Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

4f, Hi-Tec

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 12:51

Każdy wnioski wyciągnie sobie sam a ja nie mam zamiaru niczego sugerować.
Po prostu widziałem program i o nim wspomniałem.
Test na czas wyschnięcia, zapach po użytkowaniu po całym dniu i kurczenie się bielizny po praniu jest jasny i oczywisty.
W 100% przekonuje do tych droższych.
Bo po co komu mokra bielizna w która śmierdzi i w dodatku po kilu praniach jest za mała bo się skurczyła.

#22 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 12:58

Rozumiem, że testerzy byli dobrani tak, iż każdy miał taką samą potliwość ciała i taki sam zapach potu??? Bo jeśli tak nie było, to cały test nic nie wart!
Mało tego, jeśli tanią bieliznę testował facet (np tak gruby jak ja), a drogą szczupła blondynka, to chyba jasne jest kto spocił się mocniej i dlaczego???
Pora zejść na ziemię i naprawdę poczytać i pooglądać coś więcej niż tylko materiały reklamowe.

Użytkownik kiedar edytował ten post 09 styczeń 2011 - 13:04

Żegnam!

#23 Janior

• Użytkownik
  • 182 Postów:
  • Narty:VOLKL UNLIMITED AC2
  • Imię :Waldek
  • Ulubiony stok:Wierchomla
Reputacja: 10
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 13:21

Wyświetl postUżytkownik Narciarz dnia 09 styczeń 2011 - 12:51 napisał

Każdy wnioski wyciągnie sobie sam a ja nie mam zamiaru niczego sugerować.
Po prostu widziałem program i o nim wspomniałem.
Test na czas wyschnięcia, zapach po użytkowaniu po całym dniu i kurczenie się bielizny po praniu jest jasny i oczywisty.
W 100% przekonuje do tych droższych.
Bo po co komu mokra bielizna w która śmierdzi i w dodatku po kilu praniach jest za mała bo się skurczyła.

w telewizji można pokazać wszystko, nie twierdzę, że najdroższa bielizna jest najgorsza ale stawianie tak wątpliwego testu jako argument
w tej dyskusji jest śmieszne
ps, i właśnie poprzez takie posty coś próbujesz sugerować

Użytkownik Janior edytował ten post 09 styczeń 2011 - 13:21

#24 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 13:23

Tak a to skurczenie po praniu to nic innego jak wymiana kompletu na mniejszy rozmiar.
Telewizja ma wiele możliwości i zawsze kłamie.
Dla tego każdą wypowiedź na forum można potraktować jak program w telewizji.

#25 Janior

• Użytkownik
  • 182 Postów:
  • Narty:VOLKL UNLIMITED AC2
  • Imię :Waldek
  • Ulubiony stok:Wierchomla
Reputacja: 10
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 13:53

Nie sądzę, że większości osób na forum ktoś płaci za posty za to w telewizji zwłaszcza komercyjnej nie wyemituje się żadnego programu jeśli na tym nie można zarobić.
Chyba za poważnie podchodzisz do pewnych spraw ;)

#26 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 13:58

p
W takim razie zamieszczę tutaj test długodystansowy koszulki termicznej, którą kupiłem w zeszłym roku w jednej z sieci sklepów sportowych i była tak tania (30zł), że po roku nie widać nawet jakiej była firmy

[attachment=7013:S4031511.jpg]

Parametry testera:
- wzrost - 182cm
- waga - 98kg
- potliwość - duża
- antyperspirant w kulce znanej firmy, dostępny w każdej drogerii
- kurtka z membraną 5000 MVP

Koszulka testowana od roku, używana często, także poza stokiem. Stan koszulki po roku - bardzo dobry, brak przetarć, brak sfilcowanie, rozmiar taki sam jak przy zakupie (brak kurczenia się w praniu). W dniach 5-6 stycznia koszulka testowana była bardzo intensywnie:
- pierwszy dzień miałem ją na sobie od 5:30 do 01:30 - intensywna jazda na nartach w godzinach od 9-13 i od 18:30 - 21:30 (temperatura zewnętrzna od -10 do -17)
- drugi dzień koszulka na mojej osobie od 7:00 do 17:30 - intensywna jazda na nartach w godzinach 9:55 - 12:30 (temperatura zewnętrzna od -7 do -3)

Wnioski:
- czas wyschnięcia koszulki poniżej 5,5 godziny (wg mnie wcale nie była mokra przy zdejmowaniu, przy wkładaniu na pewno była sucha)
- zapach po całym dniu użytkowania - bez zapachu, koszulka nie śmierdzi i nie śmierdziała nigdy, a w/w dniach nie była prana (miałem na grzbiecie tylko tą koszulkę i nic innego do przebrania co było spowodowane nieplanowaniem noclegu - w razie wątpliwości co do stanu i zapachu koszulki jest 4 świadków)
- kurczenie się po praniu bielizny - nie stwierdzono przez rok eksploatacji.

W tym samym markecie, zakupiłem koszulkę z logo producenta tej sieci za 40 zł - koszulka ta oprócz zmechacenia nie skurczyła się, nie ma przetarć i również nie śmierdzi po całym dniu eksploatacji.

Jak widać w moim przypadku za kwotę 30 zł zakupiłem koszulkę lepszą od tej prezentowanej w Galileo - to wniosek który nasuwa się po bezkrytycznym przeczytaniu mojego testu i obejrzeniu testu w TV*.

* wszystkie parametry testera, jak i koszulek testowanych przeze mnie są prawdziwe.
Żegnam!

#27 mgr

• Użytkownik
  • 157 Postów:
  • Narty:Salomon Streetracer 600
  • Imię :Rafał
Reputacja: 57
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 15:27

Takie testy są beznadziejne.
Jak by testowała 3 rodzaje bielizny jedna osoba, w jednym dniu, przy jednakowej temperaturze i warunkach, po każdym deście bielizny - przy założeniu kolejnej musiałaby być w takim stanie jak przy zakładaniu poprzedniej :)
Dołączona grafika
_________________Bez kurtki cieplej :D____________________________________________

#28 Pazur

TOEG

• Użytkownik
  • 422 Postów:
Reputacja: 71
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 20:38

Co to znaczy - NIE ŚMIERDZI?
Po całym dniu użytkowania?

#29 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 09 styczeń 2011 - 20:44

Nie ma dla mnie nieprzyjemnej woni :) mało tego nie czuć jej wcale - ale zapomniałem dodać, że sprawdzając chyba miałem lekki katar :russian: :zeby:
Żegnam!

#30 FH_ESPO

• Użytkownik
  • 37 Postów:
  • Przedstawiciel:FH_ESPO
Reputacja: 5
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 11:28

Ja mimo wszystko wole bieliznę oraz odzież termoaktywna Craft Zero. Nieco droższa forma,ale warto,użytkuję już któryś sezon z kolei i bardzo sobie chwalę.
FH_ESPO - nasze produkty znajdziecie Państwo na allegro

#31 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 17 grudzień 2011 - 13:00

Ja w sumie wolę Oakley bo jest tani i modny na rynku. Oczywiście bielizną 4f noszę też i bardzo sobie chwalę bo za 34 zł to super strój.
Ile kosztuje ten craft?

#32 Myszoskoczek

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Imię :Łukasz
  • Ulubiony stok:Pilsko/Korbielów
Reputacja: 1
+

Napisano 30 grudzień 2011 - 21:13

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 17 grudzień 2011 - 13:00 napisał

Ile kosztuje ten craft?

Przyłączam się do pytania. Wracając do tematu to używałem Hi-Teca. Kosztuje więcej niż 40 zł ale uważam że jest wart swojej ceny.

#33 Tarifasurf

• Użytkownik
  • 98 Postów:
  • Narty:Voelkl
  • Imię :Stanisław
  • Ulubiony stok:Dwie Doliny
  • Serwisant:www.funboard.pl
  • Pracownik:tarifasurf.com.pl
  • Instruktor:żeglarstwa
Reputacja: 37
+

Napisano 30 grudzień 2011 - 21:55

Namawiam na Brubeck'a aż sie nieche wierzyć że to polska firma ze Zdunskiej Woli:)

#34 marcinek

• Użytkownik
  • 4 Postów:
  • Imię :Marcin
Reputacja: 0
+

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:03

Ja z kolei korzystam z bielizty firmy Berkner i mam dwa komplety. Na cieplejsze dni i na duży mróz. Jeździłem przy -16C i w kolekcji TERMO jest naprawdę ciepło i sucho. Nie jestem może zawodowym narciaerzem, ale kożystałem też z tańszych producentów i bywało różnie. Ceny berknera można znaleźć na:
ale i na allegro. Nie są moze najtańsi, ale też nie aż tak drodzy. Mi udało się dostać w promocji górę i dół (cały komplet) za 150zł, wiec uważam, że cena była rewelacyjna za tę jakość.
Jest bardzo elastyczna i nie krępuje moich ruchów podczas jazdy. Producent pochodzi z polski, ale główniesprzedaje w Europie zachodniej i tam jest bardzo chwalony.

Użytkownik jabol edytował ten post 24 styczeń 2012 - 13:31
link

#35 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:32

hej Marcinku, witaj na naszym forum
jeśli masz coś do sprzedania to zapraszamy do odpowiedniego działu
http://www.kochamnarty.pl/classifieds/
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#36 dennisrc4

• Użytkownik
  • 25 Postów:
  • Imię :Dennis
Reputacja: 0
+

Napisano 02 luty 2012 - 11:44

A co sadzicie o bieliznie od CAMPUSa?

http://allegro.pl/ko...2083024807.html

#37 FH_ESPO

• Użytkownik
  • 37 Postów:
  • Przedstawiciel:FH_ESPO
Reputacja: 5
+

Napisano 17 luty 2012 - 14:51

Solidna,aczkolwiek jakościowo nie różni się od Brubeck'a i gdybym miał wybierać to właśnei ta firmę. Bielizna termoaktywna od nich jest sprawdzona. POza tym można ją teraz kupić w niższej cenie,to dodatkowy plus:)
FH_ESPO - nasze produkty znajdziecie Państwo na allegro