Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Ustroń - Poniwiec

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 22 grudzień 2010 - 21:57

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 22 grudzień 2010 - 11:10 napisał

Deczko przezuc sie na skitury bedzie taniej milej i wyciagi ma sie w d...ie.

Jest jeden problem. Nie wiem jak na Wyspach, ale u nas nazywa się on lenistwo :zeby:
Jednak poważnie mówiąc, nie wykluczam, tym bardziej, że już dwa kilosy od domu zaczynają mi się tereny frirajdowe z różnicą poziomów prawie 600 m.

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 22 grudzień 2010 - 11:10 napisał

Nie lubię Cię...

a ja Cię jeszcze bardziej Dołączona grafika
Poza tym widzę prowokację w postaci podsyłania fałszywych danych cenowych celem zdyskredytowania moich skomplikowanych obliczeń.
Uważam to za skandal inspirowany przez wiadomo kogo i w wiadomo jakim celu :ph34r:.........:zab:

Użytkownik deczko inny edytował ten post 22 grudzień 2010 - 21:58

#22 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 22 grudzień 2010 - 23:11

Wyświetl postUżytkownik marecki dnia 22 grudzień 2010 - 19:45 napisał

Witam,

no Panowie, ładnie to rozebraliście na czynniki pierwsze kilometrowo-cenowe, ale ja chciałem się dowiedzieć od Adama jak mu poszedł trening na tyczkach. Z tego co pamiętam to przede wszystkim po to tam pojechałeś :thumbsup: Dlatego chwal się, a nie daj się wkręcać w inne tematy i przepychanki sprytnych forumowiczów :hysterical:

Pozdrawiam :)

Tak jak już pisałem - trening pełna profeska :thumbsup: Z tym że, troszkę w refleksje mnie wprawił. Stok dość wymagający jak dla mnie w przypadku mocno podkręconego giganta.
Po tym treningu wiem, że sporo pracy w tym sezonie mnie czeka, przede wszystkim zewnętrzna narta i ręce :goraco: Co do samej jazdy na tyczkach, fantastyczna sprawa, odrobina adrenaliny i można poczuć się jak na trasie PŚ!

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 22 grudzień 2010 - 21:57 napisał

a ja Cię jeszcze bardziej Dołączona grafika
Poza tym widzę prowokację w postaci podsyłania fałszywych danych cenowych celem zdyskredytowania moich skomplikowanych obliczeń.
Uważam to za skandal inspirowany przez wiadomo kogo i w wiadomo jakim celu :ph34r:.........:zab:

Skandale zostaw politykom i zarządowi PKP, a co do skomplikowanych obliczeń - były tak skomplikowane że, mało brakowało a bym ich nie przeczytał - odruch automatyczny na zbyt dużą ilość cyferek w tekście!

#23 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 22 grudzień 2010 - 23:31

Wyświetl postUżytkownik Somedude dnia 22 grudzień 2010 - 16:51 napisał

Adaś, pomyliłeś się - 40 zł 12 zjazdów 15 kaucja. Jak dla mnie trasa jest na tyle wymagająca że 10 zjazdów na tzw "poranniaku" czy " popołudniaku" to w sam raz. Na cały dzień wiadomo że się nie opłaca.

Chwilunia !

12 zjazdów za 40 zł przy długości stoku 800m strzelam i chyba nie przesadzę dla mało wprawionego narciarza to jakieś 12 min jazdy = 40zł , więc cały dzień ile by kosztował ? tak od wskazówki do wskazówki ? aż się boje pomyśleć , ale rekord kraju to mają na bank :) :hysterical:

#24 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
+

Napisano 22 grudzień 2010 - 23:40

Łysy myślę, że było by to ciekawe jeśli obrócił być 12 razy w 12 minut.

W moim wypadku, cały dzień jazdy to :

- liczmy 12 godzin* na nartach - 720 minut - 2880zł, do przeżycia, na Czantorii zapłacił bym 5400zł....

Dajmy może sobie już spokój z przeliczaniem bo chyba nie o to chodzi.
Wydaje mi się, że ważniejsze jest w miarę ekonomiczne myślenie jaki karnet, gdzie i kiedy...

*skomplikowane poczucie humoru

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 22 grudzień 2010 - 23:40

#25 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 22 grudzień 2010 - 23:54

Wyświetl postUżytkownik AdamSlask dnia 22 grudzień 2010 - 23:40 napisał

Łysy myślę, że było by to ciekawe jeśli obrócił być 12 razy w 12 minut.

W moim wypadku, cały dzień jazdy to :

- liczmy 12 godzin* na nartach - 720 minut - 2880zł, do przeżycia, na Czantorii zapłacił bym 5400zł....

Adaś ....ja policzyłęm tylko faktyczny czas jazdy na stoku , a nie podejścia czekanie do orczyka itd . tylko to co przejedziesz, mnie by to nawet nie zajęło 12 minut zapewniam Cię . Jasne ,ze nie ma co przeliczać , bo z tego wynika , że mamy chyba najdroższe przejechane metry w stosunku do ceny w Europie , ale to jest naprawdę chore jak się pomyśli jak nas okropnie doją :aaaaa:

W Austrii czy Włoszech można dziennie na nartach użyć czystej jazdy około 4-6 godzin x 6 dni za średnią cenę około 1500zł . Jak to mówił Zulu Gula Polska to taki dziwny kraj ....:)

Użytkownik Łysy edytował ten post 22 grudzień 2010 - 23:55

#26 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 12:14

JEst jeszcze jedna rzecz,dla mnie np Nowa Osada czy Soszów są przeludnione, przereklamowane. Ani szybciej pojechać bo tu się uczą, a tam jakieś początkujące parapeyty zdzierają nawierzchnię itp.
Łysy uwież mi że 12 zjazdów na Poniwcu wystarczy by odczuć w nogach, zresztą to tak jak pisałem, to nei górka na cały dzień a na jazdę w tygodniu. Poza tym w większości są tam ślązacy, ba nawet bardziej zawężę - ludzie z okolic oraz ROW. W przyszłym roku będzie krzesło i dodatkowy orczyk to ciekawe co wtedy powiecie.

Mi się podoba, trasa jest wymagająca oraz posiada homologację (nieliczne mają), właściciele i obsługa miłą ceny w barze średnie. No i oczywiście dla gości hotelowych są zniżki.

Dla nas jako górka treningowa jest w sam raz, mi 12 zjazdów wystarczyło a jeszcze 2 zostały.

Na cały dzień jechał bym na Słowację albo w Czechy a Polskę omijał bym długim łukiem.

Adaś, gigant był słabo podkręcony ;-)

Użytkownik Somedude edytował ten post 23 grudzień 2010 - 12:15

Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#27 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 12:49

Wyświetl postUżytkownik Somedude dnia 23 grudzień 2010 - 12:14 napisał

Nie zgodzę się, pierwsze dwie bramki były zakręcone i to dość mocno! Chyba że to znów moje subiektywne odczucie. Choć z tego co pamiętam to Bojan mówiąc o podkręceniu wskazywał w szczególności na pierwsze dwie bramki :)

#28 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 14:26

Wyświetl postUżytkownik Somedude dnia 23 grudzień 2010 - 12:14 napisał

JEst jeszcze jedna rzecz,dla mnie np Nowa Osada czy Soszów są przeludnione, przereklamowane. Ani szybciej pojechać bo tu się uczą, a tam jakieś początkujące parapeyty zdzierają nawierzchnię itp.
Łysy uwież mi że 12 zjazdów na Poniwcu wystarczy by odczuć w nogach, zresztą to tak jak pisałem, to nei górka na cały dzień a na jazdę w tygodniu. Poza tym w większości są tam ślązacy, ba nawet bardziej zawężę - ludzie z okolic oraz ROW. W przyszłym roku będzie krzesło i dodatkowy orczyk to ciekawe co wtedy powiecie.

Mi się podoba, trasa jest wymagająca oraz posiada homologację (nieliczne mają), właściciele i obsługa miłą ceny w barze średnie. No i oczywiście dla gości hotelowych są zniżki.

Dla nas jako górka treningowa jest w sam raz, mi 12 zjazdów wystarczyło a jeszcze 2 zostały.

Na cały dzień jechał bym na Słowację albo w Czechy a Polskę omijał bym długim łukiem.

Piotruś ....żeby nie wiem co nie przekonasz mnie do tej ceny , stok bardzo przeciętny , dupiaty orczyk i nic po za tym , pojedz proszę na Magurę , to po 2-3 zjazdach spalisz nogi i o czym to świadczy ? , o braku przygotowania kondycyjnego ! . Znam kilka o wiele lepszych górek jak Poniwiec - Mosorny Groń , Palenica , Magura , Jurgów ,Nosal , Jaworzyna które również posiadają homologację (FIS) , i co najważniejsze tam się da utrzymać cenę dla ludzi ! . Powiem Ci tak , gdyby Czantoria miała 2x krzesło do dyspozycji u siebie, lub choćby 6 osobową kanapę to Poniwiec nie istnieje .

Użytkownik Łysy edytował ten post 23 grudzień 2010 - 14:48

#29 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 14:34

Łysy byłeś na Poniwcu?

#30 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 14:41

Nie Adaś na Poniwcu nie jezdziłem ale wystarczy mi sam opis charakterystyki górki by móc sobie ja wyobrazić , jezdziłem natomiast na sąsiedniej Czantorii .

Zresztą taką sama górkę mam u siebie przy Tarnowie nazywa się Lubinka , Kiedar zna i też mnie jakoś nie zachwyca , a cena wyjazdów 25 zł

Użytkownik Łysy edytował ten post 23 grudzień 2010 - 14:44

#31 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 14:53

No właśnie..... Wydaje mi się, że nie można mieć tak krytycznego zdania o miejscu w którym się nie było. A opis i charakterystyka - wszystko może być tendencyjne.
A ceny... jeśli ta złotówka więcej ma zapewnić mniejszą ilość ludzi niż w konkurencyjnych ośrodkach jestem w stanie dopłacić :D

Piszesz że nie byłeś na Poniwcu, 8-9.01 będziesz miał okazje, tylko do listy się dopisz :D

#32 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 23 grudzień 2010 - 15:05

Adaś ... ja nie mam krytycznego zdania o stoku Poniwiec tylko o cenach jakże nie adekwatnych do oferowanych usług ....ot co , masz rację trudno coś powiedzieć o stoku jeśli się na nim nie jezdziło , ale właśnie po to są opisy techniczne podawane ( zazwyczaj mocno naciągane) bym wiedzieł , po co i gdzie jadę .

Adaś naprawdę mam ochotę tam pojechać , nawet się z Piotrem umawiałem na testowanie nart Duel , ale jak narazie brak czasu i co gorsze ta cholerna odległość , trzeba być idiotą by jechać z 380km w obie strony , żeby pojechać sobie około 3/h na nartach .

Być może kiedyś jak upadnę na głowę ( co nie jest nie wykluczone :hysterical:) .

Pozdrawiam .

Użytkownik Łysy edytował ten post 23 grudzień 2010 - 15:06