Pierwszy wyjazd w Alpy (Bormio)
Napisano 30 grudzień 2008 - 20:55
A tak poza wspomnieniami, na co mam zwrócić szczególną uwagę, czy są jakieś rzeczy bez których nie obędziemy się "tam" a nie są nam potrzebne "tu" (trochę zawiłe ale liczę na zrozumienie)
Ogólnie to na 3 tyg przed wyjazdem jestem mocno podekscytowany wyjazdem, zważając na to że mogłem pooglądać Bormio w Tv, i za niedługi czas skonfrontować to z rzeczywistością!
Pozdrawiam!
Napisano 30 grudzień 2008 - 21:03
"AdamSlask":31qmydzn napisał:
Ja oczywiscie napisze o moim pierwszym wyjezdzie w Alpy...a z takich tam a nie tu...to dla mnie krem ochronny z filtrem...oczywiscie w PL sie przydaje...ale jakos w Alpach, moze...ze ciut wyzej...jeszcze bardziej sie przydaje:) Okazalo sie, ze dla mnie 30tka jest za mala i mialam "delikatnie" zmasakrowana twarz po slonecznym dniu:) Musialam kupic blokera:(
Pozdrawiam i zycze rewelacyjnej jazdy i jak najwiecej zadziwienia.
Ania
#3 Guest_MirekN_*
Napisano 31 grudzień 2008 - 14:18
"AdamSlask":11ielmh6 napisał:
A tak poza wspomnieniami, na co mam zwrócić szczególną uwagę, czy są jakieś rzeczy bez których nie obędziemy się "tam" a nie są nam potrzebne "tu" (trochę zawiłe ale liczę na zrozumienie)
Wspominać nie będę bo się popłaczę Typowo narciarsko to z 12 lat temu Mayerchofen od 1 do 10 czerwca . Jazda na Tux-ie.
Musisz się przygotować na bardziej kapryśną aurę (kombinacje ciuchów) Wiem Ty trafisz na lampę więc bez problemów.
Napisano 19 styczeń 2009 - 18:28
"AdamSlask":db9boj8k napisał:
Widzimy, widzimy!
Najpierw sie zastanawiałam, co to za odliczanie w podpisie... Nawet miałam zapytać Ale kiedy przeczytałam temat o podarunkach św. Mikołaja, wszystko stało się jasne!
Adasiu! Nie zapomnij o zdjęciach! Czekamy po Twoim powrocie na porządną relację.
I szalej za nas wszystkich, bo jak widzisz... u nas zrobiło się tak jakoś deszczowo, aż się boję, że na mój wyjazd ( w niedzielę) powinnam raczej wziąć kajak niż narty...
Ale Ty baw się dobrze! I nie zapomnij o nas!
Buziaczki
Napisano 21 styczeń 2009 - 00:16
"AdamSlask":3qji4mf9 napisał:
Adamie...wybaczam:) Chwal sie, pozytwnie zazdroszcze!!!
I pamietaj, ze jak cos pierwszy raz w zyciu robisz, tutaj akurat nartowanie w Alpach (bo tam jeszcze Ciebie nie bylo...), to mozesz sobie jedno zyczenie pomyslec:)
Eeee tam 12 godzin, sluchawki na uszy ze Swietlikami i bedzie okey:) I poplyniesz w te Alpy:)
Ania
#11 Guest_MirekN_*
Napisano 21 styczeń 2009 - 09:00
"AdamSlask":ujaq3b05 napisał:
Napisano 21 styczeń 2009 - 20:22
"AdamSlask":maznhvtj napisał:
*Narty naostrzone i nasmarowane od poniedziałku, paradoks!?
Adam milego pobytu,czekamy na relacje i jakies fotki
z tym pakowaniem ja mam tak samo z reszta wszystko zazwyczaj robie na ostatnia chwile.ponoc mam to po mamie w rodzinie smieja sie,ze mamuska nawet nie miala czasu mnie urodzic,o dziwo wracajac z pracy sama podjechala pod szpital maluszkiem 126p z wieeeelkim brzuchem bym wreszcie ujrzala swiatlo dzienne dziwic sie,ze pozniej dzieci wyrastaja na takie
powodzonka Adamie i jeden zjazd rezerwujemy za kochamnarty
Napisano 23 styczeń 2009 - 11:36
"AdamSlask":3gayhzrz napisał:
Tak mi się umyśliło że jakieś zdjęci będzie "extra" dla kochamnarty ale na razie nie zdradzam planów artystycznych.
czy to nasz Adaśku na tym stoku leży
Załączone pliki
-
1.jpg (200,81 KB)
Ilość pobrań: 11

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 23 styczeń 2009 - 16:09
Już w niedziele będzie leżeć. Mam nadzieję że dziś się wypada i od niedzieli słońce
Dzięki wszystkim za pomocne informacje i żegnam się z wami na cały tydzień z hakiem (dla kogoś uzależnionego od forum to długo ale narty to narty - to co kochamy)
Tak jak już pisałem relacja zdjęciowo - tekstowa będzie na 100%
Trzymajcie się śniegowo!
Zniecierpliwiony straszliwie* - Adam
*wyjazd dopiero o 22
Napisano 26 styczeń 2009 - 13:54
Załączone pliki
-
2.jpg (126,15 KB)
Ilość pobrań: 7

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 26 styczeń 2009 - 14:05
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 26 styczeń 2009 - 14:48
"pit":3820p305 napisał:
Wydaje mi się że z Leogangu to więcej jazdy jes, tak bez odpinania nart.
W Bormio na skipasie Alta Valtelina masz kilka ośrodków ale niepołączonych.