4f, Hi-Tec
Napisano 09 styczeń 2011 - 12:51
Po prostu widziałem program i o nim wspomniałem.
Test na czas wyschnięcia, zapach po użytkowaniu po całym dniu i kurczenie się bielizny po praniu jest jasny i oczywisty.
W 100% przekonuje do tych droższych.
Bo po co komu mokra bielizna w która śmierdzi i w dodatku po kilu praniach jest za mała bo się skurczyła.
Napisano 09 styczeń 2011 - 12:58
Mało tego, jeśli tanią bieliznę testował facet (np tak gruby jak ja), a drogą szczupła blondynka, to chyba jasne jest kto spocił się mocniej i dlaczego???
Pora zejść na ziemię i naprawdę poczytać i pooglądać coś więcej niż tylko materiały reklamowe.
Użytkownik kiedar edytował ten post 09 styczeń 2011 - 13:04
Napisano 09 styczeń 2011 - 13:21
Użytkownik Narciarz dnia 09 styczeń 2011 - 12:51 napisał
Po prostu widziałem program i o nim wspomniałem.
Test na czas wyschnięcia, zapach po użytkowaniu po całym dniu i kurczenie się bielizny po praniu jest jasny i oczywisty.
W 100% przekonuje do tych droższych.
Bo po co komu mokra bielizna w która śmierdzi i w dodatku po kilu praniach jest za mała bo się skurczyła.
w telewizji można pokazać wszystko, nie twierdzę, że najdroższa bielizna jest najgorsza ale stawianie tak wątpliwego testu jako argument
w tej dyskusji jest śmieszne
ps, i właśnie poprzez takie posty coś próbujesz sugerować
Użytkownik Janior edytował ten post 09 styczeń 2011 - 13:21
Napisano 09 styczeń 2011 - 13:58
W takim razie zamieszczę tutaj test długodystansowy koszulki termicznej, którą kupiłem w zeszłym roku w jednej z sieci sklepów sportowych i była tak tania (30zł), że po roku nie widać nawet jakiej była firmy
[attachment=7013:S4031511.jpg]
Parametry testera:
- wzrost - 182cm
- waga - 98kg
- potliwość - duża
- antyperspirant w kulce znanej firmy, dostępny w każdej drogerii
- kurtka z membraną 5000 MVP
Koszulka testowana od roku, używana często, także poza stokiem. Stan koszulki po roku - bardzo dobry, brak przetarć, brak sfilcowanie, rozmiar taki sam jak przy zakupie (brak kurczenia się w praniu). W dniach 5-6 stycznia koszulka testowana była bardzo intensywnie:
- pierwszy dzień miałem ją na sobie od 5:30 do 01:30 - intensywna jazda na nartach w godzinach od 9-13 i od 18:30 - 21:30 (temperatura zewnętrzna od -10 do -17)
- drugi dzień koszulka na mojej osobie od 7:00 do 17:30 - intensywna jazda na nartach w godzinach 9:55 - 12:30 (temperatura zewnętrzna od -7 do -3)
Wnioski:
- czas wyschnięcia koszulki poniżej 5,5 godziny (wg mnie wcale nie była mokra przy zdejmowaniu, przy wkładaniu na pewno była sucha)
- zapach po całym dniu użytkowania - bez zapachu, koszulka nie śmierdzi i nie śmierdziała nigdy, a w/w dniach nie była prana (miałem na grzbiecie tylko tą koszulkę i nic innego do przebrania co było spowodowane nieplanowaniem noclegu - w razie wątpliwości co do stanu i zapachu koszulki jest 4 świadków)
- kurczenie się po praniu bielizny - nie stwierdzono przez rok eksploatacji.
W tym samym markecie, zakupiłem koszulkę z logo producenta tej sieci za 40 zł - koszulka ta oprócz zmechacenia nie skurczyła się, nie ma przetarć i również nie śmierdzi po całym dniu eksploatacji.
Jak widać w moim przypadku za kwotę 30 zł zakupiłem koszulkę lepszą od tej prezentowanej w Galileo - to wniosek który nasuwa się po bezkrytycznym przeczytaniu mojego testu i obejrzeniu testu w TV*.
* wszystkie parametry testera, jak i koszulek testowanych przeze mnie są prawdziwe.
Napisano 09 styczeń 2011 - 15:27
Jak by testowała 3 rodzaje bielizny jedna osoba, w jednym dniu, przy jednakowej temperaturze i warunkach, po każdym deście bielizny - przy założeniu kolejnej musiałaby być w takim stanie jak przy zakładaniu poprzedniej

_________________Bez kurtki cieplej :D____________________________________________
Napisano 24 styczeń 2012 - 13:03
ale i na allegro. Nie są moze najtańsi, ale też nie aż tak drodzy. Mi udało się dostać w promocji górę i dół (cały komplet) za 150zł, wiec uważam, że cena była rewelacyjna za tę jakość.
Jest bardzo elastyczna i nie krępuje moich ruchów podczas jazdy. Producent pochodzi z polski, ale główniesprzedaje w Europie zachodniej i tam jest bardzo chwalony.
Użytkownik jabol edytował ten post 24 styczeń 2012 - 13:31
link
Napisano 24 styczeń 2012 - 13:32
jeśli masz coś do sprzedania to zapraszamy do odpowiedniego działu
http://www.kochamnarty.pl/classifieds/

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 02 luty 2012 - 11:44
Napisano 17 luty 2012 - 14:51