Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Magura Małastowska

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 19:33

Witam .

Właśnie udało mi się wrócić z Magury , byłem tam pierwszy i ostatni raz w weekend - koszmar na stoku , przy bramkach , do bufetu , do ubikacji - cóż dodać wszystkiego zbyt mało .
Co do samego stoku mam mieszane uczucia , bardzo wąsko około 30-40m , przygotowanie oceniam na dość dobre pod warunkiem , że lubi ktoś jazdę po betonie , powiem może inaczej było tak twardo , że po 9 zjazdach potrafiła mi się odłożyć zendra pod butem tzw. drut , a zdarza mi się to bardzo rzadko . Dzisiaj na Magurze nie dało się normalnie pojezdzić narciarz ścigał narciarza , tasowanie jak w talii kart do pokera amerykańskiego , udało mi się widzieć kilka dość groznie wyglądających spotkań na stoku . Jeśli ktoś lubi naprawdę agresywnie pojezdzić Gigantem - Slalom Gigantem to jest to odpowiedni stok , ale tylko w środku tygodnia , kurcze po 3 dniach jazdy w Jurgowie nie byłem tak wypompowany jak dziś po 9 zjazdach , zresztą nie można nazwać tego jadą to było raczej zsuwanie się po stoku . Trasa do jazdy jest tylko 1 i to ta czerwona , nie mam pojęcia skąd na mapce wzięła się niebieska trasa , po prawdzie jest to ścieżka szerokości od 2 metra do 3m z przeręblami , dołkami , kanałami i cholera wie z czym jeszcze , która prowadzi przez las z górnego parkingu ( ciężko to nazwać parkingiem ) do kasy do której trzeba podejść lekko pod górkę z buta , przejechanie tą niby niebieską nartostradą wymaga naprawdę nie lada umiejętności tak po prawdzie to tylko deskarze na niej sobie jakoś radzili .... eh koszmar .

Jeśli miałbym oceniać tą stację w skali 1-10 to :

Przygotowanie trasy czerwonej 8
Przygotowanie trasy niebieskiej 0
Infrastruktura ( parkingi dojazd , ubikacje , bufet x2 ) - oceniam na 3
Ceny karnetów w stosunku do usług oceniam na 4

Moim skromnym zdaniem nie popisał się pan Zdzisław Zasada .

Załączam kilka fotek , niestety z stoku ani jednej z prostego powodu strach było jezdzić z aparatem (dużym aparatem ) .

Pozdrawiam Łysy .

P.s Zapomniałbym dodać , że nowe krzesełko również miało przypadłość niemocy na około 15min , temperatura na stoku około -15 .

Ta mała chałupka za wyciągiem to jest właśnie restauracja , która mieści w środku 16 osób , w każdym razie tyle było miejsc siedzących Mini barek :)

Załączone pliki

Użytkownik Łysy edytował ten post 18 grudzień 2010 - 19:52

#2 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:37

:hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Łysy wybacz, że leże i ryczę. Bynajmniej nie z Twojej relacji!!!

W dniu dzisiejszym, byłem u moich teściów, po moje ukochane narty, a z racji, że mam od nich na Magurę jakieś 20km skusiłem się. Pojechałem sobie spokojnie, bez naprężania się, Gorlice minąłem około 12 i wtedy zaczął ogarniać mnie niepokój - stanowczo za dużo aut, wyładowanych nartami, jechało w zdecydowanie przeciwną stronę! Nie zrażony jednak kontynuowałem podróż w upatrzonym kierunku. Najpierw minąłem tuż przed Magurą orczyk - ludzi tłum na nim - potem moim oczom ukazał się korek/kolejka. Stwierdziłem, że mam w nosie jadę na górę co będę stał w kolejce na dolny parking. Wyprzedzam kolumnę i liczę auta - 18 + autobus!!! Pytam ludka w odblaskowej koszulce czemu nie wpuszczają ludzi z głównej drogi na parking, odpowiedź - nie ma miejsca :hysterical:. Wyjechałem na szczyt Magury, a tam na placu udającym parking dziki tłum aut po obu stronach drogi. Jednak szczęście mi dopisało i właśnie ktoś wyjeżdżał. Zaparkowałem, ale przezornie pytam napotkanych ludzi na parkingu:
- Jak tam???
Trzeba było widzieć ich spojrzenia :hysterical:, zabijali wzrokiem.
Więc drążę temat:
- Jak warunki? - pytam
- Pyta pan o warunki na stoku czy pod stokiem?
- O jedno i drugie - odpowiadam
- Na stoku dobre, pod stokiem? Panie od 9 do 12 3 razy zjechaliśmy! Porażka i tyle!
Na to jeden pan z boku mówi:
- Ja byłem lepszy, 2 (słownie dwa) razy zjechałem od 9, bo najpierw 40 minut stałem do kasy, potem na pół godziny coś się z kanapą podziało, a potem to już z górki było, cały czas z górki prosto do kolejki.

Podziękowałem serdecznie, zrobiłem kilka fotek pięknie odrestaurowanego cmentarza z czasów bitwy o Gorlice w 1915 roku i pojechałem pojeździć sobie na nartach - do Smerekowca :zeby:
Żegnam!

#3 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:50

Kurna śmiej się śmiej , a ja to musiałem na Live przechodzić :hysterical:

#4 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:53

Łysy ja Cie przepraszam, ale muszę :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:
Żegnam!

#5 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
  • Narty:Fisher Rx8
  • Imię :Radek
  • Ulubiony stok:Brak :((
Reputacja: 195
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:54

Łysy ja już widzę jak Ci ciśnienie podskoczyło :) ja bym się chyba zwinął przy takich tłumach

Pozdrawiam

#6 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:57

Panowie c..j z ta jazda że się tak wyrażę , ale jakbyście widzieli jak stałem z 40 min by zjeść kiełbaskę to dopiero było widowisko ......:aaaaa::aaaaa::aaaaa:

#7 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
  • Narty:Fisher Rx8
  • Imię :Radek
  • Ulubiony stok:Brak :((
Reputacja: 195
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 20:59

To trzeba było tak od razu że ty na kiełbasę tam pojechałeś :)

Pozdrawiam

#8 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 21:00

Łysy, ja Cię błagam przestań, bo mnie już szczęka boli :hysterical: :aaaaa: :hysterical:

P.S.
A ile czasu miło spędziłeś na tej Magurze? :ukryty:
Żegnam!

#9 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 21:08

Kiedar ....ja Cię bardzo proszę nie podnoś mi ciśnienia z wieczora , miło ? to będzie jak się położę do łóżeczka :D ja chcę zapomnieć o dzisiejszym dniu i całej Magurze :hysterical:

Użytkownik Łysy edytował ten post 18 grudzień 2010 - 21:09

#10 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 22:39

mimo wszystko fajna relacja obu Panów...choć z nartami trochę nie wyszło...gdzie ci ludzie tak pędzą...na stokach kolejki ,w marketach,kolejki ,na stacjach benzynowych,korki na mieście...gdzie ci ludzie tak pędzą...a ile maja kasy na to wszystko :zeby: :zeby: :zeby:

#11 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 967
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 23:32

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 18 grudzień 2010 - 19:33 napisał

.... eh koszmar .

Najważniejsze, że ludzie radośni :hysterical:

Załączone pliki

#12 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 23:35

Mirek z ust mi to wyjałeś...jak ja lubi e patrzyć na te miłe i życzliwe twarze naszych rodaków-narciarzy :zeby:

#13 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 18 grudzień 2010 - 23:37

E panowie, oni rozczarowani, myśleli po prostu, że karpia na święta rzucili, a tu się okazało, że kolejka ta na otwarcie wyciągu stoi :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Użytkownik kiedar edytował ten post 18 grudzień 2010 - 23:38

Żegnam!