. Natomiast czasami była kolejka do jednego orczyka, za to do drugiego nie było. To nie zrozumiałem, ale cóż. Jak ktoś lubi postać......to proszę bardzo ;)
Na dole restauracja z podstawowymi produktami: uwaga nie trzeba mieć Euro.

Karnet:Załączony plik  IMG_1251.jpg (75,4 KB)
Ilość pobrań: 14

Link do strony:
http://www.oravskapolhora.sk/

Polecam. Różnica z naszymi stokami widoczna gołym okiem. I ten widok na Babią:

Babia: Załączony plik  babia.jpg (115,11 KB)
Ilość pobrań: 15

Podsumowanie :

*infrastruktura 3/6---wszystko ok jeśli wiesz czego się spodziewać

*przygotowanie stoków 3/6 za słabo naśnieżane częściowo

*gastronomia 3/6 nie jadłem kiełbaskę, ok

*nocleg -, nie spaliśmy

*dojazd 7/6, pozytywnie, bez korków, dobry parking

*stosunek jakość/cena 4/6

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,