Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Nowe narty do 800zł

19 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Narty (5 użytkowników oddało głos)

Jaka firma preferuje najlepsze narty w cenie 800zł? Odp niżej w postach

1. Fischer (3 głosów [60.00%])

Procent z głosów: 60.00%

2. Atomic (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. Rossignol (1 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

4. inna (1 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
  • Narty:nie powiem
  • Imię :Co cię to?
  • Ulubiony stok:Nie stwierdzono
Reputacja: 0
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 20:18

Witam! Jestem nowy na forum i pragnę sobie kupić nowe narty. Mężczyzna, 17 lat, 174 cm , waga 85kg. Poziom średnio zaawansowany, zakochany+. Jeżdżę co roku w polskie góry na około 7 dni plus jakieś wypady na górki długości 800metrów. Na nartach jeżdżę od 10 lat. Na stylach się za bardzo nie znam :foch: , ale chodzi mi aby dobrze pojeździć sobie. Mam na wydanie 800zł, im mniej tym lepiej. Upatrzyłem sobie na internecie takie narty. Jaka będzie dla mnie odpowiedni długość nart. Obecnie mam narty długości 152cm Elan Cruise Pro tylko czerwone)? Drugie narty to te. Może jakieś rossignol? Macie jakieś inne propozycje?? Proszę o szybko odpowiedź.

P.S. Jakie marki i wielkość membrany polecacie do spodni narciarskich??(tak do 300zł)

Dzięki

Użytkownik Mistrz edytował ten post 04 styczeń 2011 - 20:37

#2 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 20:52

Witaj na forum! Nie sugeruj się firmami, czy to przy doborze sprzęty czy ubrań. Przy doborze narty ważne jest określenie stylu jazdy jaki się chce poruszać po stoku. Jedni twierdzą że to marketingowy bełkot inni że postęp, ale co tu kryć namnożyło nam się sporo grup nart co owocuje koniecznością wyboru.

Co do spodni, ja osobiście jeżdżę w berknerach z promocji w Intersporcie :D Chwalę sobie bardzo, choć po paru praniach właściwości to już one chyba żadnych nie mają.

Nie mam wielkiej wiedzy żeby rzucać konkretnymi modelami i ich właściwościami, jednak pokusił bym się o stwierdzenie że potrzebujesz narty dłuższej niż 152 cm.
Poczytaj też na forum co nie co, bo tematów o doborze sprzętu jest wiele, choć jak wiadomo to dla każdego sprawa indywidualna.

Czuj się na forum jak u siebie! Pozdrawiam - Adam!

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 04 styczeń 2011 - 20:53

#3 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 20:57

Jest ankieta, chcesz odpowiedzi, to masz. Ja zaznaczyłem fischera, bo do 800 stów można coś namierzyć w miarę dobrego, choć taka kasa jest za mała na narty z najnowszego sezonu. Szukaj czegoś z poprzednich sezonów.

Jednak z ankiety takiej wiedzy nie będziesz miał praktycznie żadnej Michale.

A poza ankietą, jeśli chcesz kupić sobie narty, masz 800 stów i mają być nówki, to przeczytaj sobie na spokojnie te tematy:

http://www.kochamnar...rty-przeczytaj/

http://www.kochamnar...p__387#entry387

określ siebie w tych kategoriach, a pewnie pomożemy z wyborem.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 21:25

Michale,
nie edytuj postów, tylko pisz nowe pod spodem. Inaczej ciężko będzie Cię namierzyć( czy coś napisałeś)......to ważne, pamiętaj.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 21:52

-Ile masz lat? 17
-Ile ważysz? 85kg
-Ile sobie liczysz wzrostu? 174cm

-Określ swój poziom na podstawie tego tematu: zakochany + / szalony -

-Określ swoją płeć: mężczyzna

-Napisz do jakiego stylu jazdy będą Ci narty potrzebne: 4fun, rekreacyjnie

Mój sprzęt xD: Elan Cruise Pro 154cm. Na tej długości nawet spoko mi się jeździ. Na dłuższych, gorzej się skręca dla mnie.

Jak dobrać długość nart: Jaka długość nart do mojego wzrostu? Patrząc na jeden post widziałem tak: początkujący 15cm, średnio 10cm, PRO 5cm. Gdy kupie dłuższe lepiej się będzie jeździło?

Fundusze na zakup: Mam 800 zł na wydanie. Nie jestem osobą która potrzebuje najlepszego i najdroższego sprzętu. Rocznie jeżdżę na nartach około 15dni. Potrzebuje średni sprzęt w średniej cenie.

Co kupić : Jakie polecacie narty. Proszę o linki. Mi jakoś do gustu przypadły Fische'ry, bo na parametrach się nie znam ;) . Jakie narty polecacie do jazdy rekreacyjnej, takich uniwersalnych jakby to powiedzieć. Jaki profil i długość skrętu powinny mieć przynajmniej?

Pozdrawiam :) Czekam na szybką odpowiedź.

P.S. To jaka marka i membrana(wielkość) spodni? :)

Użytkownik Mistrz edytował ten post 04 styczeń 2011 - 22:10

#6 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 22:25

Wyświetl postUżytkownik Mistrz dnia 04 styczeń 2011 - 21:52 napisał

Mój sprzęt xD: Elan Cruise Pro 154cm. Na tej długości nawet spoko mi się jeździ. Na dłuższych, gorzej się skręca dla mnie.

Jak dobrać długość nart: Jaka długość nart do mojego wzrostu? Patrząc na jeden post widziałem tak: początkujący 15cm, średnio 10cm, PRO 5cm. Gdy kupie dłuższe lepiej się będzie jeździło?
Nie jestem osobą która potrzebuje najlepszego i najdroższego sprzętu. Rocznie jeżdżę na nartach około 15dni. Potrzebuje średni sprzęt w średniej cenie.
Co kupić : Jakie polecacie narty. Proszę o linki. Mi jakoś do gustu przypadły Fische'ry, bo na parametrach się nie znam ;) . Jakie narty polecacie do jazdy rekreacyjnej, takich uniwersalnych jakby to powiedzieć. Jaki profil i długość skrętu powinny mieć przynajmniej?
Pozdrawiam :) Czekam na szybką odpowiedź.
P.S. To jaka marka i membrana(wielkość) spodni? :)

Czy dysponując skromnym budżetem jest sens coś na szybko zmieniać, skoro na tych które masz dobrze Ci się jeździ?
Podejrzewam, że Fiszery przypadły Ci do gustu, bo są ładne. Dlatego tak podejrzewam, bo też tak mam.
Masz na czym jeździć, nie śpiesz się z kupnem. Już niedługo sprzedawców zacznie szczypać w d..ę koniec sezonu, więc ceny trochę spadną i wtedy kupowanie powinno być przyjemniejsze dla kieszeni.
Gacie kupuj maksymalnie nieprzemakalne na jakie Cię stać. O membranach poczytaj w internecie, będziesz miał szybciej i treściwie.

#7 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2011 - 22:37

Tylko one są trochę zdarte i parę latek mają. Ale poczekam może jednak. To jaka długość dla mnie będzie dobra?? I jakie wybrać, model i markę bym prosił, tylko w przyzwoitych cenach to jest max 800zł.

#8 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 05 styczeń 2011 - 07:19

Dlugosc ok 165-168cm.Marka i model?Szukaj czegos z grupy all-round promien 14-16m.Za 800 stowek po sezonie moze cos z drugiej polki wyhaczysz.

#9 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 05 styczeń 2011 - 17:55

To możecie podać jakieś konkretne nart do takiego uniwersalnego jeżdżenia? TO cena będzie teraz max 1000zł to po sezonie może obniżą i się kupi za 800zł. Podajcie jakiś typ, model. Jaki profil nart jest dobre??

EDIT: Te fische'ry nie są warte kupna?

Użytkownik Mistrz edytował ten post 05 styczeń 2011 - 17:55

#10 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2011 - 21:32

Wyszukałem jeszcze w sklepach takie narty: Salomon i Fischer. Cena teraz to 1000zł, ale po sezonie na pewno opadnie. I jeszcze takie, ale cena już wysoka, takie. Chyba zdecyduje się na krótsze to jest długość 155, ewentualnie 160. Jakie są wasze propozycje? Podajcie modele nart dobrych do jazdy rekreacyjnej, takie uniwersalne.

#11 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 styczeń 2011 - 22:39

Jak do tysiaka to opcjonowalbym za Vironem.Ale w dlugosci 165.Znajac zycie to i tak kupisz 155 "zeby bylo latwiej" tylko po co wtedy tyle kasy wydawac jak mozna kupic to: http://www.amazingto...duct&prod_id=91

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 06 styczeń 2011 - 22:39

#12 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 06 styczeń 2011 - 22:40

gruby jezusie to Ty z Pitem masz fajną propozycję dla dobrego narciarza poprostu chcecie zafundować mu sprzęt komptletny....za 800 stówek=80 tysięcy no to narty z granitowym rdzeniem,gacie membrana 100.000 i kijki z bambusa obleczone w skóre węża....i jeszcze zostanie mu karnetów na 20 lat :hysterical:

#13 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 styczeń 2011 - 22:44

Dopiero zauwazylem blad.No za taka kase to mozna nawet w Polsce dobra narte kupic :D

#14 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2011 - 23:16

Tylko ja to mowie na serio. Nie śmiejcie się, nie każdy jest PRO i musi mieć narty za 2000 czy 3000 zł.

#15 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 06 styczeń 2011 - 23:18

No to przeciez pisze,ze Virony beda w porzo ale nie 155 to nie lyzwiarstwo.

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 07 styczeń 2011 - 06:16

#16 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 07 styczeń 2011 - 15:52

Byłem jeszcze w sklepie z używanymi nartami. Co sądzicie o Fischer Progressor S o długości 165. Cena początkowa 890 zł, dla mnie opuścił do 700zł? Warto brać takie narty? Słyszałem, że są podobne do progrssor'ów 7. Jakie są wasze opinie? Narty te były jeżdżone jeden sezon przez 5 dni. Dechy prawie jak nówki.

Użytkownik Mistrz edytował ten post 07 styczeń 2011 - 15:52

#17 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 07 styczeń 2011 - 18:18

To jak te Progressor'y S? Ma je ktoś? Może polecić? Nie opłaca się??

P.S. Ma ktoś z was Salomon Aeromax? Jakie są o nim opinie. Te narty nie dla mnie tylko kolegi. Tylko tak podłączam, aby nie pisać nowych tematów.

#18 Mistrz

• Użytkownik
  • 10 Postów:
+

Napisano 08 styczeń 2011 - 17:29

Proszę o odpowiedź,

Dzięki :)

#19 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 08 styczeń 2011 - 18:31

Teraz to nikt Ci nie odpowie bo strach,wiesz czepiaja sie.

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 08 styczeń 2011 - 18:31

#20 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 12:19

Wyświetl postUżytkownik Mistrz dnia 07 styczeń 2011 - 15:52 napisał

Byłem jeszcze w sklepie z używanymi nartami. Co sądzicie o Fischer Progressor S o długości 165. Cena początkowa 890 zł, dla mnie opuścił do 700zł? Warto brać takie narty? Słyszałem, że są podobne do progrssor'ów 7. Jakie są wasze opinie? Narty te były jeżdżone jeden sezon przez 5 dni. Dechy prawie jak nówki.

Nie ma co się bać. Pierwsza informacja, to tak że jeśli nie znasz się na nartach, to nie kupuj z drugiej ręki, używek..... natniesz się na dziadostwo i tyle.
Po drugie, poczekaj do wakacji...narty dziś kosztujące 1,5K kupisz za 800 PLN. To jest wg. mnie optymalne.

Giełda narciarska