Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Mistrzostwa Świata w siatkówce

17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 27 wrzesień 2010 - 10:05

Otwieram wątek, bo jest tego wart. Jak na tę chwilę Polacy celują w finał. Zagrali dwa mecze i oba wygrali. Dzisiaj zapraszam na 21 do polsatu na mecz Polska-Serbia.
Stawiam że nasi wygrają i będą pierwsi w grupie. Serbia nie jest już taka mocna, a my mamy chyba najlepszy skład w historii siatkówki.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#2 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 27 wrzesień 2010 - 11:29

Najlepszy skład w historii siatkówki to był kolego jak się nie mylę w latach 80 , Ty możesz tego nie pamiętać ale w 1976 mieliśmy złoto Olimpijskie i tacy gracze jak Skorek , Bosek , Łasko przeszli do historii po pamiętnym pogromie ZSRR :) wcześniej 1974 MŚ , to były cudowne lata polskiej siatkówki , oj życzyłbym sobie bardzo , by obecna reprezentacja Polski w siatkówce powtórzyła te osiągnięcia , po raz kolejny mógłbym sobie popłakać ze szczęścia :)

Pozdrawiam Łysy .

Użytkownik Łysy edytował ten post 27 wrzesień 2010 - 11:29

#3 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 27 wrzesień 2010 - 11:37

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 27.09.2010, 12:05 napisał

.... a my mamy chyba najlepszy skład w historii siatkówki.....

..to ma od paru lat Brazylia.
Pozdro

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 27 wrzesień 2010 - 14:43

Brazylia, akurat właśnie w tej imprezie jest do ogrania. Jest okazja jak nigdy wcześniej cofając się o jakieś 10 lat. Są jeszcze w budowie i jest szansa ich ograć.
Mają zdecydowanie słabszy skład w porównaniu z tym z ostatniego mundialu.Siatkarze z lat 80 to już raczej nic nie osiągną, natomiast ten skład może jeszcze wiele. Dlatego dla mnie on jest najlepszy jaki mieliśmy kiedykolwiek wcześniej.
Byleby tylko nie polegli na regulaminie, bo z tego co słyszę chcą wygrać wszystko i nie kalkulować. A to jest złe rozwiązanie. Mogą pechowo odpaść trafiając na jakiś silny zespół po drodze do finału......

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 27 wrzesień 2010 - 17:20

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 27.09.2010, 15:43 napisał

Brazylia,.
Mają zdecydowanie słabszy skład w porównaniu z tym z ostatniego mundialu.Siatkarze z lat 80 to już raczej nic nie osiągną, natomiast ten skład może jeszcze wiele. Dlatego dla mnie on jest najlepszy jaki mieliśmy kiedykolwiek wcześniej.

Siatkarze z lat 80 zapewne już nic nie osiągną zresztą i po co ? osiągnęli już wszystko co było do osiągnięcia M-świata , M-olimpijskie zdobyli największe laury w historii , dlatego nie rozumiem dlaczego piszesz , że ten skład jest najlepszy w historii mimo , że nie ma się czym pochwalić w przeciwieństwie do starej ekipy , jak zdobędą te laury i jeśli zdołają to powtórzyć jeszcze to w tedy powiem tak to jest najlepszy skład w historii Polskiej siatkówki ! .

Pozdrawiam optymistycznie nastawionych :)

#6 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 29 wrzesień 2010 - 05:48

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 27.09.2010, 12:29 napisał

Najlepszy skład w historii siatkówki to był kolego jak się nie mylę w latach 80 , Ty możesz tego nie pamiętać ale w 1976 mieliśmy złoto Olimpijskie i tacy gracze jak Skorek , Bosek , Łasko przeszli do historii po pamiętnym pogromie ZSRR :) wcześniej 1974 MŚ , to były cudowne lata polskiej siatkówki , oj życzyłbym sobie bardzo , by obecna reprezentacja Polski w siatkówce powtórzyła te osiągnięcia , po raz kolejny mógłbym sobie popłakać ze szczęścia :)
Pozdrawiam Łysy .

Ja pamiętam, bo to mój rocznik :) :) , a jeden z wymienionych to znajomy, super soczki z Włoch mi przywoził, kiedy w sklepach był do picia tylko ocet :)

Zgadza się, co do Panów, tylko zwróć Łysy uwagę na jedną rzecz, że z obecnym ZSRR/ Rosją, to Polacy/my, choć ja z pozycji fotela, dzisiaj jesteśmy w stanie wygrać, a pytanie czy wtedy ZSRR był taką potęgo jaką jest od kilku lat Brazylia. Kilka lat temu z Brazylią graliśmy do zera, góra jeden wygrany set i to wtedy, gdy tam weszli młodzieńcy... na naukę. Teraz gramy jak równy z równym, jeżeli to nam kiedyś uda się złamać/przełamać dobrą passę Brazylii, jako vice mistrzom, to jak dla mnie rewelacja

Poza tym, jeżeli prawdą są choć w ziarnie spekulacje na temat podłożenia się Serbii, aby później trafić na Brazylię i nie trafić do grupy śmierci, to dla mnie brak kalkulacji ze strony naszego zespołu i sportowe podejście już czyni ich Mistrzów! :)

Ola

#7 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 29 wrzesień 2010 - 16:28

No Ola to prawda Twój rocznik masz racje :) Twój ojciec pamięta ten mecz raczej z fotela , a ty na pewno z porodówki buhahah :) .

Pytasz czy ZSRR/ROSJA był w tedy taką potęgą jak dziś Brazylia :) widać mało śledzisz piłkę siatkową Olu ,ale sprawdzmy :)

Olimpiada ZSRR/ROSJA w sumie 9 medali , Brazylia 4 medale

M-Świata ZSRR/ROSJA w sumie 12 medali , Brazylia 3 medale

M-Europy ZSRR/ROSJA 20 medali

czy może coś pominąłem ?

Olu my polacy chyba jesteśmy jedynymi , którzy nie potrafią kalkulować , to jest właśnie nasza cholerna duma a czasami ambicja , raczej nie jest to dobra strategia !

Pozdrawiam Łysy .

Użytkownik Łysy edytował ten post 29 wrzesień 2010 - 16:29

#8 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 01 październik 2010 - 05:21

I pokazali nam jak wygląda piłka siatkowa :) , szkoda , że nie ma Pita podyskutowałbym z nim chętnie o słabościach Brazylii i potędze Polski buhahahha , teraz tylko modły by Bułgaria miała złą passe !

Pozdrawiam Łysy

#9 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 01 październik 2010 - 06:07

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 1.10.2010, 7:21 napisał

I pokazali nam jak wygląda piłka siatkowa :) , szkoda , że nie ma Pita podyskutowałbym z nim chętnie o słabościach Brazylii i potędze Polski buhahahha , teraz tylko modły by Bułgaria miała złą passe !

Pozdrawiam Łysy

Mecz jak to często u naszych sportowców przegrany przed wejściem na boisko.
Pozdro

#10 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 01 październik 2010 - 17:32

Coś nie bywałego !

Piter znawco siatkówki i jak teraz według Twojej fachowej opinii wypada najlepsza drużyna mistrzostw ? hihihihihi

Ja rozumiem , że przegrali z Brazylią , prawdę mówiąc nie spodziewałem się innego wyniku , ale Bułgaria całkiem przeciętnie grając po prostu nas rozniosła jesteśmy żałośni ...

Zdegustowany do granic możliwości Łysy . :) :) :)

#11 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 01 październik 2010 - 17:50

Cześć
Umiejętności techniczne nie mnie oceniać. Mentalnie ta druzyna niestety nie istniała. Szkoda, żal wysiłku na treningach. Przegrana jest ewidetną winą trenerską. Do trenera należy podstawa sukcesu - czyli mentalne przygotowanie drużyny.
Pozdro

#12 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 02 październik 2010 - 07:05

Mitku- ja już nawet nie chcę myśleć o tym , bo mi od ciśnienia hemoroidy popękają :)

#13 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 03 październik 2010 - 10:24

I proszę jak można pięknie kalkulować mecze ! Brazylia ma w dupie gwizdy okrzyki wyśmiewanie , oni wiedzą co robią i w finale zapewne będą ! .

#14 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Michał
Reputacja: 4
+

Napisano 03 październik 2010 - 13:18

Powiem szczerze, że nie wiem jak skomentować dwa ostatnie mecze. Myślę, że Nasza drużyna ma słabą psychikę i tutaj był największy problem. Ale ja i tak jestem zdania, że Nasz reprezentacja jest czołówką światową wraz z trenerem. Fakt jest taki, że gdyby Polacy wcześniej przegrali dwa mecze na pewno graliby dalej. Każdy może mieć swoje zdanie, a według mnie i tak ten zespół jest dobrą wizytówką polskiego sportu.

Pozdrawiam,
majkd
www.ski-portal.pl

#15 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 05 październik 2010 - 13:25

Wszystko przewidziałem. To upewniło mnie że jest to bezsprzecznie najlepsza nasza drużyna. Nie przewidziałem tylko jednego. Że są bezmózgami, pozbawionymi elementarnego myślenie. ŻE SAMA GRA TO NIE WSZYSTKO.To co zrobili, czyli celowe wpadnięcie na Brazylię i Bułgarię było mega głupotą. Za takie dobranie taktyki trener powinien wczoraj zostać zwolniony przez Przedpełskiego ( pewnie i tak wyleci z czasem).
Wygrywa się głową jak Brazylia. Taktyka godna mistrza świata. Super z Bułgarią, wczoraj z Pepikami do przodu i już kolejny awans po mistrza ( nieważne)
Swietna taktyka Serbów, wielki szacunek z mojej strony. Pięknie to rozegrali, pomyśleli i też już wyszli dalej.......
Mamy tylko nadzieję że wyciągniemy wnioski z następnej imprezy: U NAS !!

Giełda narciarska

#16 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 07 październik 2010 - 14:24

I okazało się że z drużyn które kombinowały, odpadła tylko Rosja. Reszta gra już o medale....ciekawe tylko jakiego koloru :)

Giełda narciarska

#17 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 08 październik 2010 - 09:43

Sorry że post pod postem. Otwieram dziś przegląd sportowy a tam:

Załączony plik  kuba.jpg (5,23 KB)
Ilość pobrań: 11

he he , widzę że redaktorzy z PS czytają z zamiłowaniem KN. Wczorajszy mój tekst, praktycznie.

A tutaj więcej:

Odwiedź moją stronę

Giełda narciarska

#18 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 11 październik 2010 - 23:23

I co Piter ? kto miał rację co do złotego medalu ?