Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Brenna - WęgierSKI

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 30 grudzień 2010 - 14:00

Po ostatnich szusach na Palenicy dziś rano wybrałem się do Brennej. Jak się okazało po 40 minutach jazdy, był to strzał w 10!
Na darmowym parkingu kilka samochodów. Karnet na 10 wjazdów - 30 zł. Zza gór powolutku zaczęło wychodzić słońce, robiło się coraz ładniej.
Warunki na trasie już z wyciągu wyglądały ładnie, jednak po pierwszym zjeździe okazało się że.......Jest jeszcze lepiej!!!
Trasa była przygotowana perfekcyjnie! Żadnych kamieni, lodu, grudek. Wyratrakowany stół! Ludzi stopniowo przybywało, ale my już kończyliśmy :)
Jestem pozytywnie zaskoczony i będę tam pojawiał się częściej!

Oczywiście jeśli człowiek ma już wszystko czego do dobrego nartowania potrzeba czyli słońce, mróz, śnieg, przygotowaną trasę i małą ilość ludzi znajduje zawsze jakiś drobny minusik.
A mianowicie brak karnetów czasowych... Na Węgierskim kasowaniem biletów zajmuje się pan ze specjalistycznym dziurkaczem.
Mam nadzieję że za jakiś czas powstanie tam jakiś wyciąg krzesełkowy, bo położenie i cała reszta sprzyja.

Raz jeszcze gratulacje dla obsługi za trasę i naśnieżenie, i oczywiście dla ludzi którzy lubią pospać pozwalając mi tym samym na bezkolejkową jazdę :)

Dodam że Wyciąg "Stary Groń" w centrum Brennej działa i wyglądał też całkiem nieźle. Jedynym minusem dla jadących w kierunku Ustronia, Wisły był 1,5km korek do świateł w Skoczowie. Naród w góry ruszył!

Na potwierdzenie moich słów kilka zdjęć z komórki, stąd też jakość kiepska.

Załączone pliki

#2 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 31 grudzień 2010 - 12:47

A ja byłem dzisiaj z rańca i powiem tak - jedna wielka lipa. Połowa trasy - lód, druga połowa ustawiony GS i klub...

Jednak to co dobiło moje serce to karnet- papierek a odbije je pan z takim konduktorskim dziurkaczem :goraco:
Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#3 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 31 grudzień 2010 - 13:03

Hmm, bynajmniej dziwne? Dziwi mnie fakt że wczoraj było taka dobrze a dziś? Wczoraj jedyna połać lodu to ta przy dojeździe do wyciągu, w miejscu gdzie wszyscy hamują.
W tej chwili zastanawiam się nad sensem takich relacji, jeden napisze że było fenomenalnie, a ten za nim już nie. A co pomyśli czytelnik i który stok wybierze? Właśnie w Dzienniku Zachodnich przeczytałem pogrubiony nagłówek : "Idealne warunki narciarskie panują w Beskidach". A na zdjęciu muzealna kolejka COSu w Szczyrku :hysterical: