Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Dzieci na nartach - o to chodzi

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 25 listopad 2010 - 11:42

Cześć

Pozdrawiam

Użytkownik decent edytował ten post 25 listopad 2010 - 12:02

#2 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
  • Narty:Fisher Rx8
  • Imię :Radek
  • Ulubiony stok:Brak :((
Reputacja: 195
+

Napisano 25 listopad 2010 - 12:06

Czy to nie jest tak że dzieciom łatwiej wykonać takie ewolucję bo mają niżej środek ciężkości mają mniejszy ciężar no są mniej bojaźliwe
oczywiście wszystko powiązane z treningiem i doskonaleniem umiejętności

Chłopak musi spędzać chyba na stoku dużą część swojego życia wszystko przychodzi mu z taką lekkością super się go ogląda ale czy to nie odbije się w jakiś sposób na jego zdrowiu czy to nie jest tak jak z rodzicami którzy posyłają swoje dzieci na siłownię z niewiadomych przyczyn. Narty to jednak nie tak naturalna dyscyplina jak bieganie, granie w piłkę czy koszykówka

Pozdrawiam

Użytkownik decent edytował ten post 25 listopad 2010 - 12:12

#3 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 25 listopad 2010 - 12:18

Cześć

Wyświetl postUżytkownik decent dnia 25 listopad 2010 - 12:06 napisał

Chłopak musi spędzać chyba na stoku dużą część swojego życia wszystko przychodzi mu z taką lekkością super się go ogląda ale czy to nie odbije się w jakiś sposób na jego zdrowiu czy to nie jest tak jak z rodzicami którzy posyłają swoje dzieci na siłownię z niewiadomych przyczyn. Narty to jednak nie tak naturalna dyscyplina jak bieganie, granie w piłkę czy koszykówka

Pozdrawiam

Zamieściełem ten film własnie po to aby pokazać, że takie obawy jak przytoczone przez Ciebie są zazwyczaj tylko elementem blokującym rozwój i wyrazem naszych frustracji a nie racjonalnym mysleniem. :):)

Pozdrowionka

Użytkownik Mitek edytował ten post 25 listopad 2010 - 12:18

#4 RobertM

• Użytkownik
  • 32 Postów:
  • Imię :Robert
Reputacja: 27
+

Napisano 25 listopad 2010 - 13:25

Kurczę też bym tak chciał jak ten dzieciak :hi: . Jednak zacząłem przygodę z nartami o trzydzieści parę lat z późno. Wszystko jednak przed naszymi pociechami.

Ja przynajmniej swoich dzieci nie ograniczam. Jeżeli tylko przejawiają chęć i nie robią tego z przymusu to wszystko ok.. Przynajmniej nie przesiadują przed TV i komputerem.
Uprawianie jakiegokolwiek sportu wiąże się z ryzykiem kontuzji czy to będą narty czy inna dyscyplina, no chyba, że rozmawiamy o szachach :) .

Pozdrawiam

#5 SNOWflake

• Użytkownik
  • 8 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 25 listopad 2010 - 14:32

Ja tam uważam, że to jest na prawdę rewelacyjna sprawa, kiedy dziecko ma jakąś pasję, rozwija ją, aż w końcu zadziwia dorosłych swoimi umiejętnościami;)

Myślę, że nie ma absolutnie w tym nic złego, i sama byłabym zadowolona, gdybym w przyszłości miała takie zdolne pociechy;)

#6 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
+

Napisano 26 listopad 2010 - 15:50

Każdy pisze że fajnie i w ogóle ja uważam że to jednostka taki wybitny malec który musiał przebywać w środowisku narciarzy i miał w sobie od urodzenia to coś tą iskrę. Ja osobiście bym się bał gdyby mój Maciek zaczął uprawiać skoki salta itp. takie ewolucje niosą ze sobą pewne ryzyko i trzeba mieć mocne nerwy wierzyć w swoje dziecko i instruktora który uczy tych tricków mnie wystarczy jak Maciek zacznie jeździć śladem ciętym ;)

a tu jeszcze jeden filmik z udziałem tego samego 9 latka

Pozdrawiam

Użytkownik decent edytował ten post 26 listopad 2010 - 15:51

#7 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
+

Napisano 18 styczeń 2011 - 19:54

Jeszcze jedno cudowne dziecko :) z Estoni

9-letnia Kelly Sildaru z Estonii otrzymała niedawno nagrodę dla najbardziej obiecującej narciarki freestyle'owej 2010 roku w konkursie International Freeskiing Film Festival (IF3). Przygoda młodej Estonki z nartami zaczęła się w wieku 2 lat, a jej umiejętności z roku na rok znacznie rosną, co doceniają zarówno jej konkurentki, jak i sponsorzy i eksperci. Co ciekawe, 9-latkę będzie można zobaczyć w dniach 28-29 stycznia w Zakopanem na zawodach Polish Freeskiing Open.

Pozdrawiam

#8 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 01 styczeń 2012 - 19:04

Genialne są te dzieciaki! Po prostu genialne. Mordka aż się sama cieszy, jak się to ogląda!