Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Ogolne podejscie do treningu przed sezonem

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Corlamee

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Imię :Tomek
  • Ulubiony stok:Rastkogel (Zillertal) / Alta Badia
Reputacja: 0
+

Napisano 28 listopad 2010 - 15:06

Witam!
Konczy sie listopad, wg mnie najwyzsza pora zaczac cos ze soba zrobic, zeby pozniej nie pasc na stoku. W poprzednich sezonach uprawialem troche sportu i jakos mi potem szlo na gorce, jednak teraz, glownie z powodu braku czasu, bede musial cwiczyc w domu. Poszperalem troche w necie, znalazlem duzo fajnych cwiczen (glownie na sile i wytrzymalosc), ale pozostaje jedna kwestia...

...bedaca pytaniem do tych, ktorzy sie przygotowuja przed sezonem:
W jaki sposob cwiczyc, aby wysilek dawal jak najlepsze efekty? Na co zwrocic uwage? Mam tu na mysli ogolna organizacje treningu, dobor i intensywnosc cwiczen, czestosc wykonywania ich (nie przyklady cwiczen). Wspomagac sie czyms dodatkowo? (np. karnet na basen, łyżwy, wcinanie jogurcikow (albo czegosc podobnego) jako zrodla bialka <- polecane przez mojego bylego goscia od w-fu)

Zalezy mi na pozniejszym braku problemow, bede wdzieczny za pomoc ;)

#2 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 28 listopad 2010 - 15:16

Zajrzyj tutaj, sporo informacji dot. treningu. http://www.kochamnar...h__1#entry19742

A co do pory na trening - listopad to ostatni dzwonek, choć lepiej późno niż wcale!

Pozdrawiam!

#3 Myszoskoczek

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • Imię :Łukasz
  • Ulubiony stok:Pilsko/Korbielów
Reputacja: 1
+

Napisano 30 listopad 2010 - 15:25

Listopad to ostatni dzwonek, a do tego właśnie ostatni dzwonek dobiega końca... Sam mam tyły z treningami i trochę się boję pierwszych zjazdów. Będzie napewno ostrożnie i badawczo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych