Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

"Z nami jedzie dziecko"

22 odpowiedzi w tym temacie

#21 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 02 listopad 2010 - 08:56

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 30.10.2010, 1:22 napisał

Cześć
Dzięki za opinie.
Ja myślre, że taka naklejka jest wyrazem często spotykanej postawy:
- jestem z dziedkiem przpuście mnie
- mam małe dziecko proszę to zrobic ...]
- ja mogę ale to dziecko nie może czekac itd...
Czyli często spotykanej postawy: z dzieckiem jestem nietykalny, przezroczysty, bez kolejki i generalnie wycieńczony/na macierzyństwem.
A co Wy na to?
Pozdro

Ale naklejka w 99,9% jest na tylnej, nie na przedniej szybie..... To jak przepuścić. Chyba raczej " łyknąłem cię, ale wiesz mam dziecko, to łykam wszystkich"
chyba....

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#22 teamproject

• Użytkownik
  • 28 Postów:
  • Narty:Dynastar Omerglass
  • Ulubiony stok:Wierchomla
Reputacja: 1
+

Napisano 02 listopad 2010 - 20:59

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 2.11.2010, 9:56 napisał

Ale naklejka w 99,9% jest na tylnej, nie na przedniej szybie..... To jak przepuścić. Chyba raczej " łyknąłem cię, ale wiesz mam dziecko, to łykam wszystkich"
chyba....

Naklejka jest jakby usprawiedliwieniem, wszystkich wykroczeń, które popełnia kierowca.
To tak jak na studiach spotyka się kobiety pod salami wykładowców i zaliczanie egzaminów na dziecko, które płacze obok.
www.teamproject.pl

#23 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 03 listopad 2010 - 11:34

Mam dwoje dzieci i kiedyś chciałam nakleić coś, co komunikuje, że w tym aucie jedzie dziecko. Nie udało się, bo Pan mąż, powiedział, że po jego trupie :thumbsup:

Nie wiem, czym kierują się inni, czy to chwalenie, czy szybkie siku, czy zwykłe usprawiedliwianie mój powód był oczywisty: po drogach jeździ masa kretynów (według mojego kryterium) chcąc uniknąć wszystkich tych, którzy siedzą mi na zderzaku lub tych, którym się wydaje, że Hołowczyc czy inny Kubica może im kluczyk do auta nosić, tak sobie myślałam, że jeżeli mam trafić na takiego, to może naklejka, że jest dzieciak w aucie spowoduje, że zanim wykona kolejny durny i niebezpieczny manewr, to wrzuci na luz z uwagi na odniesienie się do jego uczuć wyższych, czyli do dziecka. No, ale Pan mąż żywy i jedyna naklejka jaką mam to forumowa :)

A zielony liść uważam, że jest bardzo dobry! Czasem zdarza się, że ktoś jedzie wyjątkowo wolno, na dobrej drodze. No i szlag mnie trafia, bo bez przesady, ale jak liścia zobaczę, to mam totalny luz, bo wiem, że to początkujący kierowca i to jego 40km/h to przynajmniej prędkość światła ;) I turlam się za nim ze spokojem :)

Jasiu, nie znam niemieckiego, ale czy ta naklejka dotyczy tylko kobiet? To jakaś wyższa forma szowinizmu :) czy ona jest unisex, a braki językowe powodują moją niewiedzę ;)

Ola