Witam,
Chciałbym zasięgnąć opinii na temat kasków narciarskich.
Po dzisiejszej wizycie w sklepie sportowym znalazłem 2 modele dość dobrze dopasowane do mojej głowy. Są to: Salomon Ranger Custom Air (XL) i Atomic Xeed (L). Oby dwa w granicy 450-500zł.
W Internecie dość ciężko znaleźć jakieś opinie, recenzje tych kasków.
Do kompletu sprawdzałem jeszcze gogle Uvex Apache.
Generalnie wygląda, że wszystko do siebie dobrze jest dopasowane. Pozostaje tylko kwestia czy to dobry wybór czy polecacie poszukać i sprawdzić jeszcze coś innego.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tym temacie.
Co polecacie z kasków (Ranger, Xeed?) i gogli (Apache?) ??
Rozpoczęty przez Bezan, 15 gru 2010 22:33
6 odpowiedzi w tym temacie
#2 Guest_pytek 23_*
Napisano 15 grudzień 2010 - 22:36
Jezeli kask wspolgra z goglami i sie sobie w nim podobasz to kupuj.Wygoda najwazniejsza bo jak Cie bedzie cisnal,uwieral itp to zero przyjemnosci z jazdy,
P.S. Ranger salomona to badzo popularny wybor nie znam nikogo kto by po jego zakupie narzekal.
P.S. Ranger salomona to badzo popularny wybor nie znam nikogo kto by po jego zakupie narzekal.
Napisano 16 grudzień 2010 - 09:15
Użytkownik Łysy dnia 16 grudzień 2010 - 08:05 napisał
Z mojej wiedzy wynika , że tylko kask i gogle z tej samej firmy współgrają ze sobą , mierzyłem różne konfigurację , ale zawsze było coś nie tak ...
Z tego co sprawdzałem w sklepie to górne części przylegają do siebie dobrze. Oczywiście nie na całej powierzchni ale przy głowie już się stykały.
Odnośnie gogli. Widziałem, że Uvex ma jeszcze coś z polaryzacją (chyba Tomahawk polavision). Czy na narty też tak samo jak podczas lata ważna jest polaryzacja?
Napisano 16 grudzień 2010 - 12:46
No jeśli dobrze przylegają i nie ściągają w żadnym kierunku , to być może coś z tego będzie choć zawsze jest jakieś ale ! , co do polaryzacji to jak najbardziej jest potrzebna , jeśli będziesz szukał gogli Uvex to proponuję szkła S1 są najjaśniejsze , i maja wyśmienita polaryzację i co najważniejsze jak dla mnie świetną ostrość w nocy przy wieczornym nartowaniu .
Pozdrawiam Łysy .
Pozdrawiam Łysy .
Użytkownik Łysy edytował ten post 16 grudzień 2010 - 12:50