Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Porónanie cen Race Carverówi Slalom Carverów

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
  • Narty:Kneissl,Duel, Zai, Kessler ..
  • Imię :Piotrek
  • Ulubiony stok:Patriotycznie lubię Wisłę i Ustroń ..
Reputacja: 18
+

Napisano 17 październik 2010 - 08:53

Tak coś mnie wzięło i zrobiłem tabelę cen nart RC i SC z tego sezonu, znając życie zaraz zostanę zlinczowany że niektóre narty nie pasują itp. Jednak to tylko w celach poglądowych i nie po to by klasyfikować dane narty tylko poznać przekrój cenowy nart dostępnych na naszym rynku z w zasadzie najpopularniejszej grupy. Ciężko narty niektórych firm sklasyfikować pod konkretnie ta grupę. Jadnak opieram się trochę na NTN a co za tym idzie klasyfikacją przez samych importerów (bo to oni klasyfikują narty w tym magazynie a nie wydawca).

Załączony plik  Tabela_nart_RC_SC.pdf (119,82 KB)
Ilość pobrań: 29

Wkrótce wrzucę grupę TOP Race (jak uda mi się poznać ceny) :crazy_pilot:
Co nas nie zabije to nas wzmocni ..

#2 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 17 październik 2010 - 09:09

No niezła robota :crazy_pilot: a ceny :D
ale wiadomo ceny jak to na początek sezonu kosmiczne , po sezonie tak w maju-czerwcu tę narty kupisz o 30-40% taniej polecam :D

#3 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
+

Napisano 17 październik 2010 - 09:19

Generalnie ceny nart większości producentów poszły w górę, mnie cieszy że Kneissl został w miejscu hehe za rok będzie już w średniej :crazy_pilot:

#4 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 17 październik 2010 - 11:28

Komu się nowe modele nart starzeją po postawieniu na półce w sklepie temu się starzeją i ceny w trakcie sezonu i po lecą w dół! :D
Ja i moi klienci tego problemu nie mają bo od sezonu 2008/2009 w nartach Kneissl szata graficzna, budowa narty i pozostałe parametry są bez zmian. :D
A konkurencja jak zwykle w tyle! :crazy_pilot:

Użytkownik Narciarz edytował ten post 17 październik 2010 - 11:30

#5 mgr

• Użytkownik
  • 157 Postów:
  • Narty:Salomon Streetracer 600
  • Imię :Rafał
Reputacja: 57
+

Napisano 17 październik 2010 - 11:40

Dobra robota, choć nie znam się tak perfekcyjnie na cenach :D

Na razie to nie moja kieszeń :crazy_pilot: - a właściwie nie moja skarbonka. :D

Pozdrawiam
Dołączona grafika
_________________Bez kurtki cieplej :D____________________________________________

#6 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 17 październik 2010 - 11:44

Wyświetl postUżytkownik Narciarz dnia 17.10.2010, 13:28 napisał

Komu się nowe modele nart starzeją po postawieniu na półce w sklepie temu się starzeją i ceny w trakcie sezonu i po lecą w dół! :)
Ja i moi klienci tego problemu nie mają bo od sezonu 2008/2009 w nartach Kneissl szata graficzna, budowa narty i pozostałe parametry są bez zmian. :D

u mnie w piwnicy też stoją, trzymam jako antyk, może cena pójdzie w górę :D
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#7 Narciarz

• Użytkownik
  • 465 Postów:
  • Narty:Kneissl, Duel, Kessler, ZAI
Reputacja: 95
+

Napisano 17 październik 2010 - 12:21

u mnie w piwnicy też stoją, trzymam jako antyk, może cena pójdzie w górę :crazy_pilot:
[/quote]

To ja chętnie odkupię jak masz ciekawy model! :D
Będziesz miał więcej miejsca w piwnicy a i na nowy sprzęt wpadnie co nieco!

Użytkownik Narciarz edytował ten post 17 październik 2010 - 12:23

#8 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 17 październik 2010 - 12:57

Wyświetl postUżytkownik Narciarz dnia 17.10.2010, 11:28 napisał

Czyli Kneissl spoczął na laurach ? jeśli od 2 lat nic nowego nie wprowadzili , to rozumiem , że to oni są w tyle za konkurencją , chodz po ostatniej wizycie u was w Katowicach to muszę powiedzieć , że narty prezentują się wspaniale na pewno uderzają w mój gust !.

Użytkownik Łysy edytował ten post 17 październik 2010 - 14:55

#9 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
+

Napisano 17 październik 2010 - 14:35

Nie nie nie nie nie nie nie jesteś w błędzie. Kneissl po prostu nei pakuje w marketingowy bełkot robiąc narty swoją sprawdzoną recepturą. Nie zmieniając szaty graficznej narty nie tracą na wartości tak jak produkty innych firm. Poco mają zmieniać konstrukcję skoro jest z najwyższej półki, zresztą pokazywałem Tobie przekrój narty. Podobnie ma się sprawa w przypadku wszystkich producentów ceniących jakość oraz design jak Line, Core, Zai, Kessler, Duel, Bogner, Indygo itp. Mi się to podoba tym bardziej że narty w rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach.
Innymi słowy z polityką firmy się nie dyskutuje.
Co do innych producentów, widoczne staje się ucieranie jakiegoś szablony z którym jest się utożsamianym, tu ptum wiedzie Head, Dynastar .. ich produkty nei zmieniają się z roku na rok jak w kalejdoskopie.

#10 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 17 październik 2010 - 14:54

Masz rację Piotrze z politykę firmy nie ma co dyskutować , co do samego przekroju nart budzi respekt naprawdę widziałem na własne oczy miałem te narty w ręku każda z kolei , jeśli tak samo są świetne na stoku pod butem jak wyglądają, to jestem pod wielkim wrażeniem . Niestety nie miałem okazji nigdy jezdzić na Kneissl czy Duell , ale mam nadzieję , że się umówimy gdzieś na testowanie jak to już planowałem z Robertem być może w większym składzie uda się to zorganizować właśnie w Jurgowie ....i w tedy będę lub bedziemy mogli coś więcej napisać o wrażeniach z jazdy na tych jakże prze pięknych nartach choć okropnie drogich eh....

Pozdrawiam Łysy .

#11 gajowy01

• Użytkownik
  • 167 Postów:
  • Narty:Kneissl WS SL, ZAI Classic, Scott SDR, Volkl RC, Atom Metron i SX
  • Imię :Krzysztof
  • Ulubiony stok:...alpejski ;)
  • Właściciel:+
  • Instruktor:+
Reputacja: 65
+

Napisano 19 październik 2010 - 04:35

Wyświetl postUżytkownik Somedude dnia 17.10.2010, 10:53 napisał

Tak coś mnie wzięło i zrobiłem tabelę cen nart RC i SC z tego sezonu, znając życie zaraz zostanę zlinczowany że niektóre narty nie pasują itp. Jednak to tylko w celach poglądowych i nie po to by klasyfikować dane narty tylko poznać przekrój cenowy nart dostępnych na naszym rynku z w zasadzie najpopularniejszej grupy. Ciężko narty niektórych firm sklasyfikować pod konkretnie ta grupę. Jadnak opieram się trochę na NTN a co za tym idzie klasyfikacją przez samych importerów (bo to oni klasyfikują narty w tym magazynie a nie wydawca).

Sorry ale zestawienie nie miarodajne - choćby w wypadku Fischera bez trudu można kupić taniej niż w tabeli :)
Mam jakieś dziwne wrażenie, że konstrukcja tej tabeli ma ...ukrytą tezę ;)

#12 Somedude

• Użytkownik
  • 110 Postów:
+

Napisano 19 październik 2010 - 07:27

Nie bardzo rozumiem?

Wiesz prawdopodobnie każda z tych nart można kupić taniej, ale robiąc tą tabelę nie o to mi chodziło.