Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Gruniki 2011

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 21:58

Po ucieczce z Poniwca postanowiliśmy jeszcze się nie poddawać i wpadliśmy na pomysł by pojechać z Deczkami Słowację. Za Korbielów.
Na początku droga wyjazdowa z Ustronia i piękny obraz korka w stronę Wisły. Miłego oglądania !

Po tym wszystkim udało nam się dojechać z Adamem do Bielska po czym szybka kawka u Deczków i do samochodów, bo wreszcie trzeba choć ze dwa razy zjechać.
Miejsce wypadu:
GRUNIKI

Położony stok jakieś 10 km od granicy z naszym krajem. Droga w miarę dobra, tylko pod koniec na tak zwanej szutrówce trzeba uważać by nie paść do rowów które są niewidoczne....trzymamy się środka drogi tylko i wyłącznie.
Podjechaliśmy pod sam stok. Kolejek zero, najdłuższa 20 sekund. Kupuje się tam karnety czasowe więc kupiliśmy dwu godzinne. Po przeliczeniu jeden przejazd średnio kosztował 2,60 zł...czyli bardzo mało.
Stok przygotowany bardzo ładnie, małe przelodzenia, reszta śnieg, ratrakowany. Dwa wyciągi orczykowe po dwóch stronach stoku. Swietnie przygotowane podłoże pod wyciągami... uwaga przy starcie mocno szarpie, ale pozniej już bajka. Szeroko, bez kamieni i ziemi, super.
Wjazd na górę, około 1000 metrów stoku. Stok idealny zarówno dla asów jak i osób które chcą się uczyć jezdzić, słowem uniwersalny.
Parking darmowy, toalety darmowe. Stok oświetlony i często czynny do 19 wieczorem ;)
Ludzi bardzo mało i z czasem coraz mniej. Ceny: grzane wino 1 euro, kiełbaska 1,5 euro, frytki 1 euro. Bufet mały, ale praktycznie wszystko jest. Mało miejsca do siedzenia i zakaz jedzenia w środku swoich kanapek .....pewnie nasi tam byli hahahahaha!
Sumując, ja jestem zachwycony i raz jeszcze serdecznie dziękuję rodzinie Deczków za pokazanie rewelacyjnego stoku na który jeszcze się wybieramy, na 4 dni z noclegiem 200m od samego stoku w domkach. Dzięki raz jeszcze i mam nadzieję że mróz wróci i będzie można się spotkać.!
Obok znajduje się mały stok dla dzieci i do nauki narciarstwa. Tak by nie przeszkadzać innym, umiejącym już jezdzić.
Ocena końcowa:

*infrastruktura 4/6.....bardzo solidna !

*przygotowanie stoków 5/6 klasa sama w sobie....

*gastronomia 3/6 przyzwoicie, ale mogłoby być zdecydowanie lepiej....

*nocleg ......nie wiem, ale się dowiem i uzupełnię informacje...

*dojazd 4/6...zaznaczyłem słabe strony w opisie, Poważnie trzeba uważać....

*stosunek jakość/cena 5/6......dla mnie prawie ideał :)

A poniżej fotorelacja. Szczerze polecam !!

Załączone pliki

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 12:53

Witam, chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na pewną kwestię. Chodzi o montowanie karnetów do ubrania. A mianowicie, mamy tam takie karnety:
Załączony plik  IMG_1222.jpg (69,14 KB)
Ilość pobrań: 29
i tak:
Załączony plik  IMG_1223.jpg (93,18 KB)
Ilość pobrań: 28

i za każdym razem trzeba go wkładać do czytnika, niestety nie jest "dotykowy", co utrudnia przechodzenie przez bramkę. Najlepiej montować go sobie na linkach samo zwijających.... to spora wygoda. Pamiętajcie o tym :witaj:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 16:37

Dzięki za miły, choć króciutki wyjazd.
Szkoda, że AdamŚ. nie mógł. Mareckiego też bardzo brakowało, ale chyba nie był całkowicie przygotowany kondycyjnie na spotkanie z Olą, więc wolał nie ryzykować :zab:

#4 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 16:39

a o mnie zupełnie zapomniałeś :aaaaa:

#5 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 17:13

Kurcze! Zobaczyłem: >Ostatnie posty< >Ski Grunyki< >Bzyk< i wiedziałem co będzie napisane :zab:.................... jestem świnia, ale tłumacząc się nieudolnie miałem na myśli tych umówionych pobliskich ziomali. Bo rychłego zobaczenia Rysiu :witaj:

#6 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 17:41

no tak Gdynia to już nie ziomal :hysterical:

#7 luke

• Użytkownik
  • 89 Postów:
  • Narty:Stöckli CROSS PRO
  • Imię :Łukasz
  • Ulubiony stok:Laskowa-Ski !!!!!
Reputacja: 26
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 20:27

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 10 styczeń 2011 - 12:53 napisał

Witam, chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na pewną kwestię. Chodzi o montowanie karnetów do ubrania. A mianowicie, mamy tam takie karnety:
Załącznik IMG_1222.jpg
i tak:
Załącznik IMG_1223.jpg

i za każdym razem trzeba go wkładać do czytnika, niestety nie jest "dotykowy", co utrudnia przechodzenie przez bramkę. Najlepiej montować go sobie na linkach samo zwijających.... to spora wygoda. Pamiętajcie o tym :witaj:

Tego typu karnety są bardzo popularne na Słowacji.Karnety w przyzwoitych cenach :)
Pozdrawiam

#8 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:09

Luke, gruniki to właśnie Słowacja :)