Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Kurtki i inna odzież narciarska - dyskusja.

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
73 odpowiedzi w tym temacie

#1 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 09 październik 2010 - 09:49

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 9.10.2010, 11:21 napisał

Wczoraj odwiedziłam przypadkiem sklep HiMountain... Oglądam sobie to i owo (chciałabym zmienić kurtkę) i napotkałam kurtki, które firmowane są nazwiskiem niegdyś słynnego narciarza Marc'a Girardelli.

Nie, nic na ten temat nie wiem, ale moim wybrednym paniom kupilem kurtki w... Makro. I to wielu wspolnych szukaniach w innych sklepach. Sygnowane Atomic, co niewiele znaczy, niezle parametry, zadowolenie pan z wygladu, dobra cena i... swiety spokoj kupujacego. :crazy_pilot:

Użytkownik kiedar edytował ten post 23 listopad 2010 - 20:45
By zmienić tytuł tematu.

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 11 październik 2010 - 09:35

W takim przypadku nie patrz na firmę i nazwisko które promuje dany produkt. Sugeruj się parametrami kurtki oraz tym czy wyglądasz sexy czy raczej nie.
I w taki sposób wybierz.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 11 październik 2010 - 16:30

Eeetam kup czarna :crazy_pilot:

#4 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 11 październik 2010 - 21:30

Dla mnie lipa, w tej cenie można kupić kurtkę bardziej renomowanej firmy oraz o lepszych parametrach
Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#5 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 12 październik 2010 - 05:56

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 9.10.2010, 10:21 napisał

... Oprócz parametrów, które są rzecz jasna najważniejsze, nie ukrywam, że znaczenie ma też wygoda i wygląd. Ja się do tego przyznaje bez bicia... Przymierzyłam i... no niestety bardzo mi się spodobała.

Wyświetl postUżytkownik Somedude dnia 11.10.2010, 22:30 napisał

Dla mnie lipa, w tej cenie można kupić kurtkę bardziej renomowanej firmy oraz o lepszych parametrach

Faceci... :) Piotrek kobiety czyta się inaczej :D ...

Ewa, zawsze można mieć lepszy, większy, a na pewno inny parametr... próżność kobieca podpowiada mi, że nawet jeżeli parametr można by jeszcze podkręcić, to pytanie, czy wygląd Cię uwiódł i powalił na kolana ? Jeżeli tak, a parametry są ok w sensie poprawne, to... decyduj :D :crazy_pilot: Nie znam marki, myślę, że cenę robi nazwisko..., jestem konserwatywnym "iguanowcem" :)

Ola

#6 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 12 październik 2010 - 08:44

Dzięki za sugestie...Ochłonęłam jednak i powoli przestaję o tej kurtce myśleć :crazy_pilot:

#7 Katarynka

• Użytkownik
  • 101 Postów:
  • Narty:volkl attiva
  • Ulubiony stok:ośrodki na Słowacji i w Alpach Włoskich, tam, gdzie dużo śniegu i dobra zabawa :)
Reputacja: 90
+

Napisano 21 listopad 2010 - 18:55

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 12 październik 2010 - 08:44 napisał

Dzięki za sugestie...Ochłonęłam jednak i powoli przestaję o tej kurtce myśleć :crazy_pilot:

Ewa,ja też jestem na kupnie nowej kurtki narciarskiej.
Czy kupiłaś już swoją?
Te Twoje załączone tutaj są fajne, ja bardzo bym chciała niebieską, proszę się nie śmiać :paluszek: a tego koloru jest bardzo niewiele w sklepach. Z nowych trendów odzieży narciarskiej wciąż króluje czerwień, różne odcienie fioletów i różu. Z czasem, jak spadnie śnieg i serce będzie się rwało na narty, pewnie kolor nie będzie już taki ważny, decydować pewnie będzie zapewne cena, i parametry. Ostatnio przyglądałam się kurtkom Brugi, czy ktoś mógłby coś powiedzieć na ich temat?, w sensie czy warte są swojej ceny?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki :)

http://www.brugi.pl/

#8 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 21 listopad 2010 - 19:11

Wyświetl postUżytkownik Katarynka dnia 21 listopad 2010 - 18:55 napisał

ja bardzo bym chciała niebieską, proszę się nie śmiać :paluszek: a tego koloru jest bardzo niewiele w sklepach.

Katarynko, lejesz miód na moje skołatane serce i upewniasz mnie w przekonaniu, że jestem oryginalny :hysterical: :hysterical: :hysterical:

P.S.
Ten w niebieskim to ja - popracuje jeszcze nad kaskiem, by nie był czarny (Prezesowy ładny i odblaskowy :D)
Żegnam!

#9 Katarynka

• Użytkownik
  • 101 Postów:
  • Narty:volkl attiva
  • Ulubiony stok:ośrodki na Słowacji i w Alpach Włoskich, tam, gdzie dużo śniegu i dobra zabawa :)
Reputacja: 90
+

Napisano 21 listopad 2010 - 19:25

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 21 listopad 2010 - 19:11 napisał

Wyświetl postUżytkownik Katarynka dnia 21 listopad 2010 - 18:55 napisał

ja bardzo bym chciała niebieską, proszę się nie śmiać :paluszek: a tego koloru jest bardzo niewiele w sklepach.

Katarynko, lejesz miód na moje skołatane serce i upewniasz mnie w przekonaniu, że jestem oryginalny :hysterical: :hysterical: :hysterical:

P.S.
Ten w niebieskim to ja - popracuje jeszcze nad kaskiem, by nie był czarny (Prezesowy ładny i odblaskowy :D)

Ładny, ładny :D, ja też mam czarny kask. Więcej jest niebieskich kurtek męskich niż damskich, widziałam fajne Volkla :)

#10 Midnight

• Użytkownik
  • 35 Postów:
  • Narty:Fischer
  • Ulubiony stok:wiele, wiele ;-)
Reputacja: 45
+

Napisano 23 listopad 2010 - 14:10

Kurtkę niestety mam w "pospolitym" czarnym kolorze, dlatego narodził się pomysł w mojej głowie aby strój ten nieco ożywić np. pomarańczowymi spodniami albo seledynowymi, takimi "dającymi" po oczach? Mam tylko problem z namierzeniem takowych... w sklepach króluje czerń i biel :stres: Gdzie namierzyć spodnie w innych barwach, przy tym w cenie nie zwalającej z nóg? Może ktoś widział coś interesującego? Sezon tuż, tuż...

Użytkownik Midnight edytował ten post 23 listopad 2010 - 14:11

Skiing is a dance, and the mountain always leads...

#11 pietrowSKI

• Użytkownik
  • 82 Postów:
  • Narty:Atomic, Kneissl
  • Ulubiony stok:Każdy, byle było biało:)
Reputacja: 36
+

Napisano 23 listopad 2010 - 15:14

O Dżizas, a ja jak mam coś kupić to tęsknię za komuną :aaaaa:
Wtedy były do wyboru:
kurtka - Crystalex w niepospolitym kolorze szarym
Buty narciarskie - Fabos
Śniegowce - Relaks
Narty - Polsport

A jak człowiek chciał być oryginalny to se musiał sam coś usztrykować :D :D :D

Teraz to mamy "problemy" :goraco:
Pozdrawiam, Piotr

#12 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
  • Narty:Fisher Rx8
  • Imię :Radek
  • Ulubiony stok:Brak :((
Reputacja: 195
+

Napisano 23 listopad 2010 - 15:17

Ciężko kupić coś w normalnej cenie i do tego kolorowe, w tym roku odwiedziłem taki outllet TKmaxx okazało się strzałem w 10 tylu kolorowych ciuchów w zyciu nie widziałem ceny do 200 do 500 zł były fajne spodnie SCOTT-a mocno zielone ale też pomarańczowe niebieskie wiele różnych marek tylko cały czas zmienia się tam asortyment więc trzeba tam wpadać i sprawdzać ty masz najbliżej chyba tu Czeladź , Centrum M1 - otwarty od 17 września

Pozdrawiam

#13 Midnight

• Użytkownik
  • 35 Postów:
  • Narty:Fischer
  • Ulubiony stok:wiele, wiele ;-)
Reputacja: 45
+

Napisano 23 listopad 2010 - 16:18

Dzięki za podpowiedź! Nawet nie wiedziałam, że w Czeladzi jest TKmaxx, ceny przystępne i jak piszesz kolorowy, zawrót głowy murowany :zeby: W sumie mam wolne popołudnie, więc pędzę na rekonesans :P Mam nadzieję, że łowy będą owocne!
Skiing is a dance, and the mountain always leads...

#14 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 16:58

Koniecznie daj znać co ułowisz :thumbsup:
Żegnam!

#15 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 18:31

Mogę mieć prośbę do moderatorów by zrobili porządek w moim wątku?
Byłabym wdzięczna...
Ostatnie posty są chyba lekko nie w temacie...

Dzięki i pozdrawiam
Ewa.

#16 pietrowSKI

• Użytkownik
  • 82 Postów:
  • Narty:Atomic, Kneissl
  • Ulubiony stok:Każdy, byle było biało:)
Reputacja: 36
+

Napisano 23 listopad 2010 - 19:16

Przepraszam za następny OT.
Ale czy Ewa to skrót od Ewald?
Nie dziw się temu pytaniu, ale w twoim profilu wyświetla się u mnie na kompie "płeć - mężczyzna" :D :D :D

Jeszcze raz przepraszam i się nie gniewaj.

Załączony plik  bez tytułu.JPG (162,23 KB)
Ilość pobrań: 13
Pozdrawiam, Piotr

#17 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 19:25

Wyświetl postUżytkownik pietrowSKI dnia 23 listopad 2010 - 19:16 napisał

Przepraszam za następny OT.
Ale czy Ewa to skrót od Ewald?
Nie dziw się temu pytaniu, ale w twoim profilu wyświetla się u mnie na kompie "płeć - mężczyzna" :D :D :D

Jeszcze raz przepraszam i się nie gniewaj.

Załącznik bez tytułu.JPG

Ponieważ jesteś z Bytomia (ja też), to Ci wybaczam :zeby:
No rzeczywiście, mężczyzną się stałam... :lol: ale jaki cudem?
Hmmmm....

PS. Jak będzie ktoś robił porządek, to ten mój post można też spisać na straty.

#18 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 19:35

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 23 listopad 2010 - 18:31 napisał

Mogę mieć prośbę do moderatorów by zrobili porządek w moim wątku?
Byłabym wdzięczna...
Ostatnie posty są chyba lekko nie w temacie...

Dzięki i pozdrawiam
Ewa.

Przepraszam, a może jeszcze nazwę tematu podasz do jakiego to przenieść? Coś mi się wydaje, że i kobietom napięcie przedśniegowe doskwiera!
Żegnam!

#19 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 19:56

Darek...no i po co ten wykrzyknik? Czy ja na Ciebie krzyczę?
Nie doskwiera mi żadne napięcie, wręcz przeciwnie-jestem spokojna.
Miałam się nie domagać uporządkowania tematu? Myślisz, że taki bałagan będzie z korzyścią dla potomnych?
W wielu tematach jest mnóstwo off topów, ale nie wtrącam się, bo nie ja bywam ostatnio autorem...
Natomiast dla dobra forum, jego przejrzystości a w szczególności łatwości w wyszukiwaniu konkretnych informacji, należałoby systematycznie czuwać nad porządkiem. Takie moje zdanie. I skoro ja spłodziłam ten temat, to ja reaguję....Mam nadzieję, że mi wolno.

Jeśli o mnie chodzi, zostaw to tak jak jest. Ja po prostu miałam na względzie też innych użytkowników, którzy wchodząc na ten wątek chcieliby dowiedzieć się konkretów o kurtkach Marc Girardelli.
A jeśli zaś zmienisz zdanie, to stwórz odrębny temat o roboczej nazwie "Dobór kurtek narciarskich" i tyle.... Tam będzie można ogólnie dyskutować.

Ostateczny wybór należy do Ciebie.

#20 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 23 listopad 2010 - 19:59

Skoro tak, to proszę bardzo, w Twoim temacie o kurtce Marc Girardelli zostawie tylko pierwszy post, bo reszta nie niesie żadnych informacji o tej firmie.

Nowy temat by nie zaciemniać tematu kurtek Marc Girardelli

Użytkownik kiedar edytował ten post 23 listopad 2010 - 20:09

Żegnam!